In gesprek met Progressief Altena

dussen • Progressief Altena brengt zaterdag 26 oktober een bezoek aan De Dussenaar in Dussen. Inwoners, verenigingen en andere belangstellenden zijn uitgenodigd om onderwerpen die spelen met de partij te bepreken. Mensen die vragen hebben of gewoon even willen bijpraten zijn ook welkom. Progressief Altena zit vanaf 12:30 uur klaar. Aanmelden bij fractievoorzitter Kees de Waal via k.dewaal@gemeentealtena.nl.


Ruim 1100 euro opgehaald

sleeuwijk • Tijdens de collecte voor de Nederlandse Brandwonden Stichting heeft de afdeling Sleeuwijk dit jaar het bedrag van 1147,74 euro opgehaald. Alle collectanten die zich voor dit goede doel hebben ingezet worden bedankt.


'Geen relatie met Altenastaete'

nieuwendijk/werkendam • De gemeente Altena heeft geen financiële relatie met zorginstelling Altenastaete. Dat schrijft het college in de beantwoording van schriftelijke vragen van de SGP. Raadslid Peter Noordergraaf had na een tv-uitzending van het programma Pointer, het platform voor onderzoeksjournalistiek van KRO-NCRV, rondom 'zorgcowboys' vragen gesteld over de gang van zaken bij Altenastaete. De zorginstelling zou in 2017 en 2018 ongebruikelijke hoge winsten hebben geboekt en daarnaast gebrekkige zorg hebben geleverd. De aantijgingen die in de reportage worden genoemd, raken de gemeente dus niet, schrijft het college. Wél vinden B&W het 'in zijn algemeenheid zeer onwenselijk dat zorginstellingen hoge winsten behalen.' Altenastaete heeft locaties in Nieuwendijk en Werkendam.