donderdag 31 oktober

Hervormingsavond
19:30, Werkendam, hervormde dorpskerk. Jaarlijkse gezamenlijke hervormingsavond. Medewerking wordt verleend door ds. L. Treur van de hersteld hervormde gemeente. Hij zal het referaat uitspreken met als thema 'Hoe ben ik rechtvaardig voor God?'. Opening van de avond zal worden verzorgd door ds. H.J. Lam van de hervormde gemeente. Begeleiding samenzang door dhr. A. van Hoornaar. Sluiting van de avond zal worden verzorgd door ouderling T. Meijboom van de christelijke gereformeerde kerk. Collecte is deze avond bestemd voor het werk van de Spaans Evangelische Zending.

vrijdag 1 november

Het vaderhart van God
9:30-11:30, Wijk en Aalburg, Tulpstraat 5. Henk Bruggeman spreekt over het vaderhart van God op de interkerkelijke vrouwenochtend. Vanaf 9:15 uur is er koffie en thee. Voor meer informatie: Aartje Verschut, 06-29026515.

Griezelen in Drongelen
18:30, Drongelen, dorpshuis. Start van het griezelweekend in Drongelen. Deze vrijdagavond is voor de kinderen tot 10 jaar. Zij lopen een lampionnenoptocht. Voordat ze de straat op gaan, wordt er een verhaal verteld en tijdens de lampionnenoptocht moeten de kinderen een aantal opdrachten uitvoeren. De kinderen moeten zelf een lampje meenemen. Uiteraard mogen de kinderen verkleed gaan. Opgeven bij Anja Nieuwkoop: heanty@live.nl

Rikken
20:00, Wijk en Aalburg, NOAD'32. Rikken in de kantine van voetbalvereniging NOAD'32. Inschrijven vanaf 19:30 uur.

Kampvuuravond
20:00, Woudrichem, Jan Spieringweg 9. Kampvuuravond voor alle mannen tussen de 12 en 99 jaar. Johan Schep zal een korte overdenking verzorgen.

Bingo
20:00, Giessen, kantine GRC 14. Bingo bij voetbalvereniging GRC 14. De kantine aan de Karbogerd is open om 19:00 uur.

zaterdag 2 november

Natuurwerkdag
8:30-13:00, Uitwijk, Poortweg. Ook dit jaar doet Altenatuur weer mee aan de Nationale Natuurwerkdag. Vrijwilligers gaan aan de slag in de griend op de Noordoever van de Wijde Alm bij Uitwijk. De bermen en houtopstanden langs het fietspad aan de Wijde Alm zijn eigendom van de vereniging. Op de Natuurwerkdag hoopt Altenanatuur de driejarige cyclus voor de griend weer af te ronden: de stoven worden afgezaagd en de takken worden opgeruimd. Belangstellenden worden opgeroepen om mee te doen op deze gezellige werkdag. Aanmelding graag via www.natuurwerkdag.nl of altenatuur@gmail.com.

47ste Altena Streekfestival
10:00, Nieuwendijk, De Iris. Veertien orkesten uit Altena ontmoeten elkaar tijdens het Altena Streekfestival. Dit jaarlijks terugkerende muzikale evenement wordt dit jaar voor de 47e keer georganiseerd. De organisatie is in de handen van JA! Jeugdfanfare Altena. Het programma start om 10:00 uur, om 18:15 uur wordt de prijsuitreiking verwacht.

Griezeltocht
19:00, Drongelen, dorpshuis. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen deelnemen aan de griezeltocht. Deze tocht staat in het teken van 'Aliens'. De deelnemers aan deze griezeltocht staan weer mooie, maar ook enge attracties te wachten. De griezeltocht begint om 19:00 uur voor de kinderen van 8 tot 12 jaar. Vanaf 19:40 uur worden de kinderen vanaf 12 jaar (en dus ook volwassenen, want die lopen ook mee) het veld in gestuurd. Opgeven bij Anja Nieuwkoop: heanty@live.nl.

Op en Top Vrouw
20:00, Almkerk, hervormde kerk. De dames van Op en Top Vrouw reizen komend najaar met een nieuwe show door Nederland: 'Contrast'. De show is in samenwerking met hulp- en ontwikkelingsorganisatie Dorcas. Kaarten reserveren kan via opentopvrouw.nl.

Najaarsconcert Con Amore
20:00, Sleeuwijk, Ontmoetingskerk. Christelijk gemengd koor Con Amore uit Sleeuwijk brengt o.l.v. Jaap Kwakkel en samen met Zanggroep Tricht o.l.v. Tjitske Kwakkel-Homma een concert in de Ontmoetingskerk in Sleeuwijk. Het thema van dit najaarsconcert is 'Zingend gedenken'. Naast afzonderlijke optredens van de beide koren, zullen er ook gezamenlijk liederen gezongen worden. Verder zal de avond muzikaal omlijst worden door piano, altviool en orgel. Entree: 7,50 euro (inclusief consumptie).

zondag 3 november

Gezinsdienst
9:30, Dussen, gereformeerde kerk. Gezinsdienst met als thema 'Het is een feest om te geven!' in gereformeerde kerk De Hoeksteen Dussen-Meeuwen, Van der Dussenlaan 37 in Dussen. De voorganger is dhr. J. van der Zee uit Aalten en kinderkoor Eigenwijs uit Zuilichem zal muzikale medewerking verlenen. Voor de allerkleinsten is er deze ochtend crèche en de ochtend wordt afgesloten met een high tea in De Trefhoek.

Dag van de Stilte
10:30-12:30, Woudrichem, cafetaria 't Rond. Er wordt een Stille Raadselachtige Stille Bezinningstocht gehouden langs de afgedamde Maas, met zicht op slot Loevestein. De wandeling begint bij cafetaria 't Rond in Woudrichem. Vanuit de nieuwe wijk lopen deelnemers naar de rivieroever. Levenscoach Jos Korthout voert ze (indien mogelijk op blote voeten) langs een omstreden bouwterrein. Vervolgens gaat de route om de vesting heen, via de hoofdingang de Gevangenpoort de stad in. Het eindpunt is bij Tante Bethje Books. Daar mag rond 12.30 weer gesproken worden en wordt de wandeling geëvalueerd. Het is gratis en ongeveer 5 kilometer lopen.

Bevrijdingsconcert
14:00, Heusden, Grote of Catharijnekerk. Ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding organiseert Harmonie De Eendracht Heusden een bevrijdingsconcert. Harmonie De Eendracht Heusden heeft organist Jaco van der Werken gevraagd om zijn medewerking aan dit concert te verlenen. Hij is de vaste bespeler van het Lohman-orgel in de kerk en gezamenlijk zullen orkest en organist een aantal werken uitvoeren. Entree is gratis.

Gezinsdienst
16:00, Sleeuwijk, Oude Kerkje. Hervormde gemeente Ichthus in Sleeuwijk organiseert weer een gezinsdienst die toegankelijk is voor jong en oud. De dienst zal worden geleid door Ds. Van Ommeren. Muzikale medewerking zal worden verleend door Vocalgroup Concrete uit Sprang-Capelle.

Themadienst
18:00, Giessen, hervormde kerk. In de hervomde kerk van Giessen wordt een themadienst gehouden. Ds. C.N. van Dis komt nadenken over het thema 'Connected?!' Gospelkoor Barechja zal muzikale medewerking verlenen.

dinsdag 5 november

Bij de dichter aan tafel
18:30, Werkendam, Bistro Vrouwenhemel. Voor de tweede keer wordt een zogenaamd cultureel diner georganiseerd. Alle gerechten zijn huisgemaakt. De inloop is vanaf 18:30 uur met brood en smeersels en tussen de gangen door zijn er korte voordrachten van dichters. Verder is er vooral tijd om gezellig met elkaar de avond door te brengen. De kosten van het diner zijn 32,50 euro (excl. drankjes). Met deze avond sluit het Nederlands Dichters Podium het podiumjaar af. Aanmelden vóór 30 oktober via info@marcelvaandrager.nl.

woensdag 6 november

Dankdag kinderdienst
11:30, Andel, gereformeerde kerk. Basisschool De Zaaier, de gereformeerde kerk en de hervormde kerk werken samen aan het thema: 'Goed bericht!'. Deze keer gaat het bijbelverhaal over God, die Zijn macht en goedheid laat zien. Hij zorgt voor genoeg voedsel en daarbij krijgen vier melaatse mannen een bijzondere rol. Zij mogen het goede bericht delen. De kinderdienst wordt 's morgens onder schooltijd gehouden, om 11.30 uur, in de gereformeerde kerk. Ook ouders, opa's en oma's en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Alle kinderen mogen ook dit jaar weer voedsel meenemen voor Voedselbank Altena.

Bijeenkomst PCOB
14:00, Rijswijk, Nijenburcht. Bijeenkomst van de PCOB-afdeling Giessen-Rijswijk. Natuurfotograaf J. Trapman uit Hardinxveld komt met beeld en geluid vertellen over zijn waarnemingen in de natuur.

Toy Story 4
14:00, Wijk en Aalburg, Bubeclu. Stichting Paraplu organiseert weer een kinderfilmmiddag met de film 'Toy Story 4' op groot beeldscherm voor kids vanaf 6 tot ongeveer 14 jaar. De film is Nederlands gesproken, dus ook voor de kleinere kids goed te volgen. De entree bedraagt 2 euro, maar leden van Stichting Paraplu Aalburg betalen 1 euro. Bubeclu is te vinden aan de Nijverheidstraat 2 in Wijk en Aalburg. De film is om ongeveer 15:45 uur afgelopen.

Ruilmiddag
14:00, Almkerk, Het Verlaat. Postzegelvereniging Altena houdt weer een ruilmiddag. Er zal weer een postzegelberg zijn en een handelaar biedt weer veel aantrekkelijke koopjes aan.

Koersballen
14:00, Genderen, dorpshuis. Koersballen voor senioren in het dorpshuis in Genderen.

donderdag 7 november

Debatavond
20:00, Werkendam, partycentrum Van Lopik (voorheen De Nutszaal). Progressief Altena houdt een debatavond rondom het thema 'mobiliteit in Altena'. Inloop vanaf 19:30 uur.

Vrouwenavond
20:00, Almkerk, Het Verlaat. Vrouwenavond georganiseerd door Aglo. Judith Stoker zal spreken over 'Hoe leef je het leven zoals God het bedoeld heeft'. Inloop vanaf 19:30 uur en achteraf is er tijd voor een gezellig samenzijn.

Bijbel Open Avond
20:00, Werkendam, Vlechtwerk. Bijbel Open Avond in Werkendam. Br. René van Loon zal een bijbelstudie houden. Hij zal verder gaan met Lucas 20 vanaf vers 27 over de opstanding.

vrijdag 8 november

Darttoernooi
18:30, Andel, Middenweg 23. Brutus Darts organiseert in samenwerking met Andels Fanfare Corps (AFC) weer het darttoernooi Open Andel. Maximaal 32 koppels kunnen zich tot 19:30 uur inschrijven; de zaal gaat om 18:30 uur open. Meer info: www.stichtingbrutus.nl.

'Niemand wil ze hebben'
20:00, Woudrichem, Arkade. Linda Polman (journaliste en schrijfster) schreef een ontluisterend verhaal over 80 jaar Europees vluchtelingenbeleid. Wat is er terechtgekomen van de belofte 'nooit meer', waarop het VN-vluchtelingenverdrag in 1951 was gebaseerd? Deze avond komt zij op uitnodiging van Tante Bethje Books & Co. in het gebouw van de watersportvereniging te Woudrichem haar verhaal vertellen. Een verhaal over politieke koehandel en wegkijken. Over discutabele regimes betalen om het vluchtelingenprobleem voor Europa op te lossen. Toegang is gratis, wel even aanmelden in de winkel aan de Kerkstraat 24 of via tantebethjebooks@gmail.com.

Tex de Wit in Xinix
20:15, Nieuwendijk, Xinix. Kleinkunst in Xinix (KIX) wil voorstellingen bieden aan jong en oud, met een gevarieerd aanbod van theater, kunst, literatuur, cabaret , klassieke muziek, etc. De eerste voorstelling start met Tex de Wit, bekend van televisie en theater. Hij zal voorlezen uit zijn nieuwe boek 'Ik heb een slimme droger' en zal op zijn eigen ludieke manier vertellen hoe het boek tot stand kwam.

zaterdag 9 november

Koor- en samenzangavond
19:30, Heusden, Grote of Catharijnekerk. Medewerking verlenen 's Grevelduins mannenkoor De Lofzang uit Sprang-Capelle o.l.v. dirigent Dick de Jong en organist Arthur Vlot, jongerenkoor Cantilena uit Werkendam o.l.v. dirigent Peter Wildeman en organist Willem den Boer. Algehele leiding is in handen van evangelist H.J. vd Bogaart. Toegang is gratis. Er zal een collecte worden gehouden t.b.v. evangelisatiepost Tilburg en aan de uitgang is er een collecte ter bestrijding van de onkosten.

SLIM Herfstfestival
20:00, Nieuwendijk, Xinix. Eerste avond van het SLIM Herfstfestival, traditiegetrouw gehouden op de tweede en derde zaterdag in november. Deze avond spelen: The Cold Turkeys, Meadows, Maidstone, Mickey Wood en Young Tree. De zaal is open vanaf 19:00 uur. Entree bedraagt 5 euro. Meer info: www.slimweb.org en www.xinix.nl.

De Coveralls
20:30, Werkendam, gebouw Irene. De Coveralls houden weer een fanavond en gaan weer terug naar the 60's, 70's and 80's met muziek van Creedence, Elvis, Bruce, the Mavericks en vele anderen. De zaal is open om 20:00 uur en de toegang is gratis.

zondag 10 november

Zingevingsactiviteit
14:00-16:00, Giessen, Fort Giessen. Zinnig organiseert een zingevingsactiviteit rondom het thema 'kleur'. Er is ruimte voor ontmoeten, verdiepen, gesprek, doen, creëren en delen. Opgeven via zinnig7@gmail.com. Bijdrage voor deelname: volwassenen 5 euro. Kinderen doen gratis mee.