Inwoner Genderen wint 10.000 euro

genderen • De 39-jarige Michel uit Genderen heeft bij de BankGiro Loterij een bedrag van 10.000 euro gewonnen. Hij weet wel raad met zijn prijs: "Fantastisch! Ik ga op vakantie met mijn twee kinderen. Zo genieten mijn dochters ook mee. Zij mogen bepalen waar we heengaan, dus het wordt Disneyland. Zelf zit ik middenin een verbouwing. Dit bedrag komt dus goed uit." De BankGiro Loterij steunt culturele organisaties zoals musea, molens en monumenten.


'Zwaaihandjes' tegen eenzaamheid

altena • Een geschilderd handje op de stoep voor huizen waar mensen wonen die veel alleen zijn: dat initiatief uit Zwolle inspireert ook Marjan van der Meij van de ChristenUnie in Altena. De afbeelding van het handje roept voorbijgangers op om even te zwaaien naar degene die binnen zit, om eenzaamheid te verlichten. Van der Meij kaartte de 'zwaaihandjes' aan tijdens de raadstafel Sociaal van vorige week dinsdag. Wethouder Paula Jorritsma juicht het idee toe. "Vanuit jongerencentrum De Pomp ben ik ook gewezen op de tegels die in Zwolle zijn geplaatst. Het zou mooi zijn als jongeren zich hier ook voor willen inzetten. Misschien kunnen we in één dorp beginnen en het dan uitbreiden naar de andere kernen." Concrete afspraken zijn nog niet gemaakt.


EHBO Sleeuwijk

sleeuwijk • Op 19 september geeft EHBO Sleeuwijk de eerste herhalingscursus voor al gediplomeerde reanimatiecursisten. Op 7 november start een nieuwe cursus EHBO. Deze cursus bestaat uit circa tien lessen en een examen. Deelnemers leren wat te doen bij een ongeval, maar ook reanimeren en met de AED omgaan bij volwassenen en kinderen. EHBO Sleeuwijk is verder gestart met een nieuwe cursus jeugd-EHBO voor de groepen 7 en 8. Op 7 mei 2020 start ten slotte nog een opleiding reanimatie met gebruik van de AED bij volwassenen en kinderen. Deze cursus duurt twee avonden. Jongeren vanaf zestien jaar zijn al welkom. Informatie aanvragen en aanmelden kan via een mail naar info@ehbo-sleeuwijk.nl of via de site:

q www.ehbo-sleeuwijk.nl