Nieuw seizoen Leerhuis

sleeuwijk • Het programma van Leerhuis Sleeuwijk is bekend gemaakt. Dit seizoen zal in het teken staan van het thema 'dwarsverbindingen'.

Op 14 en 28 oktober, 4 en 11 november wordt het onderwerp 'Van Adam tot Abraham: midrasj in woord en beeld' behandeld door Esther van Eenennaam. De verhalen uit het bijbelboek Genesis rondom Adam, Noach en Abraham worden opnieuw onder de loep genomen. Hoe legt de Midrasj deze verhalen uit? Hoe bracht de schilder Chagall deze in beeld? Kosten bedragen 50 euro.

Op 27 januari, 3, 10 en 17 februari is 'Verbroken verbinding?' het thema. Dit wordt behandeld door Alex van Heusden. "Dat alle banden tussen Jodendom en christendom halverwege de tweede eeuw werden verbroken is een door velen gekoesterde opvatting. Er rijzen echter nieuwe inzichten rond de vraag naar de verhoudingen tussen messiaanse ecclesia en rabbijnse scholen in de eerste vier, vijf eeuwen van de gangbare jaartelling." Kosten bedragen 50 euro.

Op 2, 9 en 16 maart verzorgt Wim Dijkema de avonden met als thema 'Spinoza en Nietzsche'; een verrassende vergelijking van deze twee invloedrijke filosofen. Kosten bedragen 40 euro.

q http://www.leerhuis-sleeuwijk.nl