donderdag 24 oktober

Presentatie 'Dussen in de oorlog'
20:00, Dussen, De Dussenaar. In het kader van de herdenking van '75-jaar bevrijd' wil de Oranjevereniging Dussen samen met de inwoners een aantal activiteiten ondernemen. Als eerste staat een presentatie gepland over 'Dussen in de oorlog'. Ton Lensvelt zal een verhaal houden over hoe de Dussenaren de oorlogsjaren en de bevrijding ervaren hebben. Uiteraard wordt zijn ongetwijfeld boeiende verhaal ondersteunt met veel mooie foto's en afbeeldingen. De entree is gratis.

vrijdag 25 oktober

Rikken
20:00, Eethen, kantine GDC. Rikken in Eethen in de kantine van voetbalvereniging GDC. Inschrijven vanaf 19:30 uur.

Black Bottle Riot
22:00, Nieuwendijk, Xinix. Black Bottle Riot komt het Xinix-podium onveilig maken. Black Bottle Riot is bluesrock van de bovenste plank. Het viertal uit Nijmegen maakt al sinds 2008 de Europese poppodia onveilig met hun muziek die klinkt en ruikt als The American South. Xinix gaat vrijdag open om 21:00 uur, Black Bottle Riot speelt vanaf 22:00 uur. Prijzen: 10 euro (niet-leden), 8 euro (leden) en 7 euro (jeugdleden).

zaterdag 26 oktober

Verkoopdag
10:00-14:30, Genderen, hervormde kerk. Vrouwenvereninging Esther houdt de jaarlijkse verkoopdag in het bijgebouw van de hervormde kerk De Regenboog, Kerkstraat 29 in Genderen.

Een uurtje klassiek
16:00, Heusden, Catharijnekerk. Onder de titel 'Een uurtje klassiek' geeft de concertcommissie van de Catharijnekerk in Heusden jong muzikaal talent een kans zich te laten horen op de laatste zaterdagen van de maanden oktober en november. Diverse jongeren uit de regio zullen optreden met een zelf samengesteld programma, waarbij verschillende instrumenten zullen worden bespeeld. Deze zaterdag is het de beurt aan pianiste Sabrina Leenman met werken van Ludivico Einaudi. De toegangsprijs is 5 euro. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen. Gezinnen betalen niet meer dan 10 euro.

Jubileumconcert
19:30, Wijk en Aalburg, hervormde kerk. Chr. Gem. zangvereniging De Lofstem uit Veen geeft vanwege het 40-jarig bestaan een jubileumconcert in de hervormde kerk van Aalburg. Het thema van deze avond is: 'Op reis, door de wereld gaat een Woord'. Aan deze avond zal medewerking verleend worden door gastkoor Soli Deo Gloria uit Urk o.l.v. Jaap Kramer en een streekensemble. Daarnaast zijn er enkele instrumentalisten. Greetje Hoevenaren en Niels de Klerk bespelen het orgel en de vleugel. De avond begint om 19:30 uur, maar de deuren gaan om 18:30 uur open. De toegang is gratis. Wel wordt er een collecte gehouden, waarvan een deel naar stichting Brood voor Weeskinderen in Burundi gaat.

Hank zingt Hollands
20:00, Hank, 't Uivernest. De tweede editie van Hank zingt Hollands in 't Uivernest. Dit jaar zullen John West, Robin van Herwijnen, Arjan Oostrom, Boy Lever en de plaatselijke zangers Huib Kuijpers en Jac Scheeren optreden. DJ Bennie zal de avond muzikaal omlijsten. De deuren van de grote zaal gaan om 20:00 uur open. Tickets reserveren kan via 06-24403205 of bij de voorverkoopadressen José Haarmode Kapsalon, 't Uivernest Hank, Quist Geertruidenberg of de Posterij Raamsdonksveer.

Najaarsconcert
20:00, Woudrichem, RK kerk. Stichting Muziek Podium Woudrichem organiseert een najaarsconcert. Deze avond zullen The Counterpoints optreden. Uitgevoerd wordt hun Telemann-programma 'La Querelleuse', eventueel aangevuld met werken van J.S. Bach. De kerk is open vanaf 19:30 uur. Kaarten á 15 euro zijn te reserveren via st.muz.pod.woudrichem@hetnet.nl of 0183-303937.

Barokmusici in watertoren
20:00, Uppel, watertoren. Professionele musici geven een concert in de watertoren van Uppel, Provincialeweg Noord 96. Inloop vanaf 19:30 uur, aanvang concert 20:00 uur. Halverwege het programma is er een pauze. Kosten: 17,50 euro voor een enkel kaartje, 30 euro voor een tweepersoonskaartje. Aanmelden per bericht/app bij Job Beijer: 06 18406351.

zondag 27 oktober

Kinderdienst
17:00, Andel, hervormde kerk. Kinderdienst rondom het thema 'Gods grootste schat'. Het bijbelverhaal uit Mattheüs 13:44-46 staat centraal.

Jeugdsamenkomst
18:30, Almkerk, gereformeerde kerk. In deze dienst gaat Inge Eckhart-Groeneveld voor en het thema van deze dienst is 'Gods leiding ontdekken'. Gospelband Adaiah begeleidt de samenzang en de luisterliedjes.

maandag 28 oktober

Lezing 'De tuin in alle seizoenen'
20:00, Babyloniënbroek, De Korenschoof. Hans van Horssen geeft een boeiende lezing bij Tuinclub Altena. Zijn lezing gaat over het gebruik van vaste planten in combinatie met siergrassen. Dit is een bekende dynamische plantstijl die ook wel de 'dutch wave' wordt genoemd. De lezing wordt gehouden in De Korenschoof, Broeksestraat 7 in Babyloniënbroek. De entree is, incl. koffie of thee vooraf, 5 euro. Voor leden van de tuinclub is de entree gratis. De zaal is open vanaf 19:45 uur.

dinsdag 29 oktober

Lezing over sabbatsgebod
20:00, Uitwijk, protestantse kerk. Rabbijn Lody van de Kamp geeft in de protestantse kerk in Uitwijk een lezing over het sabbatsgebod in het jodendom. De avond start om 20:00 uur. De deuren zijn vanaf 19:30 uur open. Tevens is er deze avond een muzikaal intermezzo, dat verzorgd wordt door Henri Bontenbal. Aan het eind van de avond zal er een collecte zijn voor de onkosten.

woensdag 30 oktober

Derde studieavond
19:30, Werkendam, Vlechtwerk. Derde inspirerende studieavond over de tabernakel. 'Blik op Gods beloften in Jezus Christus, bijbels perspectief en toepassing voor deze tijd!' door Dick van Scharrenburg. Deze avonden zal hij ingaan op de details van de tabernakel, met zijn unieke betekenis. Inloop vanaf 19:00 uur.

donderdag 31 oktober

Hervormingsavond
19:30, Werkendam, hervormde dorpskerk. Jaarlijkse gezamenlijke hervormingsavond. Medewerking wordt verleend door ds. L. Treur van de hersteld hervormde gemeente. Hij zal het referaat uitspreken met als thema 'Hoe ben ik rechtvaardig voor God?'. Opening van de avond zal worden verzorgd door ds. H.J. Lam van de hervormde gemeente. Begeleiding samenzang door dhr. A. van Hoornaar. Sluiting van de avond zal worden verzorgd door ouderling T. Meijboom van de christelijke gereformeerde kerk. Collecte is deze avond bestemd voor het werk van de Spaans Evangelische Zending.

vrijdag 1 november

Het vaderhart van God
9:30-11:30, Wijk en Aalburg, Tulpstraat 5. Henk Bruggeman spreekt over het vaderhart van God op de interkerkelijke vrouwenochtend. Vanaf 9:15 uur is er koffie en thee. Voor meer informatie: Aartje Verschut, 06-29026515.

Griezelen in Drongelen
18:30, Drongelen, dorpshuis. Start van het griezelweekend in Drongelen. Deze vrijdagavond is voor de kinderen tot 10 jaar. Zij lopen een lampionnenoptocht. Voordat ze de straat op gaan, wordt er een verhaal verteld en tijdens de lampionnenoptocht moeten de kinderen een aantal opdrachten uitvoeren. De kinderen moeten zelf een lampje meenemen. Uiteraard mogen de kinderen verkleed gaan. Opgeven bij Anja Nieuwkoop: heanty@live.nl

zaterdag 2 november

47ste Altena Streekfestival
10:00, Nieuwendijk, De Iris. Veertien orkesten uit Altena ontmoeten elkaar tijdens het Altena Streekfestival. Dit jaarlijks terugkerende muzikale evenement wordt dit jaar voor de 47e keer georganiseerd. De organisatie is in de handen van JA! Jeugdfanfare Altena. Het programma start om 10:00 uur, om 18:15 uur wordt de prijsuitreiking verwacht.

Griezeltocht
19:00, Drongelen, dorpshuis. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen deelnemen aan de griezeltocht. Deze tocht staat in het teken van 'Aliens'. De deelnemers aan deze griezeltocht staan weer mooie, maar ook enge attracties te wachten. De griezeltocht begint om 19:00 uur voor de kinderen van 8 tot 12 jaar. Vanaf 19:40 uur worden de kinderen vanaf 12 jaar (en dus ook volwassenen, want die lopen ook mee) het veld in gestuurd. Opgeven bij Anja Nieuwkoop: heanty@live.nl.

Najaarsconcert Con Amore
20:00, Sleeuwijk, Ontmoetingskerk. Christelijk gemengd koor Con Amore uit Sleeuwijk brengt o.l.v. Jaap Kwakkel en samen met Zanggroep Tricht o.l.v. Tjitske Kwakkel-Homma een concert in de Ontmoetingskerk in Sleeuwijk. Het thema van dit najaarsconcert is 'Zingend gedenken'. Naast afzonderlijke optredens van de beide koren, zullen er ook gezamenlijk liederen gezongen worden. Verder zal de avond muzikaal omlijst worden door piano, altviool en orgel. Entree: 7,50 euro (inclusief consumptie).

Op en Top Vrouw
20:00, Almkerk, hervormde kerk. De dames van Op en Top Vrouw reizen komend najaar met een nieuwe show door Nederland: 'Contrast'. De show is in samenwerking met hulp- en ontwikkelingsorganisatie Dorcas. Kaarten reserveren kan via opentopvrouw.nl.

dinsdag 5 november

Bij de dichter aan tafel
18:30, Werkendam, Bistro Vrouwenhemel. Voor de tweede keer wordt een zogenaamd cultureel diner georganiseerd. Alle gerechten zijn huisgemaakt. De inloop is vanaf 18:30 uur met brood en smeersels en tussen de gangen door zijn er korte voordrachten van dichters. Verder is er vooral tijd om gezellig met elkaar de avond door te brengen. De kosten van het diner zijn 32,50 euro (excl. drankjes). Met deze avond sluit het Nederlands Dichters Podium het podiumjaar af. Aanmelden vóór 30 oktober via info@marcelvaandrager.nl.

donderdag 7 november

Debatavond
20:00, Werkendam, partycentrum Van Lopik (voorheen De Nutszaal). Progressief Altena houdt een debatavond rondom het thema 'mobiliteit in Altena'. Inloop vanaf 19:30 uur.

vrijdag 8 november

Tex de Wit in Xinix
20:15, Nieuwendijk, Xinix. Kleinkunst in Xinix (KIX) wil voorstellingen bieden aan jong en oud, met een gevarieerd aanbod van theater, kunst, literatuur, cabaret , klassieke muziek, etc. De eerste voorstelling start met Tex de Wit, bekend van televisie en theater. Hij zal voorlezen uit zijn nieuwe boek 'Ik heb een slimme droger' en zal op zijn eigen ludieke manier vertellen hoe het boek tot stand kwam.

zaterdag 9 november

De Coveralls
20:30, Werkendam, gebouw Irene. De Coveralls houden weer een fanavond en gaan weer terug naar the 60's, 70's and 80's met muziek van Creedence, Elvis, Bruce, the Mavericks en vele anderen. De zaal is open om 20:00 uur en de toegang is gratis.

zondag 10 november

Zingevingsactiviteit
14:00-16:00, Giessen, Fort Giessen. Zinnig organiseert een zingevingsactiviteit rondom het thema 'kleur'. Er is ruimte voor ontmoeten, verdiepen, gesprek, doen, creëren en delen. Opgeven via zinnig7@gmail.com. Bijdrage voor deelname: volwassenen 5 euro. Kinderen doen gratis mee.

donderdag 14 november

Kerk open
10:00-11:30, Dussen, gereformeerde kerk. Tijdens de zomermaanden was deze kerk op een aantal donderdagochtenden open voor ontmoeting en dat wordt dit najaar voortgezet.