Sjoerd Bax winnaar Eurode Omloop

uppel • Sjoerd Bax heeft zondag voor de tweede keer de HLB van Daal Eurode Omloop gewonnen. De renner uit Uppel kwam in deze koers, onderdeel van de Topcompetitie, solo over de meet. Adne Koster werd tweede, Stef Krul derde.


Stan Holthuis veertiende in Leiden

regio • Jan van Arckel-jeugdrenner Stan Holthuis uit Sleeuwijk is zaterdag in zijn leeftijdscategorie veertiende geworden in een miniwegwedstrijd bij Swift in Leiden. Een dag later eindigde Luuk Wolthuis uit Hank als vijftiende in de Bavelse Berg Jeugdclassic.


Jari Prins derde voor eigen publiek

hank • Voor eigen publiek is Jari Prins zondag derde geworden in de kermisronde van Hank voor nieuwelingen. Prins maakte deel uit van een kopgroep. Roan Konings won de sprint, voor Arno van Krimpen (Groot-Ammers), Jari Prins (Hank) en Jens Bassa (Goudriaan). Rowan van Oord (Hank) klasseerde zich als zeventiende.


Kozakken Boys - Hardenberg live op Fox Sports

werkendam • De competitiewedstrijd tussen Kozakken Boys en HHC Hardenberg zal zaterdag 21 september live worden uitgezonden op FOX Sports. De aftrap is om die reden verzet van 15:00 naar 15:30 uur.

Duels tussen Kozakken Boys en HHC lijken een garantie voor spektakel te zijn. In veertien onderlinge confrontaties werd er liefst 68 keer gescoord, wat een gemiddelde van bijna 5 doelpunten oplevert. Afgelopen seizoen wonnen de Hardenbergers met 2-3 in Werkendam, terwijl Kozakken Boys met diezelfde cijfers zegevierde op De Boshoek. Momenteel staan beide teams op 6 punten uit 3 duels.


SKV winnend uit startblokken

etten leur/sleeuwijk • SKV is winnend aan de nieuwe veldcompetitie gewonnen. De Sleeuwijkse korfballers waren in Etten Leur met 8-13 te sterk voor Focus. De wedstrijd kwam moeizaam op gang. Bij rust leidde SKV met 3-6, onder meer door twee treffers van Cristhel Duijzer. Meteen na de pauze gooiden Esther Vink (strafworp) en Robin Duizer het duel in het slot. SKV speelde de wedstrijd geduldig uit en kwam niet meer in de problemen.


Goud voor Rick Sonnema

wijk en aalburg • Karateka Rick Sonnema heeft zaterdag in zijn klasse goud gewonnen op de open West-Brabantse kampioenschappen. De Wijk en Aalburger pakte het wedstrijdgevoel weer op. Niet onbelangrijk, daar Sonnema komend weekend meedoet aan de Boedapest Open in Hongarije.


Kim Noordijk nationaal kampioen

ermelo/werkendam • Kim Noordijk van de Biesboschruiters is in Ermelo met de hengst D'Joep nationaal kampioen M1-dressuur geworden. Mara de Vries werd met Icerole DVB reservekampioen in de Z2-dressuur.