Welkoop werkt aan opening

wijk en aalburg • Welkoop opent 'binnenkort' de vestiging aan de Parallelweg 4 in Wijk en Aalburg. Dat staat tenminste op de borden rondom het pand. Ab van der Borg, coördinator vestigingen en franchise bij Welkoop, kan daarentegen nog niets melden over een openingsdatum. Ondertussen konden Kebo Dierenspeciaalzaak uit Wijk en Aalburg, Multimate uit Veen en Dier en Tuin uit Andel, die in eerste instantie bezwaar hadden aangetekend tegen het besluit van het college om medewerking te verlenen aan de omgevingsvergunning, nog tot en met afgelopen vrijdag in beroep gaan tegen de beslissing op bezwaar. Die beslissing op bezwaar is op begin september verstuurd en alleen Kebo Dierenspeciaalzaak heeft daarop vorige week beroep aangetekend, laat een woordvoerster van de gemeente Altena desgevraagd weten. Zo'n beroep betekent op zichzelf nog helemaal niks. De rechtbank gaat toetsen of de bezwaarprocedure goed is doorlopen. Zolang er geen voorlopige voorziening wordt aangevraagd of wordt toegekend, is de vergunning gewoon in werking en mag Welkoop geopend zijn, aldus de gemeente.


Nieuw scorebord AquaAltena

andel • Zwembad AquaAltena krijgt een nieuwe scorebord. Het bord moet vervangen worden, omdat de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) de spelregels voor waterpolo heeft gewijzigd. Het bord kost zo'n 24.000 euro, waarvan zwemvereniging ZVDO zelf 5000 euro ophoest. Het restant wordt betaald door de gemeente.


Open Coffee op 21 november

woudrichem • Open Coffee Altena editie 37.0 wordt op 21 november gehouden in De Werf in Woudrichem. Opnieuw treffen ondernemers uit Altena elkaar, maar zeker ook van daarbuiten, voor koffie, (nieuwe) contacten en kennisdelen onder het motto 'Geven is het nieuwe zakendoen'. Gastheer dit keer is de gemeente Altena. De Espresso wordt dit keer ook verzorgd door de gemeente. Deze kennissessie in zakformaat zal interactief en inspirerend zijn. Thema: 'Gemeente Altena. What's in it for me?'