Pro Seniore biedt alarmsysteem aan

altena • Mensen willen of moeten steeds langer zelfstandig blijven wonen. Dit wordt op alle manieren mogelijk gemaakt. Het geeft een veilig gevoel dat als er wat gebeurt, hulp ingeschakeld kan worden met een personenalarmering en wel 24 uur per dag gedurende 7 dagen per week. Daarom biedt Stichting Welzijn Pro Seniore in de gemeente Altena de sociale personenalarmering. Het systeem bestaat uit een alarmtoestel, dat is aangesloten op het telefoonnetwerk en een handzender (pols, hals, clip), die mensen in huis bij zich dragen. Wanneer ze een melding maken komen ze in contact met de centrale meldbank in zorgcentrum Wijkestein in Wijk en Aalburg. Er ontstaat vervolgens een spreek- en luisterverbinding. Een professionele zorgverlener luistert en vraagt wat er aan de hand is en schat de situatie in. De zorgverlener stuurt de benodigde hulp naar de melder, bijvoorbeeld familie of buren, maar indien nodig ook direct professionele hulp van bijvoorbeeld de wijkverpleging, een huisarts en zelfs de politie of de brandweer kan ingeschakeld worden. Het abonnementsgeld voor de sociale personenalarmering bedraagt 14,50 euro per maand. Er worden geen voorrij- of installatiekosten berekend. Meer informatie of aanvragen bij Stichting Welzijn Pro Seniore via 0416-698486, 06-20489235 of jvv@st-welzijnproseniore.nl.

q www.st-welzijnproseniore.nl


De Refreintjes naar alzheimercafé

almkerk • De Refreintjes, vijf dames uit Oosterhout en omstreken, komen maandag 18 november naar Alzheimercafé Altena. De Refreintjes verzorgen een avond met heerlijke muziek, gezelligheid, plezier en aandacht. Af en toe komt er een leuke act tussendoor, een verhaaltje over een liedje. Kortom, een optreden dat heel positief blijft nagalmen. Alzheimercafé Altena is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en anderen belangstellenden zijn van harte welkom. Het alzheimercafé is een initiatief van de gemeente Altena, betrokken organisaties in de regio zoals Zorgplein Maaswaarden, De Riethorst Stromenland en Trema en wordt ondersteund door Alzheimer Nederland. Alzheimercafé Altena wordt elke derde maandag van de maand gehouden in 't Wapen van Emminckhoven, Brugdam 5 in Almkerk. Het programma begint om 19:30 uur, maar vanaf 19:00 uur staat de koffie klaar. Aanmelden is niet nodig, entree is gratis. Meer informatie via 06-12327847.


Een praatje bij De Aanloop

altena • Mensen die afleiding zoeken, een steuntje in de rug of gewoon even de deur uit willen voor een praatje en een kopje koffie kunnen terecht bij De Aanloop. De Aanloop is een een plek waar je mag zijn wie je bent en waar respect voor elkaar voorop staat. Het kan een aanloop zijn naar nieuwe contacten en misschien ontdek je nieuwe mogelijkheden voor jezelf of anderen. Op dinsdagen tussen 13:30 uur en 16:30 uur is De Aanloop geopend in De Werf in Woudrichem; elke dinsdag van 09:30 uur tot 12:30 uur in Vlechtwerk in Werkendam; en elke woensdag van 13:30 uur tot 16:30 uur in Het Verlaat in Almkerk. Binnen elke locatie is er altijd een actuele krant aanwezig, net als klein hobbymateriaal en spelletjes. Meer info via Facebook (www.facebook.com/WelkomInDeAanloop) en 06-20212102.