• Cantica tijdens repetities in Engeland.
• Cantica tijdens repetities in Engeland.

Volle agenda voor Cantica

almkerk • Vocaal Ensemble Cantica uit Almkerk is weer volop aan het repeteren voor de komende uitvoeringen.

Het koor, dat een jarenlange ervaring heeft met het zingen van Evensongs in Nederland én Engeland, mag zich een specialist noemen op het gebied van deze Engelse koortraditie. Ook nu staan er weer twee Evensongs op het programma. De eerste uitnodiging is wel bijzonder te noemen: dirigent Henk van Andel en zijn vrouw vieren hun 40-jarig huwelijk met een feestelijke Evensong. Cantica zingt dan samen met gastleden die familie zijn van de dirigent. Dochter Ds. Nienke van Andel gaat voor in deze besloten viering. Op 9 februari zingt Cantica in Alblasserdam. Om 17:00 uur wordt hier de Evensong gezongen in één van de kerken.

Kerst

Naast deze voorbereidingen is het koor ook een kerstprogramma aan het instuderen, waarin het Engelse repertoire wordt afgewisseld met Duitse en Nederlandse koralen. Op 14 december wordt dit uitgevoerd in de concertserie Zaterdagmiddagconcerten in de Morgensterkerk te Papendrecht. Het kerstconcert is de uitzondering op de regel: niet in de middag, maar 's avonds 20:00 uur is de begintijd.

Nog een keer kerstzang waarin het sámen zingen centraal staat, vindt plaats in het bekende 'Kerstzang bij kaarslicht' in het Sleeuwijks Kerkje op 21 december.

Via de website van Vocaal Ensemble Cantica zijn verdere details na te lezen.

q www.cantica.org