Bijeenkomst PCOB Andel

andel • De Andelse afdeling van de PCOB houdt woensdag 13 november zijn maandelijkse ledenvergadering in De Schutskooi in Andel. Deze middag zal Teunie Crielaard-Verhoeven een presentatie geven over een reis die zij gemaakt heeft naar het zuiden van Afrika. Middels een powerpointpresentatie neemt ze de aanwezigen mee naar Kaapstad, Zimbabwe, Namibië en Botswana. De bijeenkomst begint om 14:30 uur. Vanaf 14.00 uur staan koffie en thee klaar.


Infoavond over hulpmiddelen

wijk en aalburg • In Wijkestein in Wijk en Aalburg wordt woensdag 13 november een informatieavond over technologische hulpmiddelen bij dementie gehouden. De avond wordt gezamenlijk georganiseerd door Stichting Welzijn Pro Seniore, Thebe en Zorgplein Maaswaarden. Corrie Aarts, werkzaam bij De Wever, is gastspreker en zal verschillende hulpmiddelen demonstreren. Denk bijvoorbeeld aan een lichtsnoer om in huis de weg te vinden, een gps-systeem, handig wanneer iemand dreigt te verdwalen. Een verzwaarde deken bij onrust. Leefstijlmonitoring, om op afstand een oogje in het zeil te houden. Kalenderklokken, die ook afspraken weergeven. Medicijndispenser die ondersteunt bij de inname van medicijnen. Zelfs de sociale robot Tessa, die mensen aan afspraken herinnert, is aanwezig. Alles is te bekijken en aan te raken en er is gelegenheid tot het stellen van vragen. Mantelzorgers, mensen met dementie, mensen met niet-aangeboren hersenletsel, hulpverleners en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom.

De avond is gratig toegankelijk, maar bezoekers worden verzocht zich wel even aan te melden. Dit kan via heleenvanderhulst@st-welzijnproseniore.nl of 06-30279852; grieteke.poorter@thebe.nl of 088-1173200; of via t.mosselman@maaswaarden.nl of 06-51935491. Vanaf 19:00 uur staat de koffie klaar en de bijeenkomst begint om uiterlijk 19:30 uur. Tegen 21:30 uur is de bijeenkomst naar verwachting afgelopen.

q st-welzijnproseniore.nl