woensdag 4 september

Kinderfilm
14:00-15:45, Wijk en Aalburg, BuBeClu. Stichting Paraplu organiseert een kinderfilmmiddag voor kinderen van ongeveer 6 tot ongeveer 14 jaar. Entree voor de film 'The Lego Movie 2' bedraagt voor niet-leden 2 euro, voor leden 1 euro.

Koersbal
14:00, Genderen, Dorpshuis. Er wordt weer twee keer per maand gekoersbald voor senioren. Alle geïnteresseerden zijn welkom.

Eerste ledenbijeenkomst PCOB
14:00, Rijswijk, De Nijenburcht. Tijdens de eerste ledenbijeenkomst van het seizoen worden herinneringen opgehaald. Na de pauze worden er drie ronden bingo gespeeld. Ook niet-leden zijn welkom.

Postzegelruilmiddag
14:00, Almkerk, 't Verlaat. Postzegelvereniging Altena organiseert de eerste ruilmiddag van het nieuwe seizoen. Er zijn een postzegelberg en een handelaar aanwezig.
www.pzvaltena.nl

Studieavond over tabernakel
19:30, Werkendam, Vlechtwerk. Eerste inspirerende studieavond van acht over de tabernakel: 'Blik op Gods beloften in Jezus Christus, bijbels perspectief en toepassing voor deze tijd', door Dick van Scharrenburg. Inloop vanaf 19:00 uur. Er is een collecte voor de onkosten.

donderdag 5 september

Stiltecentrum Nieuwendijk
13:30-16:00, Nieuwendijk, Gereformeerde Kerk. De zomerstop is voorbij en het Stiltecentrum is weer elke donderdag open. Een plek voor rust, bezinning en onthaasting. Iets lezen, iets schrijven in een gedachtenboek, een kaarsje aansteken of gewoon rustig zitten. Via de rechter ingang binnendoor naar het centrum lopen. Ook op zondag na de dienst is het stiltecentrum tot 12:00 uur geopend.

Breicafé weer open
14:00, Nieuwendijk, De Hoeksteen. (Leren) breien of haken of gezellig een kop koffie drinken, praatje maken of spelletje doen. Iedereen is welkom. Via de linker ingang van de gereformeerde kerk aan de Kerkweg.

Eerste Aglow-avond
20:00, Almkerk, 't Verlaat. Tijdens de eerste Aglow-avond van het seizoen zal Henk Bruggeman spreken over het vaderhart van God. Inloop is vanaf 19:30 uur met koffie/thee en iets erbij. Alle vrouwen zijn van harte welkom.

vrijdag 6 september

Streekdagen Meeuwen
18:00, Meeuwen, Dorpsstraat. Eerste avond van de Streekdagen met truckpulling. Baan 1: 19:00 uur opening; 19:10 uur 5 ton supersport; 19.30 uur 9 ton sport. Baan 2: 19:00 uur opening; 19:30 uur 9 ton supersport kwalificatie; 20:30 uur 9 ton supersport wedstrijd. Meer via www.streekdagen.nl

Kermis Hank
18:30, Hank, onder de kerktoren. Op gezellige wijze wordt de kermis in Hank geopend. Alle aanwezige kinderen ontvangen ook dit jaar weer een leuke verrassing, voordat de kermis gaat beginnen en er zijn bovendien leuke prijzen te winnen die geschonken zijn door Jumbo Hank. Na de opening gaat de kermis in Hank vijf dagen los, tot en met dinsdag 10 september.

Kermis en wielrennen in Hank
18:30, Hank. Van vrijdag 6 september tot en met dinsdag 10 september staat de Hankse kermis op het programma. Traditiegetrouw vindt op zondag de 66e ronde van Hank plaats. Alle informatie is te vinden op:
www.rondevanhank.nl

Bingo bij GRC 14
19:00, Giessen, kantine GRC 14. Het nieuwe bingoseizoen gaat weer van start. De kantine is vanaf 19:00 uur geopend, aanvang 20:00 uur.

Rikken bij NOAD32
20:00, Wijk en Aalburg, kantine NOAD32. Start van het nieuwe rikseizoen. Inschrijven vanaf 19:30 uur.

zaterdag 7 september

Kofferbakmarkt
9:00, Woudrichem, 't Rond. Woudrichems muziekvereniging 'Kunst na Strijd' organiseert een kofferbakmarkt, waarbij uit de auto tweedehands spullen worden verkocht. Ook is er vers gebakken vis aanwezig en bij droog weer zal een aantal leden van de muziekvereniging tussen 10:00 en 11:00 uur een aantal liedjes ten gehore brengen.

Kofferbakmarkt
9:00, Woudrichem, 't Rond. Al jarenlang wordt in september op 't Rond een Woudrichem een kofferbakmarkt gehouden. Sinds vorig jaar is de organisatie daarvan in handen van Woudrichems Muziekvereniging Kunst Na Strijd. Op 't Rond zullen ongeveer 25 auto's verzamelen, van waaruit tot 13:00 uur tweedehands spullen worden verkocht. Met de auto op 't Rond om spullen te verkopen? Inschrijven kan via: kofferbakmarktkns@gmail.com. Inschrijfgeld bedraagt 12,50 en 5 euro borg.

Streekdagen Meeuwen
9:00, Meeuwen, Dorpsstraat. Tweede dag van de Streekdagen met truck- en tractorpulling en andere activiteiten zoals een braderie, kraanbehendigheidswedstrijden, dieren, kinderspelen en historische tractoren. Volledig programma via www.streekdagen.nl.

Frietactie
10:00, Veen, parkeerplaats Jumbo supermarkt. Ten behoeve van het bouwfonds van HHK Veen wordt vanuit een professionele frietwagen verse friet met snacks gebakken. Geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Vlechtersfestival Loevestein
11:00-17:00, Poederoijen, Slot Loevestein. Mandenmakers, korfvlechters, strovlechters, bandwevers, papiervlechters en stoelenmatters maken manden, bijenkorven, broedkorven en stropoppen en nog veel meer. Met muziek van troubadour Yann Lawick. Toegang gratis. (wel reguliere toegangsprijzen voor entree kasteel).
www.slotloevestein.nl

Grote grazers excursie
14:00, Poederoijen, Slot Loevestein. Samen met Staatsbosbeheer en kuddebeheerder FREE Nature op zoek naar de grote grazers: Konik paarden en Rode Geuzen. Start vanuit de vesting van Loevestein. Deelname kost 3 euro voor kinderen, 5 euro voor volwassenen. Betalen bij de kassa van Loevestein (10 min. lopen vanaf de parkeerplaats). Aanmelden is niet nodig. Meer informatie: s.linssen@staatsbosbeheer.nl of:
www.staatsbosbeheer.nl

Veteranencafé
14:00, Gorinchem, POGO. Dit veteranencafé wordt georganiseerd voor alle voormalige en actief dienende militairen. Ook overige belangstellenden zijn met hun partners van harte welkom.

zondag 8 september

Vlechtersfestival Loevestein
11:00-17:00, Poederoijen, Slot Loevestein. Mandenmakers, korfvlechters, strovlechters, bandwevers, papiervlechters en stoelenmatters maken manden, bijenkorven, broedkorven en stropoppen en nog veel meer. Met optreden van akoestische folkband Pyrolysis vanaf 14:00 uur. Toegang gratis. (wel reguliere toegangsprijzen voor entree kasteel).
www.slotloevestein.nl

Wielerronde Hank
11:45, Hank, Kerkstraat. De 66e editie van de Wielerronde van Hank wordt verreden met wedstrijden voor Nieuwelingen, Recreanten en Elite/Beloften/Professionals-B. Ook dit jaar is de start en finish in de Kerkstraat. De renners rijden via de Kerkstraat (start/finish), Warmondplein, Zalmstraat, Steurstraat (rond het grasveld achter de scholen), Pastoor Lipsplantsoen en weer terug naar de Kerkstraat. Einde van de wielerdag is rond de klok van 17:30 uur, maar de kermis draait dan nog een paar uurtjes door. Ook bij de Phoenix en 't Uivernest zijn de terrassen open om een feestje te vieren. Om 14:45 uur wordt de Decathlon Dikke Banden Race verreden.

dinsdag 10 september

Repair café Altena
9:30, Almkerk, kringloopcentrum Altena. Het Repair Café wordt iedere tweede dinsdag van de maand georganiseerd door Trema Welzijn, in samenwerking met kringloopcentrum Altena. Buurtbewoners kunnen er hun kapotte spullen laten repareren.

Uit eten in het dorpshuis
11:45, Meeuwen, Dorpshuis Meeuwen. Er kan weer worden gegeten in het dorpshuis. Een driegangenmenu kost vijf euro. De inloop is vanaf 11:45 uur, de maaltijd vindt plaats tussen 12:00 en 13:30 uur.

woensdag 11 september

Artios-bijbelcursus
19:30, Werkendam, Biesboschkerk (Richter 91). Start van een bijbelstudiecursus van tien avonden over de Romeinenbrief. De eerste avond is een vrijblijvende kennismaking. De hele cursus kost 80 euro. Verdere info en aanmelden: hederegt@kpnmail.nl

donderdag 12 september

Tweedehands boekenverkoop
18:30, Wijk en Aalburg, Jac. van Bergeijk Mode & Wonen.
Op de eerste etage vindt een tweedehands boekenverkoop plaats, georganiseerd door Zorgplein Maaswaarden, locatie Wijkestein.

53e jaarmarkt Giessen
19:00, Giessen. Van donderdag 12 tot en met zaterdag 14 september staat de 53e Giessense Mert op het programma.
Naast de jaarmarkt worden er ook diverse activiteiten georganiseerd.
Het volledige programma is te vinden op
www.jaarmarkt-giessen.nl

vrijdag 13 september

Tineke Wuister spreekt
9:30, Wijk en Aalburg, Tulpstraat 5. Tineke Wuister is schrijfster van het boek 'lucht'. Ze spreekt op deze ochtend over het thema 'Meer lucht in je leven, 7 stappen naar meer rust'. Er worden praktische tips gegeven.

Magistraal
20:00, Heusden, Grote- of Sint Catharinakerk. Vier musici verzorgen een instrumentaal concert verzorgen. Ze zullen hierbij de nieuwe cd Magistraal presenteren, die in de St. Joriskerk in Amersfoort is opgenomen. De vier musici zullen de twee orgels in de kerk (hoofd- en koororgel) bespelen, maar ook de vleugel en synthesizer. Bij enkele nummers wagen ze zich zelfs aan slagwerk. Kaarten zijn te reserveren via www.peterwildeman.nl. Tijdens de avond zal ook een collecte worden gehouden ten bate van Stichting Hulp Vervolgde Christenen.

zaterdag 14 september

Open monumentendag
09:00, diverse locaties. Tijdens de Open Monumentendag openen diverse monumenten in de regio hun deuren. Denk aan het voormalige raadhuis van Eethen, Fort Giessen, de korenmolens in Altena en nog veel meer. Het programma is te vinden op:
www.openmonumentendag.nl

Biesbosch Open Water Race
10:00, Sleeuwijk, Kooikamp 10. De Biesboschzwemmers houden ter hoogte van Kooikamp 10 de Biesbosch Open Water Race. Naast de wedstrijd onderdelen, zijn er ook onderdelen voor recreanten. De 1000, 2000 en 5000 meter staan in het teken van Stichting ALShetjeraakt. Alle startgelden komen ten goede van deze stichting.

Kunstroute Woudrichem
12:00-17:00, Woudrichem, diverse locaties. 22 kunstenaars laten hun werk zien op 16 locaties. Met diverse muziekmomenten.
www.kunstroutewoudrichem.nl

Fun For All Festival
12:00-23:00, Sleeuwijk, Park Notenlaan. Tiende editie van het Fun For All Festival. Een festival voor jong en oud en alles daartussen. Muziek, een pint, watertje, wijntje, lekker eten, activiteiten voor de kinderen. Georganiseerd door vrijwilligers, mogelijk gemaakt door trouwe sponsoren.

Niet-ritmische psalmzangavond
18:45, Heusden, Catharijnekerk. De jaarlijkse psalmzangavond wordt dit jaar muzikaal omlijst door organist André Nieuwkoop. Medewerking door de bovenstemgroepen uit Hardinxveld, Bommelerwaard en Waddinxveen. Algehele leiding in handen van ds. C. Hogchem.

zondag 15 september

Kunstroute Woudrichem
12:00-17:00, Woudrichem, diverse locaties. 22 kunstenaars laten hun werk zien op 16 locaties. Met diverse muziekmomenten.
www.kunstroutewoudrichem.nl

Jeugddienst in Andel
18:30, Andel, gereformeerde kerk 'De Voorhof'. De jeugddienst die het thema 'kleurrijk' draagt zal muzikaal worden omlijst door 4Tune. Chris Snoep is aanwezig om over het thema na te denken. Meer info:
https://www.facebook.com/jeugddienstenAndel

woensdag 18 september

Tweedehands boekenverkoop
13:30, Wijk en Aalburg, Jac. van Bergeijk Mode & Wonen. Op de eerste etage vindt een tweedehands boekenverkoop plaats, georganiseerd door Zorgplein Maaswaarden, locatie Wijkestein.

Kijk voor meer leuke uitjes en nuttige activiteiten in de buurt op:

q www.hetkontakt.nl