WSV Trident vaart mee bij Sail

aalst/wijk en aalburg • Schepen van watersportvereniging Trident uit Wijk en Aalburg deden zaterdag mee aan Sail op de afgedamde Maas. Koos Versteeg viel met zijn Gerdina zelfs in de prijzen.

Sail wordt georganiseerd door de dorpsraden van Aalst, Nederhemert en Poederoijen. Aan deze editie deden 47 schepen en scheepjes meegedaan, variërend van zeil- en motorjachten tot vletten en snelle bootjes.

Na de line up vanaf de Eilandsedijk met behulp van de bootnummers vond de start plaats ter hoogte van de Korenmolen te Nederhemert. Onder luid getoeter stak de vloot van wal. Het Hemerts Visserskoor stond te zingen op de veerpont van Noord naar Zuid Nederhemert. De vloot zette vervolgens koers naar Wijk waar op het jachthavenhoofd waar de boerenkapel De Ertenpikkers het toegestroomde publiek op de wal vermaakte.

In de tussentijd was het al aardig donker geworden en kwam de verlichting op de sliert schepen helemaal tot zijn recht. Van warm wit licht dat de contouren van de schepen weergaf tot een kleurrijk spektakel van disco of Chinese lampions en van feestverlichting tot kunstig gevormde lichtobjecten.

Aangekomen ter hoogte van Aalst werden de boten begroet door de muziek van de fanfare Prins Hendrik die gezeten was op de veerpont van Aalst naar Veen en de vloot een stukje tegemoet kwam. In Poederoijen volgde een optreden van shantykoor Muiterij Kantje Boord uit Dussen.

Het eindpunt was het Esmeer in Aalst. Daar gingen de schepen bovenwinds van het ponton liggen vanwaar een prachtig vuurwerk werd ontstoken. Nadat de schepen in de jachthaven waren afgemeerd verzamelden de scheepsbemanningen zich in de op de kade opgestelde feesttent waar voor de inwendige mens werd gezorgd. Hier maakte de jury de prijswinnaars bekend. Naast Koos Versteeg waren dat Frans en Lia van den Oever (wsv Heusden) met de Neelke en Alex Lobregt (wsv 't Wrijfhout te Aalst) met de Alex.