donderdag 12 september

Tweedehands boekenverkoop
18:30, Wijk en Aalburg, Jac. van Bergeijk Mode & Wonen. Op de eerste etage vindt een tweedehands boekenverkoop plaats, georganiseerd door Zorgplein Maaswaarden, locatie Wijkestein.

53e jaarmarkt Giessen
19:00, Giessen. Van donderdag 12 tot en met zaterdag 14 september staat de 53e Giessense Mert op het programma. Naast de jaarmarkt worden er ook diverse activiteiten georganiseerd. Het volledige programma is te vinden op
www.jaarmarkt-giessen.nl

vrijdag 13 september

Tineke Wuister spreekt
9:30, Wijk en Aalburg, Tulpstraat 5. Tineke Wuister is schrijfster van het boek 'lucht'. Ze spreekt op deze ochtend over het thema 'Meer lucht in je leven, 7 stappen naar meer rust'. Er worden praktische tips gegeven.

Rikken in het dorpshuis
20:00, Meeuwen, Dorpshuis Meeuwen. GDC en NOAD'32 organiseren in het dorpshuis van Meeuwen een avond rikken. Inschrijven is mogelijk vanaf 19:30.

Bingo-avond bij NOAD'32
20:00, Wijk en Aalburg, sportpark 't Korenzand. Op vrijdag 13 september staat er een bingo-avond in de kantine van voetbalvereniging NOAD'32 op het programma. De avond vangt aan om 20:00 uur.

Magistraal
20:00, Heusden, Grote- of Sint Catharinakerk. Vier musici verzorgen een instrumentaal concert verzorgen. Ze zullen hierbij de nieuwe cd Magistraal presenteren, die in de St. Joriskerk in Amersfoort is opgenomen. De vier musici zullen de twee orgels in de kerk (hoofd- en koororgel) bespelen, maar ook de vleugel en synthesizer. Bij enkele nummers wagen ze zich zelfs aan slagwerk. Kaarten zijn te reserveren via www.peterwildeman.nl. Tijdens de avond zal ook een collecte worden gehouden ten bate van Stichting Hulp Vervolgde Christenen.

Xinix Rootscafe trapt af met Rick Koole
21:00, Nieuwendijk, Xinix. Het nieuwe seizoen wordt geopend met een optreden van Ricky Koole en Ruud Houweling, singer-songwriters met een talent om te verbinden. Tickets kosten 15 euro voor niet-leden. Xinix leden betalen 12,50.

zaterdag 14 september

Open monumentendag
09:00, diverse locaties. Tijdens de Open Monumentendag openen diverse monumenten in de regio hun deuren. Denk aan het voormalige raadhuis van Eethen, Fort Giessen, de korenmolens in Altena en nog veel meer. Te bezoeken in de Bommelerwaard: Onder andere kasteel en Kerk Nederhemert-Zuid, de Batterij onder Poederoijen, het Driels Museum, de Stadswallen van Zaltbommel, kasteel Waardenburg en de kasteeltuin bij Huis Neerijnen. In Gorinchem zijn een aantal (nautische) monumenten zijn gratis te bezoeken tussen 10.00 en 17.00 uur. Ook kun je varen op een echte salonboot, een drakenbootclinic volgen en in de historische haven de schippers van varende monumenten ontmoeten. Ook andere monumenten openen eenmalig hun deuren. Om 13.00 en 15.00 uur kun je met een gids gratis de Grote Toren beklimmen.. Tijdens een stadswandeling (11:00 uur) neemt de gids de deelnemers mee langs de historische highlights en vertelt echte Gorcumse verhalen. Het programma is te vinden op: www.openmonumentendag.nl

Biesbosch Open Water Race
10:00, Sleeuwijk, Kooikamp 10. De Biesboschzwemmers houden ter hoogte van Kooikamp 10 de Biesbosch Open Water Race. Naast de wedstrijd onderdelen, zijn er ook onderdelen voor recreanten. De 1000, 2000 en 5000 meter staan in het teken van Stichting ALShetjeraakt. Alle startgelden komen ten goede van deze stichting.

Concert Voces Feminae
11:30, Gorinchem. Vrouwenkoor Voces Feminae zingt in het Lutherse Schuilkerkje. Het thema is 'Celebrate!'. Aan bod komen werken van onder anderen Henry Purcell. Het zullen twee inloopconcerten zijn van ongeveer twintig minuten, om 11:30 en 14:00 uur en de toegang is gratis. Tevens zijn er diverse artikelen te koop.

Fun For All Festival
12:00-23:00, Sleeuwijk, Park Notenlaan. Tiende editie van het Fun For All Festival. Een festival voor jong en oud en alles daartussen. Muziek, een pint, watertje, wijntje, lekker eten, activiteiten voor de kinderen. Georganiseerd door vrijwilligers, mogelijk gemaakt door trouwe sponsoren.

Kunstroute Woudrichem
12:00-17:00, Woudrichem, diverse locaties. 22 kunstenaars laten hun werk zien op 16 locaties. Met diverse muziekmomenten.
www.kunstroutewoudrichem.nl

Kinderfestival
14:00 én 16:00, Zaltbommel, De Poorterij. Emmy Verhey Festival. 'De bonte heks en tovenaar grijs'. Muzikale begeleiding: vioolleerlingen van Muziekschool Klankrijk o.l.v. Marta Lopez m.m.v. Carl van Kuyck op piano. De voorstelling is speciaal voor het festival geschreven door Isabel Versteeg. Verteller: Emmy Verhey. Bezoekertjes tussen 4 en 9 jaar worden uitgenodigd om mee te dansen onder begeleiding van Anna van Rooij, dansdocent van Balletschool Paulette Willemse. Toegang is gratis, reserveren: evfkinderfestival@gmail.com.

Eerste Altena Hop Festival
15:00, Woudrichem, vesting Woudrichem. Tijdens de eerste editie van het Altena Hop Festival kunnen bezoekers genieten van speciaalbieren, muziek en plant-based snacks. Daarnaast is er van alles te doen; er zijn informatiestands rond thema's als duurzaamheid, kinderen kunnen gratis geschminkt worden maar bovenal kan er hop geplukt worden. Deelname aan de plukoogst en de entree voor het festival zijn gratis.

Niet-ritmische psalmzangavond
18:45, Heusden, Catharijnekerk. De jaarlijkse psalmzangavond wordt dit jaar muzikaal omlijst door organist André Nieuwkoop. Medewerking door de bovenstemgroepen uit Hardinxveld, Bommelerwaard en Waddinxveen. Algehele leiding in handen van ds. C. Hogchem.

zondag 15 september

Excursie Biesbosch
9:00, Vijfheerenlanden. Natuur en Vogelwacht De Vijfheerenlanden verzorgt zondag 15 september een excursie in de Biesbosch bij Werkendam. Er wordt uitgekeken naar soorten eenden als de slobeend, kuifeend , wintertaling en krakeend, maar ook naar lepelaars, kluten, de zeearend en/of de visarend. Info: 0347-351 659 of g.zijderveld@casema.nl. Het vertrek is om 9:00 uur vanaf de parkeerplaats Benedictushof 132 te Vianen of om 9:20 uur vanaf de parkeerplaats Avelingen te Gorinchem.

Kunstroute Woudrichem
12:00-17:00, Woudrichem, diverse locaties. 22 kunstenaars laten hun werk zien op 16 locaties. Met diverse muziekmomenten.
www.kunstroutewoudrichem.nl

Vrijwilligersmarkt Ammersoyen
13:00, Ammerzoden, kasteel Ammersoyen. Geïnteresseerden kunnen tijdens de vrijwilligersmarkt meer te weten over het kasteel en de vrijwilligersfuncties. Ten behoeve van de openstelling van het kasteel is behoefte aan uitbreiding van het bestaande vrijwilligersteam. Info: www.glk.nl/ammersoyen

Jeugddienst in Andel
18:30, Andel, gereformeerde kerk 'De Voorhof'. De jeugddienst die het thema 'kleurrijk' draagt zal muzikaal worden omlijst door 4Tune. Chris Snoep is aanwezig om over het thema na te denken. Meer info:
https://www.facebook.com/jeugddienstenAndel

woensdag 18 september

Tweedehands boekenverkoop
13:30, Wijk en Aalburg, Jac. van Bergeijk Mode & Wonen. Op de eerste etage vindt een tweedehands boekenverkoop plaats, georganiseerd door Zorgplein Maaswaarden, locatie Wijkestein.

Koersballen voor senioren
14:00, Genderen, dorpshuis. Senioren zijn weer van harte welkom in het dorpshuis van Genderen om te koersballen. De middag start om 14:00 uur.

Mannenavond bij Hollywoud
21:00, Almkerk, Hollywoud. Op deze mannenavond wordt de film Rambo: Last Blood 16+ vertoond. Tijdens de voorstelling kosten een Jupiler/cola of portie Chikies 1,50 euro. Dames zijn ook van harte welkom tijdens deze speciale voorstelling. Meer informatie via:
www.hollywoud.nl

zaterdag 21 september

Rommelmarkt Hervormde Kerk Aalburg
8:00, Wijk en Aalburg, Hervormde Kerk. De Hervormde Kerk Aalburg houdt weer haar jaarlijkse najaarsmarkt. Op de parkeerplaatsen rondom de kerk zullen weer bruikbare huisraad, speelgoed, boeken, gereedschap, electronica en andere goederen te koop zijn. Uiteraard draait ook het Rad van Avontuur weer. De opbrengst van deze markt is bestemd voor de Burg (nieuwe kerk) en de werkgroep Bulgarije (kindertehuis). Parkeren en entree is gratis.

Kleiduivenschietwedstrijd
13:00, Werkendam, Forellenvisvijver de Biesbosch. Schietsportvereniging 't Schijfke organiseert een open wedstrijd die bedoeld is voor zowel leden als niet-leden van de vereniging. Er wordt geschoten in een A- en B-klasse en er is een prijzentafel aanwezig. Schieten met patronen met biologisch afbreekbare proppen is verplicht.

maandag 23 september

Rijbewijskeuringen inWerkendam
9:00, Werkendam, dorpshuis Vlechtwerk. Automobilisten kunnen zich via Regelzorg Rijbewijskeuringen medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs. Automobilisten van 75 jaar en ouder betalen 40 euro. Voor houders van rijbewijs C/D/E tot 75 jaar is het tarief 60 euro. Een afspraak maken met de arts kan via Regelzorg Rijbewijskeuringen. Zelf een datum plannen is mogelijk op de website:
www.regelzorg.nl.

donderdag 26 september

Kledingbeurs Sleeuwijk
9:00-21:00, Sleeuwijk, HUBO. Najaar- en winterkledingbeurs. Vrijetijdskleding voor dames en heren, sportkleding en kinderkleding vanaf maat 80. De opbrengst is voor Hartstichting. Meer informatie bij Sjanie van Alten: 0183-303950 of 06-21898370.

Open Coffee Altena 36.0
9:30, Almkerk, Golfpark Almkreek. Wie van zinvol netwerken houdt, kan terecht bij Open Coffee Altena 36.0. Naast netwerken is er ook een moment van kennisdelen via de Espresso XL, dit keer verzorgd door Rabobank Altena-Bommelerwaard. Aanmelden is mogelijk via:
www.OndernemendAltena.nl

Open coffee
9:30, Almkerk, Golfpark Almkreek. Open Coffee Altena 36.0, de eerste na de zomervakantie, wordt gehouden in Almkerk. De Espresso XL wordt aangeboden door Rabobank Altena/Bommelerwaard. De meeting duurt van 09:30 uur tot 11:00 uur. Aanmelden en meer informatie via www.ondernemendaltena.nl.

vrijdag 27 september

Kledingbeurs Sleeuwijk
9:00-11:00, Sleeuwijk, HUBO. Najaar- en winterkledingbeurs. Vrijetijdskleding voor dames en heren, sportkleding en kinderkleding vanaf maat 80. De opbrengst is voor Hartstichting. Meer informatie bij Sjanie van Alten: 0183-303950 of 06-21898370.

zaterdag 28 september

Verkoping van stichting Adullam
10:00, Werkendam,, Ds. Joh. Groenewegenschool. Op het schoolplein vindt een verkoping plaats. Deze wordt georganiseerd door stichting Adullam Gehandicaptenzorg.

Modelvliegclub
10:00-15:00, Wijk en Aalburg, Bosseweg. Demo/wedstrijd radiografische parachutespringen van Modelvliegclub Aalburg i.s.m. RC Parachutespringers Goes. De parachutisten worden door een modelvliegtuig op hoogte afgeworpen, waarna het de bedoeling is op een gemarkeerd stuk te landen (doellanding). Publiek is van harte welkom.

Presentatieconcert Niels de Klerk
20:00, Sleeuwijk, Ontmoetingskerk. Sinds kort is de heer Niels de Klerk benoemd tot hoofdorganist. Hij zal een presentatieconcert geven met medewerking van de saxofonist Bruno Inglesias. Toegang bedraagt 7,50 euro, inclusief gratis consumptie na afloop.

zaterdag 12 oktober

Concert met werken van Bach
20:00, Sleeuwijk, Sleeuwijks Kerkje. Collegium Altena voert drie motetten uit van Johann Sebastian Bach, te weten BWV 227 'Jesu meine Freude', BWV 230 'Lobet den Hernn, alle Heiden' en BWV 231 'Sei Lob und Preis mit Ehren'. Het concert staat onder leiding van Maarten van der Bijl uit Utrecht. Kaarten zijn te koop via:
www.collegiumaltena.nl

maandag 28 oktober

Derde editie Rock over Hank
20:30, Hank, 't Uivernest. Ook voor de derde editie zijn er twee bands gecontracteerd; Downstream, een band uit Raamsdonk, bestaande uit 4 jonge rockers. Hoofdact is Zwammstein: één van s 'werelds beste Rammstein-coverbands. Tickets zijn onder andere verkrijgbaar bij José Haarmode te Hank, Quist Geertruidenberg en op de avond aan de deur.