• Muziek maken is een hobby voor jong en oud.
• Muziek maken is een hobby voor jong en oud. Foto:

Muzieklessen bij Andelse fanfare

andel • Na de oriëntatielessen van voor de zomervakantie kunnen kinderen in Andel nu een pakket van twintig muzieklessen afnemen bij de plaatselijke fanfare, of meteen beginnen op het instrument dat hun voorkeur heeft. Op 16 september start de cursus Algemene Muzikale Vorming. Kinderen leren de beginselen van het notenschrift en kunnen de verschillende muziekinstrumenten uitgebreider uitproberen dan tijdens de oriëntatielessen. De cursus is wekelijks van 15:30-16:15 uur in de lesruimte van het Andels Fanfare Corps, te bereiken via de achterkant van de supermarkt. De kosten voor twintig lessen bedragen 125 euro.
Kinderen die al een duidelijke voorkeur hebben voor een instrument, kunnen proeflessen volgen. In acht keer kunnen ze ontdekken of dit inderdaad hun favoriete instrument is. Als ze kiezen voor een blaasinstrument, is het wel van belang dat hun voortanden al gewisseld zijn. De set proeflessen kost 50 euro.
Aanmelden voor de cursus AMV of de proeflessen kan door te mailen naar info@andelsfanfarecorps.nl


Jongenskoor zoekt meer leden

werkendam • Voor jongens die van zingen houden en niet bang zijn voor een beetje uitdaging is er sinds begin dit jaar jongenskoor Neander. Sietse van Wijgerden richtte het koor begin 2019 op. De eerste concerten hebben ze al achter de rug: ze werkten mee aan de Matthäus Passion in Vianen, en ze zongen Bach aria's in Woudrichem. Er wordt wekelijks gerepeteerd op woensdag van 18:30 tot 19:30 uur in Muziekpraktijk Werkendam. "Je moet wel durven aanpakken, want je gaat niet enkel zingen, maar je leert ook je stem goed te gebruiken en je leert van blad zingen", richt Van Wijgerden zich tot aspirant-leden. Uiteraard is het mogelijk om een keer te komen kijken bij een repetitie. Eerst komen luisteren bij een optreden kan ook: op 28 september om 20:00 uur zingt het jongenskoor mee in een concert in de grote kerk in Vianen. Meer informatie via sietse.wijgerden@gmail.com of de website:

q neanderjongenskoor.weebly.com