Goedgemutste Breicampagne

sleeuwijk • De Goedgemutste Breicampagne gaat weer van start. Deze keer is de Goedgemutste Breicampagne van Innocent net een tikje anders dan voorheen. Mensen gaan een heel jaar aan de slag: van oktober 2019 tot oktober 2020. Vanaf december 2020 zijn dan alle smoothies 'goedgemutst'. Inwoners van Altena kunnen mutsjes inleveren via Pantar t.a.v. de Goedgemutste Breicampagne, Antwoordnummer 1181, 1110 VB Diemen; of Eikenlaan 1, 4254 AR Sleeuwijk. Een deel van de opbrengst gaat naar het Nationaal Ouderenfonds.

q degoedgemutstebreicampagne.nl


Dansmiddag in Nieuwendijk

nieuwendijk • Iedereen die van stijldansen houdt, singles én paren, zijn vanaf oktober van harte welkom voor de eerste van een reeks dansmiddagen in dorpshuis Tavenu in Nieuwendijk. De Danssalon gaat vanaf zondagmiddag 13 oktober starten met dansmiddagen op iedere tweede zondagmiddag van de maand in deze schitterende locatie met ruime dansvloer. Onder het mom van 'Ontmoet elkaar op de dansvloer' organiseert de Danssalon een dans- en contactmiddag voor singles én paren uit de regio. Achteraf is er een koud en warm buffet voor degenen die geen zin meer hebben om te koken. Daarvoor is reserveren gewenst. Dat kan rechtstreeks bij Tavenu via: 06-24469967. De dansmiddag duurt van 14:30 uur tot 18:00 uur, met aansluitend een koud en warm buffet (16,50 euro). Entree bedraagt 1 euro per persoon (introductieprijs). De Danssalon is een ontmoetingsplaats voor liefhebbers van stijldansen en wordt georganiseerd door een groepje enthousiaste dansliefhebbers met een passie voor stijldansen. Zonder commerciële insteek, op vrijwillige basis en zonder winstoogmerk.


Veel te doen bij de bibliotheek

regio • Dit najaar valt er weer van alles te beleven bij de Bibliotheek CultuurPuntAltena. De meeste activiteiten en cursussen zijn gratis. In oktober is het Kinderboekenweek en om dat te vieren organiseert de Bibliotheek op zaterdag 12 oktober tekenworkshops met Charlotte Dematons in Woudrichem en Wijk en Aalburg. Woensdagmiddag 30 oktober is op De Werf in Woudrichem de jeugdvoorstelling 'Ridder Jacoba'. Daarmee sluit de bibliotheek aan op het Jacoba van Beieren-jaar. En een hond als leesmaatje? Hoe dat is ervaar je in november. Een van de honden van stichting AAI-maatje komt dan naar de bibliotheek in Hank. Naast de wekelijkse inloopspreekuren en Taalcafés van DigiTaalhuis Altena organiseert de bibliotheek ook cursussen en bijeenkomsten voor volwassenen. In samenwerking met Stichting Kennispoort Altena, Aveline Dijkman en de bibliotheek start in oktober de training Persoonlijk Leiderschap en Bestuur. Deze training is speciaal voor vrouwen uit Altena. De maand november staat in het teken van duurzaamheid. Kapotte spullen worden gerepareerd op De Werf in Woudrichem, waar Repair Café Almkerk te gast is. En er is een evenement over duurzaamheid en voedsel. Een beetje kennis van klassieke muziek kan het luistergenot vergroten. Daarom deelt Jan van den Boom in november zijn kennis over klassieke muziek. Het volledige overzicht is te vinden op onderstaande website.

q bibliotheekaltena.nl/agenda