Luuk Spijker 16e in Oosterhout

oosterhout/regio • Luuk Spijker uit Sleeuwijk is zondag zestiende geworden in het criterium Hart van Oosterhout voor junioren. Zijn dorpsgenoot Geert van Kappel kwam in de door Leo van Belle gewonnen koers als 24e over de meet.


Geert van Kappel elfde in België

erpe/sleeuwijk • Jan van Arckel-junior Geert van Kappel is zaterdag elfde geworden in de Grote Prijs Kris d'Herde voor junioren in het Belgische Erpe. De Sleeuwijkse renner reed een goede koers, waarin hij zich handhaafde in de kopgroep.


Podiumplaats Niek Wolthuis

ossendrecht/hank • Jan van Arckel-jeugdrenner Niek Wolthuis (Hank) is zijn in zijn leeftijdscategorie tweede geworden in de Jeugdronde van Calfven (Ossendrecht). Niek won daarnaast het bergklassement. In categorie 4 kwam Stan Holthuis (Sleeuwijk) als 22e over de meet en Luuk Wolthuis (Hank) eindigde als negende in categorie 6.


Wedstrijd kleiduivenschieten

werkendam • Schietsportvereniging 't Schijfke houdt zaterdag 21 september een kleiduivenschietwedstrijd op het terrein van De Visvijver de Biesbosch, aanvang 13:00 uur. Het betreft een open wedstrijd, waaraan zowel leden als niet-leden van 't Schijfke kunnen deelnemen. De wedstrijd omvat een 25 duiven jachtparcours (A- en B-klasse). Het is verplicht om met patronen met biologisch afbreekbare proppen te schieten.


Zes medailles zwemmers

lith/vught • De Biesboschzwemmers hebben een succesvol weekeinde achter de rug. Bij openwaterwedstrijden in Lith en Vught werden zes medailles behaald: één keer goud en vijf keer zilver. Lars de Kooter won de 500 meter schoolslag en werd tweede op de 500 meter vrije slag; een dag later eindigde hij op hetzelfde nummer eveneens als tweede. Pieter Pijnenburg pakte tweemaal het zilver op de twee kilometer schoolslag. Voor Ingmar Visser blonk er bij de master in Vught zilver op de 1000 meter schoolslag.


Start To Run

giessen • Altena Road Runners start zaterdag 21 september in samenwerking met de Atletiekunie een najaarscyclus van zeven Start To Run-trainingen. Na zeven weken zijn de deelnemers in staat minimaal drie kilometer aan één stuk hard te lopen. De aanvangstijd van de trainingen is 09:30 uur. Locatie: sporthal De Jager (ingang sportvelden). Meer informatie en inschrijven: www.yakultstarttorun.nl.


Winnaars Altena Cup

altena • Het eerste voetbaltoernooi om de Altena Cup is in de diverse categorieën gewonnen door: Wilhelmina'26 1, Sleeuwijk VR1, Kozakken Boys JO19, Sleeuwijk MO19, Sleeuwijk JO17, Sleeuwijk MO17, Dussense Boys JO15, Almkerk MO15, Dussense Boys JO14, GDC MO13, Sleeuwijk JO13, Sleeuwijk MO11, NOAD'32 JO12, Be Ready JO11, Be Ready JO10, GDC JO9, NOAD'32 JO8 en Dussense Boys JO7.