Engelse lessen op Altena College

sleeuwijk • Leerlingen van groep 8 kunnen op het Altena College in Sleeuwijk Anglia-lessen volgen om beter te worden in de Engelse taal. De Anglia-lessen worden op maandag- en donderdagmiddag gegeven van 15:45 uur tot 16;45 uur. Bij inschrijving kunnen leerlingen aangeven welke dag hen het beste uitkomt. De lessen beginnen eind november en duren tot begin april. De lessen worden gegeven door docenten van het Altena College, samen met bovenbouwleerlingen die het Anglia-examen op het hoogste niveau hebben afgelegd. Om de kosten voor het gebruik van boeken en het examen te dekken, is er een eigen bijdrage voor Anglia van 35 euro. Inschrijven kan van 4 tot 14 oktober via onderstaande website.

q www.altenaengels.nl


Vesting zoekt nieuwe gouverneur

woudrichem • De bewoners van de vesting Woudrichem zoeken een nieuwe gouverneur, omdat de termijn van de huidige afloopt. De hele maand oktober kunnen mensen zich kandidaat stellen of anderen voordragen. De benoeming van de nieuwe gouverneur is op donderdag 7 november tijdens het programma MAAS! in de Teerkamer. De nieuwe gouverneur is volgens bewonersplatform MAAS! 'iemand die met hart en hoofd de belangen van de vesting en haar bewoners wil vertegenwoordigen binnen de nieuwe gemeente Altena. Iemand die de historie koestert maar open staat voor nieuwe, actuele ontwikkelingen. Een enthousiaste man of vrouw die oor heeft voor klachten en wensen en oog voor kansen en oplossingen.' De gouverneur staat er niet alleen voor, maar zal worden ondersteund door een groep vestingbewoners. De zittingstermijn is drie jaar. De (onbetaalde) functie werd de afgelopen jaren vervuld door een duo: Beppie ten Böhmer en Ronald van den Ende. Daarvoor was Sybille van Gammeren gouverneur. Tot zondag 2 november kunnen mensen kandidaten voordragen. De formulieren daarvoor liggen bij Oude Liefde in de Hoogstraat.


Duurzame Huizen Route in Altena

altena • De gemeente Altena doet mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route op zaterdag 2 en zaterdag 9 november. Altena moedigt inwoners dan ook aan om hun woning open te stellen. "Het is mooi om goede voorbeelden onder de aandacht te brengen tijdens de Duurzame Huizen Route. Bezoekers horen ervaringen uit de eerste hand en ontdekken dat energiezuinig wonen ook voor meer comfort zorgt", aldus wethouder Roland van Vugt. Een ervaringsverhaal van een huiseigenaar brengt duurzaamheid dichterbij en helpt anderen op weg, aldus de gemeente. Iedereen die kennis wil delen, kan zijn of haar huis aanmelden via de website. Huiseigenaren die mee doen op zaterdag 2 en 9 november ontvangen als blijk van waardering een bedankje en maken kans op een weekend weg. In het voorjaar stellen huiseigenaren ook hun woning open met thematours.

q www.duurzamehuizenroute.nl


Slaatjesactie

wijk en aalburg • De gereformeerde gemeente uit Aalburg houdt op vrijdag 4 oktober de jaarlijkse slaatjesactie. De eigen gemaakte slaatjes zullen huis aan huis worden verkocht en kosten 2,50 euro per stuk.