Koor Sjier Hasjiriem start na vakantie

werkendam • Gemengd koor Sjier Hasjiriem is vorige week weer begonnen met repetitie-avonden. Ze nodigen geïnteresseerden van harte uit op één van de repetitie-avonden die om de week op donderdag plaatsvinden. De eerstvolgende repetities vinden plaats op donderdagavond 19 september en 3 oktober. Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden ook terecht op onderstaande website.

q www.sjierhasjiriem.nl


Jongerenkoor zoekt leden

werkendam • Het 41 leden tellende jongerenkoor Cantilena uit Werkendam is vorige week dinsdag weer begonnen met repeteren. Iedere dinsdagavond repeteert het koor met dirigent Peter Wildeman in het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente van Werkendam. Cantilena zoekt nog leden van tussen de 14 en 43 jaar. Geïnteresseerden zijn uitgenodigd om dinsdag naar de open repetitieavond te komen. Cantilena zingt dan van 20:00 uur tot 21:30 uur, met tussendoor een kwartiertje pauze om met elkaar iets te drinken. Het adres van de kerk is Sigmondstraat 47 te Werkendam.


Mannenkoor wil verjongen

heusden • Het Heusdens mannenkoor is op zoek naar jongere mannen die durven te zingen. Al vele jaren zingt het Heusdens Mannenkoor met veel plezier en enthousiasme in Heusden en omgeving. Het koor is een graag geziene gast tijdens de jaarlijkse kerstzangdienst in de Grote of Sint-Catharinakerk in Heusden, of een optreden in de Grote Kerk in 's Hertogenbosch, samen met de Bossche Opera. Tweemaal per jaar wordt er gezongen in zorgcentrum St. Antonius in Heusden. Ook dit jaar staan er diverse leuke optredens op het programma. Het repertoire is gevarieerd: klassieke en moderne Nederlandstalige, Franse, Duitse en Engelse liederen, musicals en klassieke kerkmuziek. En hoewel het koor naar eigen zeggen met zijn tijd mee gaat, worden de leden, die uit diverse dorpen rond Heusden komen, wel ouder. "Er is dringend behoefte aan jongere mannen die durven te zingen. Mannen die normaal kunnen spreken, lezen en dagelijks internet bekijken, kunnen ook prima zingen. Zingen in een koor is te leren. Onze leden hebben het ook moeten leren."

Het is mogelijk om eerst een half jaar gratis te komen zingen, onder leiding van dirigent Hans van der Sterren en pianiste Mariska Swinkels. Er wordt gerepeteerd op maandagavond van 20.00 tot 22:00 uur. Binnenlopen kan vanaf 19:00 uur.