Werkendammer met wapens gepakt

werkendam • De politie heeft vrijdagavond een 34-jarige man uit Werkendam aangehouden bij een ruzie op de J.C. Pieckstraat. Bij de ruzie had de man gedreigd met wapens. De melding van de ruzie kwam rond 22:15 uur binnen. Meerdere agenten gingen er naar toe en troffen daar een aantal personen aan. De man die ruzie zocht en mogelijk met wapens dreigde, werd uit de groep gehaald. Vervolgens werd hij gefouilleerd en trof de politie een wapen aan. Een van de omstanders bleek eerder al een ander wapen te hebben afgepakt en overhandigde dit aan de agenten. Uit voorlopig onderzoek blijkt het te gaan om een luchtdrukwapen en een alarmpistool. Beiden zijn in beslag genomen. De verdachte zit vast voor verder onderzoek.


Altena Brass wint Altena Cup

nieuwendijk • Altena Brass heeft zaterdag in De Iris in Nieuwendijk de 47e editie van het Altena Streekfestival gewonnen. Onder leiding van Ward De Ketelaere speelde Altena Brass zich met het werk 'Vienna Nights' naar het hoogst aantal punten en won daarmee de Altena Cup. De andere uitslagen zijn als volgt. Jeugd-/opleidingsklasse: 1. Jeugdorkest Andels Fanfare Corps, 46 punten; 2. Opleidingsorkest Fanfare ONS Nieuwendijk, 43 punten; 3. B-orkest Oefening & Uitspanning Wijk en Aalburg, 42 punten; 4. Jeugd Showkorps Wilhelmina, 38 punten. Het opleidingsorkest van St. Caecilia Hank trad buiten mededinging op. Basisklasse: 2. Fanfare Juliana Uitwijk, 45 punten. Middenklasse: 1.Kunst & Vriendschap Meeuwen, 53,5 punten; 2. Fanfare Kunst & Vriendschap Rijswijk, 52 punten; Fanfare ONS Nieuwendijk, 50 punten; 4. Muziekvereniging St. Caecilia Hank, 48 punten; 5. Fanfare Wilhelmina Dussen, 42 punten. Topklasse: 1. Altena Brass, 57,5 punten; 2. Oefening & Uitspanning Wijk en Aalburg, 56 punten; 3 Andels Fanfare Corps, 52 punten.

De organisatie van het Altena Streekfestival was dit jaar in handen van JA! Jeugdfanfare Altena. Van sporthal De Iris was een schitterende concertlocatie gemaakt. De akoestiek was boven verwachting. Het spits werd om 10 uur afgebeten door het B-orkest van Oefening & Uitspanning uit Wijk en Aalburg. Om kwart voor 6 sloot JA! Jeugdfanfare Altena deze muzikale dag af. In totaal speelden er vijf jeugd- en opleidingsorkesten, één orkest in de basisklasse, vijf orkesten in de middenklasse en drie orkesten in de topklasse. De juryleden Hans Pastoor en Raf De Keninck beoordeelden deze veertien orkesten met positieve kritieken. Raf de Keninck: "Van mijn tijd als dirigent bij muziekvereniging KNS weet ik nog dat Altena rijk is aan muziekverenigingen die op hoog niveau spelen. Ik ben blij vandaag te hebben mogen horen en zien dat dit nog steeds het geval is. Wat mij opviel is dat er zoveel publiek in de zaal was. Dat maak ik elders anders mee."