Bijna 8500 euro voor KWF

woudrichem • De collecte voor KWF Kankerbestrijding in de kernen van de voormalig gemeente Woudrichem heeft maar liefst 8449,99 euro opgebracht. Deze collecteweek was extra bijzonder, omdat het de 70e editie was. Prinses Beatrix verrichte op 31 augustus de eerste slag van een speciale KWF-munt ter ere van het 70-jarig bestaan van KWF. In de week erna gingen maar liefst 80.000 collectanten in Nederland de straat op. Het collecteteam van voormalig gemeente Woudrichem was met ruim 120 collectanten goed vertegenwoordigd.


Hoogste opbrengst sinds 2014

veen • De opbrengst van de collecte voor het Prinses Beatrix Spierfonds in Veen is 944 euro. Dit is de hoogste opbrengst sinds 2014. Het Prinses Beatrix Spierfonds zet zich in voor mensen met een spierziekte in Nederland. Het fonds heeft als doel om alle spierziekten de wereld uit te krijgen.


Mannenkoor naar Duits Altena

altena • Christelijk Mannenkoor Altena maakt op 14 en 15 december een concertreis naar het Duitse Altena. Begin dit jaar heeft het koor medewerking verleend aan het concert dat in Hank werd gegeven ter gelegenheid van de start van de nieuwe gemeente Altena. Bij dit concert, georganiseerd door Altena Brass, waren ook musici uit Duitsland aanwezig. De contacten die toen zijn ontstaan hebben ertoe geleid dat het mannenkoor is uitgenodigd om, in de adventstijd, te komen zingen. Christelijk Mannenkoor Altena werkt op zaterdagmiddag 14 december mee aan een concert met diverse koren uit de omgeving van Altena. Op zondagmorgen mogen zij een zangdienst verzorgen. Beide optredens zullen plaatsvinden in de Lutherkirche in Altena.Voor mannen die graag zingen en het leuk vinden om deze reis mee te maken biedt het koor de gelegenheid om als gast-lid mee te gaan. Zij kunnen tot december de repetities, op woensdagavond om 20:00 uur in De Hoogt in Uitwijk, bijwonen. De kosten voor de gastleden bedragen 185 euro . Dit is inclusief repetities, bladmuziek en een volledig verzorgde reis met de bus naar Altena. Ook partners kunnen meereizen, dat kost 140 euro. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden of informeren tijdens een repetitie, per mail bij de secretaris van het koor via dejong1953@ziggo.nl of via 06-10221541.


Kledingbeurs in Sleeuwijk

sleeuwijk • De najaars- en winterkledingbeurs is Sleeuwijk wordt dit jaar gehouden van 23 t/m 27 september. De beurs wordt gehouden bij de HUBO aan 't Zand 28 in Sleeuwijk en de opbrengst gaat naar Hartstichting Nederland. Er is geen verkoop van speelgoed.