Sjoerd Bax eindigt in top tien

uppel • Metec-renner Sjoerd Bax uit Uppel kan terugkijken op een ijzersterke Ronde van Kroatië. Temidden van teams als Mitchelton-Scott, Bahrain-Merida, CCC en Astana wist hij een knappe negende plek te behalen in het eindklassement. De eindwinst ging naar Adam Yates. In de slotetappe finishte Bax als achtste, terwijl zijn teamgenoot Stef Krul als vierde over de meet kwam.


ACKC verliest van
koploper

almkerk • Na de winst van een week eerder had ACKC een goed gevoel over de uitwedstrijd tegen koploper DVS'69. Het werd echter al snel duidelijk dat dit potje niet gewonnen zou worden. Er waren mooie aanvallen te zien en er werd hard gewerkt in de verdediging, maar de kansen werden vaak niet benut. Uiteindelijk werd het 22-10.


Eerst thuiswinst voor Voltena

werkendam • De meiden van Voltena hebben dit weekend ook na de eerste thuiswedstrijd van het seizoen nog altijd de volle mep aan punten binnen gehaald. Tegenstander VV Utrecht wist alleen de derde set te winnen. De allereerste thuiswedstrijd van dit seizoen werd dus winnend afgesloten en dat biedt weer een enorm mooi perspectief op komend weekend. Dan zal er op zaterdag om 19:30 uur worden gespeeld tegen OBEG Donitas Dames in Groningen.