Hakenkruizen in Hank

hank • In Hank zijn dit weekend meerdere verkeersborden beklad met hakenkruizen en jodensterren. Op de Facebookpagina 'Je komt uit Hank als' wordt fel gereageerd. "Er zijn mensen geweest die hun leven hebben gegeven om ook deze baldadige overtreders een leven in volle vrijheid te geven", zo luidt één van de reacties. "Dat ze met hun vrijheid dan dit doen, getuigt niet van veel besef, enige snuggerheid en waardering van ook hun vrije leven. Ik wil deze baldadige gasten toch eens de handreiking doen, om ze de ogen te openen over de echte waarheid achter de door hen aangehaalde nazi-tekens."


Schoorsteenbrand in Wijk en Aalburg

wijk en aalburg • De brandweer rukte zondagavond uit voor een schoorsteenbrand in een woning aan de Wjiksestraat in Wijk en Aalburg. Toen de brandweer bij het huis arriveerde was de rook uit de schoorsteen al een stuk minder. Naast de brandweerauto werd ook de hoogwerker uit Waalwijk ingezet.


Kaaie Paole Prijs

altena • De Historische Kring het Oude Land van Heusden en Altena heeft de Kaaie Paole Prijs in het leven geroepen. Het is de bedoeling die eens in de drie jaar uit te reiken aan personen of instellingen die een cultuurhistorische bijdrage hebben geleverd aan het Land van Heusden en Altena. Het doel van de prijs is om kandidaten die als individu, groep, instelling, vereniging of stichting een belangrijke cultuurhistorische bijdrage hebben geleverd voor het Land van Heusden en Altena, te waarderen of in het zonnetje te zetten. Zij moeten wel aan bepaalde criteria voldoen.

De beoordeling van de nominaties gebeurt door het bestuur. De Kaaie Paole Prijs bestaat uit een messing legpenning met daarin het logo van de Historische Kring Het Oude land van Heusden en Altena.

Nominaties kunnen schriftelijk of per e-mail en gemotiveerd tot 1 november bij het secretariaat van de Kring, Burgemeester van der Schansstraat 59, 4281 LH Andel of via tjavantilborg@hetnet.nl worden ingediend.