Wetenschappers praten over energie

giessen • Altenanatuur organiseert donderdag 10 oktober een vraag- en antwoordsessie op Fort Giessen, waarbij twee wetenschappers allerlei vragen zullen beantwoorden over de energietransitie in Altena en de rest van de wereld. Jeroen Bijleveld, secretaris van twee landelijke klimaattafels en wetenschapper bij Sociaal-Economische Raad (SER) en Jan Derk Stegeman, lucht- en ruimtevaartwetenschapper en gespecialiseerd in de werkelijke mogelijkheden van de energieomslag, zullen korte inleidingen houden en verder aan de hand van vragen van de aanwezigen antwoorden geven. Wethouder Roland van Vugt is ook aanwezig en zal eveneens vragen beantwoorden. De avond op Fort Giessen begint om 20:00 uur, inloop vanaf 19:30 uur.


Uitslag verloting

nieuwendijk • De hervormde gemeente Nieuwendijk kijkt terug op een geslaagde verkoopdag afgelopen zaterdag. De uitslag van de verloting was als volgt: Hoofdprijs (barbecue + bonnen): nr. 692; 1e prijs (verrassingspakket): nr. 413; 2e prijs (koffiezetset): nr. 283; 3e prijs (badmand: nr. 640; 4e prijs (windlichtkristal): nr. 1031; 5e prijs (hapjespan + bonnen): nr. 497; 6e prijs (elektrische tandenborstel): nr. 1395. Het aantal noten was 238 en de nummers voor de boodschappentassen waren 8,12,72,47 en 98. De nummers voor de sappenmanden waren 33 en 17. Het nummer voor de garage: 49. Het nummer voor de puzzel: 12. Het nummer voor het broodmandje: 41. En het nummer voor de knuffel: 24.


Oud papier wordt opgehaald

andel/wijk en aalburg • Leden van Andels Fanfare Corps gaan zaterdag 5 oktober weer op pad om oud papier op te halen. Deze keer komen zij in de nieuwe wijk 1 (Julianastraat en
ten westen van de Julianastraat).

In Wijk en Aalburg komen leden van de plaatselijke muziekvereniging Oefening & Uitspanning aanstaande zaterdag weer langs voor het ophalen van oud papier. De route gaat door Wijk ten noorden van de Aalburgestraat, de buitenwijk en op de Maasdijk vanaf de Molenstoep tot de huisnummers 283 (oneven) en 88 (even).


Repair Café op 8 oktober

almkerk • Iedere tweede dinsdag van de maand organiseert Trema Welzijn samen met Kringloopcentrum Altena een Repair Café, een laagdrempelige ontmoetingsplaats waar iedereen kan binnenlopen en eigen kapotte spullen kan repareren onder deskundige begeleiding. Ook voor kleine fietsreparaties kan men hier terecht. Op dinsdag 8 oktober is iedereen tussen 09:30 uur en 11:30 uur welkom bij het volgend Repair Café in Kringloopcentrum Altena aan de Kerkstraat 1 te Almkerk. De koffie staat klaar en voor de onkosten wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.


Cursus voor schoolgidsen

regio • Nationaal Park De Biesbosch is op zoek naar nieuwe vrijwillige schoolgidsen voor het begeleiden van schoolprogramma's in de Biesbosch en organiseert dit najaar cursussen daarvoor. Aanmelden kan via w.ruis@ivn.nl. Meer informatie via de website.

q www.np-debiesbosch.nl