donderdag 19 september

Bingo bij De Zalmtrek
14:00, Woudrichem, 't Rondeel. Er wordt tot 17:00 uur een bingo-middag georganiseerd bij Ouderencentrum De Zalmtrek in 't Rondeel te Woudrichem.

vrijdag 20 september

Tweedehandskledingbeurs
9:00, Veen, Vermatrac. Op deze tweedehandskledingbeurs kunnen mensen terecht voor dames-, heren- en kinderkleding, maar ook aanverwante artikelen zoals schoenen, tassen, sieraden en hoeden. De entree is gratis, de opbrengst is bestemd voor evangelisatie in Tilburg.

Slaatjesactie Nooit Gedacht
16:00, Almkerk. Inwoners van Almkerk kunnen weer leden van muziekvereniging Nooit Gedacht aan de deur verwachten voor de verkoop van slaatjes. De opbrengst gaat dan ook naar het onderhoud en aanschaf van instrumenten. Slaatjes kostten 1,75 euro per stuk, drie stuks kosten 5 euro.

Start nieuwe bingo-seizoen
19:00, Eethen, Teratina. Het nieuwe bingo-seizoen gaat weer van start in dorpshuis Teratina. De zaal is open vanaf 19:00, de ballen gaan rollen om 20:00 uur. In de pauze is er een verloting.

Diva-bingo in 't Uivernest
20:00, Hank, 't Uivernest. Tijdens deze Diva Bingo is er een bingo host, een DJ en een surprise act met prijzen van onder andere Michael Kors, Valentino, Riviera Maison, Ici Paris en nog veel meer. Het is tot 19.30 uur mogelijk om aan te melden aan de deur.

zaterdag 21 september

Rommelmarkt Hervormde Kerk Aalburg
8:00, Wijk en Aalburg, Hervormde Kerk. De Hervormde Kerk Aalburg houdt weer haar jaarlijkse najaarsmarkt. Op de parkeerplaatsen rondom de kerk zullen weer bruikbare huisraad, speelgoed, boeken, gereedschap, electronica en andere goederen te koop zijn. Uiteraard draait ook het Rad van Avontuur weer. De opbrengst van deze markt is bestemd voor de Burg (nieuwe kerk) en de werkgroep Bulgarije (kindertehuis). Parkeren en entree is gratis.

16e editie Biesboschdag
9:00, Werkendam, centrum. In het centrum van Werkendam staat de zestiende Biesboschdag op het programma. Tijdens deze dag wordt de Kruisstraat ingericht door onder andere Martin Copier van Pand 24 als 'het kunststraatje' en ook oude ambachten zoals de ijzersmid en de mandenvlechter ontbreken niet. Shantykoor de Biesbosch en koninklijke muziekvereniging Irene leveren een muzikale bijdrage. Meer informatie is te vinden op:
www.bizcentrumwerkendam.nl

Fruit plukken in Nieuwendijk
10:00, Nieuwendijk, fruitbedrijf Oostveen. De boomgaard in Nieuwendijk is op deze dag open voor publiek om zelf te komen plukken en proeven. De mensen worden in een treintje rondgeleid door de boomgaard. Ook is imker Albert Bin met zijn bijen aanwezig om hier meer over te vertellen. Voor de kinderen is er een springkussen een speeltoestel en kleine dieren.

Kleiduivenschietwedstrijd
13:00, Werkendam, Forellenvisvijver de Biesbosch. Schietsportvereniging 't Schijfke organiseert een open wedstrijd die bedoeld is voor zowel leden als niet-leden van de vereniging. Er wordt geschoten in een A- en B-klasse en er is een prijzentafel aanwezig. Schieten met patronen met biologisch afbreekbare proppen is verplicht.

Vis proeven in Tavenu
17:00, Nieuwendijk, Tavenu. Buiten op het binnenterras wordt rode poon en wijting gebakken. Iedereen is van harte welkom om onder het genot van een drankje, de vis te komen proeven.

Taptoe Sleeuwijk
19:15, Sleeuwijk, Park. In het park aan de Notenlaan wordt een sfeervolle taptoe-locatie gerealiseerd, compleet met tribune voor meer dan duizend bezoekers. Show & Marchingband 'Cornu Copiae', Showkorps 'Juliana' uit 's Gravendeel, Showbrassband 'Thalita' uit Vlaardingen en Drum & Showfanfare 'VLS band' uit Wezep geven acte de présence. De avond is gratis toegankelijk.

Film 'the Shack' in gereformeerde kerk
19:30, Genderen, Gereformeerde Kerk. Tijdens deze filmavond wordt 'The Shack' vertoond; een Amerikaanse film die in 2017 uitkwam. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek dat in 2007 verscheen van de hand van William P. Young. Iedereen ouder dan twaalf jaar is welkom op deze avond.

Kienavond in De Dussenaar
20:00, Dussen, De Dussenaar. Er staat weer een kienavond op het programma. De zaal is open vanaf 19:00 uur. De organisatie heet iedereen van harte welkom.

zondag 22 september

Koperkwintet bij kerkdienst
9:30, Almkerk, Hervormde Kerk. Een koperkwintet uit Altena verleent medewerking aan de kerkdienst. Zij spelen onder meer 'Jesus bleibet meine Freude', uit Kantate 147 van J.S. Bach. Ook zullen ze twee keer de samenzang begeleiden. Ds. Wolters gaat voor in de dienst met als thema 'Koningin Ester'.

Jongerendienst met 4Tune
18:00, Woudrichem, Sint-Martinuskerk. Aan deze jongerendienst met het thema 'Top2000 2.0' wordt medewerking verleend door '4Tune'. De band uit Hardinxveld verzorgt de hele dienst zelf met bekende liederen en popsongs. Volgens de organisatie belooft het een mooie dienst te worden. Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom.

maandag 23 september

Rijbewijskeuringen in Werkendam
9:00, Werkendam, dorpshuis Vlechtwerk. Automobilisten kunnen zich via Regelzorg Rijbewijskeuringen medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs. Automobilisten van 75 jaar en ouder betalen 40 euro. Voor houders van rijbewijs C/D/E tot 75 jaar is het tarief 60 euro. Een afspraak maken met de arts kan via Regelzorg Rijbewijskeuringen. Zelf een datum plannen is mogelijk op de website:
www.regelzorg.nl.

dinsdag 24 september

Lezing over Cornelis Verolme
20:00, Meeuwen, Dorpshuis. Ariette Dekker verzorgt op uitnodiging van de Historische Kring het Oude Land van Heusden en Altena een lezing met als thema 'Cornelis Verolme, opkomst en ondergang van een scheepsbouwer'. De lezing start om 20:00 uur. Entree voor niet-leden bedraagt 4 euro.

woensdag 25 september

Ouderenmiddag
14:30, Wijk en Aalburg, Rehoboth. Na een meditatie van de heer G.A. van Ginkel willen Sijke Vos en Monica Furster het een en ander vertellen over en laten zien van het maken van manden.