Veiligheidsmarkt in Sleeuwijk op zaterdag 5 oktober

Inwoner kan wijkagent 'inhuren'

altena • Onder de noemer 'Rent a Cop' kunnen mensen dinsdag 8 oktober een wijkagent of boa 'inhuren'. Ook bestaat de kans dat mensen mee kunnen op controle. "Als je bijvoorbeeld vindt dat er in jouw straat te hard gereden wordt, kun je ze deze dag vragen om een kijkje te komen nemen,", legt een woordvoerder van de gemeente Altena uit. "Maar ook als je vermoedt dat er in je buurt wiet geteeld wordt, kun je ze inschakelen." Alle vragen zijn welkom, de politie en de boa's bekijken vooraf aan welke verzoeken ze op 8 oktober gehoor kunnen geven.

De filosofie achter Rent a Cop is dat mensen op deze manier 'directer' in contact komen met de wijkagenten en de boa's in Altena en meer inzicht krijgen in het werk van de politie. Verzoeken indienen kan tot en met het einde van de veiligheidsmarkt, die op zaterdag 5 oktober van 10:00 uur tot 16:00 uur in De Nieuwe Es in Sleeuwijk gehouden wordt.

Donkere Dagen Offensief

Op het plein bij het winkelcentrum vinden mensen dan verschillende kraampjes met volop informatie, tips en demonstraties.

De politie is aanwezig en geeft tips voor een betere beveiliging van huizen. Nu de winterperiode weer aanbreekt, start namelijk het Donkere Dagen Offensief van politie en gemeente, met extra aandacht voor maatregelen tegen inbraken. Daarnaast geeft de politie uitleg over de gevaren van drugs en kan men de geur leren herkennen van verschillende soorten drugs. Medewerkers van Sur Plus zijn aanwezig op de markt en leggen bezoekers graag uit hoe buurtbemiddeling werkt. Ook de brandweer geeft acte de présence.

Daarnaast kunnen bezoekers kennismaken met de boa's van de gemeente en met het jongerenwerk.

Het Rode Kruis en de plaatselijke EHBO-vereniging laten zien hoe om te gaan met ongevallen in en rond huis. Ook kunnen mensen een kijkje nemen door een VR-bril. Voor de kinderen staat er op het plein een springkussen. Bij slecht weer is de veiligheidsmarkt in de Albert Heijn.

Verzoek indienen

Tijdens de veiligheidsmarkt kunnen inwoners met een formulier hun verzoek voor Rent a Cop indienen, maar ook via het contactformulier voor de wijkagent op de website van de politie, via het e-mailadres veiligheid@gemeentealtena.nl of door een direct message (DM) te sturen via Twitter (zie onderstaande accounts) kunnen zij een wijkagent of boa inschakelen.

De wijkagenten zijn op Twitter te bereiken via:

q @wa_altena01

q @wa_woudrichem

q @wa_werkendam

Andere links:

q www.politie.nl

q www.gemeentealtena.nl