• Het dier had al tientallen meters door de sloot gelopen, maar kon er zelf niet uitkomen.
• Het dier had al tientallen meters door de sloot gelopen, maar kon er zelf niet uitkomen. Foto: Jurgen Versteeg

Schaap te water

wijk en aalburg • De brandweer heeft vorige week dinsdag een schaap gered uit een sloot in Wijk en Aalburg. Een oplettende bestuurder zag het dier in de sloot aan de Groeneweg tussen Veen en Wijk en Aalburg. Het schaap was al tientallen meters door de sloot gelopen, maar kon er zelf niet meer uitkomen.


Progressief Altena wil regels snelvaren

altena • Progressief Altena wil dat de gemeente onderzoekt of er speciale gebieden in het water kunnen worden aangewezen voor snelle vaartuigen. De fractie stelt schriftelijke vragen naar aanleiding van een aantal ongelukken afgelopen week met snelle voertuigen te water en zwemmers. Hierbij raakten mensen gewond en is zelfs een persoon overleden. De fractie ziet daarom graag dat deze snelle vaartuigen enkel op aangewezen plaatsen hun gas open mogen zetten. "Voor het aangenaam recreëren aan en op ons water is er ons veel aan gelegen om gebieden en vaarstroken voor snelle vaart te reguleren", aldus Anne-Wil Maris en Lilly van den Ende van de fractie. Daarom vragen ze het college onderzoek te doen naar het instellen van dergelijke gebieden. Daarnaast schrijft het tweetal: "De inzet van een speciale Boa te water lijkt ons geen overbodige luxe tijdens de warme zomermaanden."


Kookcursus voor mannen

wijk en aalburg • Stichting Welzijn Pro Seniore start weer, in samenwerking met zorglocatie Wijkestein, een kookcursus voor mannen. De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten op dinsdag en wordt gegeven in het restaurant van Wijkestein, Azaleastraat 26 in Wijk en Aalburg. Onder begeleiding van een professionele kok leren deelnemers een eenvoudige maaltijd bereiden. Na het koken eten de cursisten de maaltijd gezamenlijk op. De cursus start op 1 oktober. Vervolgdata zijn: 8, 15, 22, 29 oktober en 5 november, steeds van 16:00-19:00 uur. Meedoen kost 120 euro in totaal, te betalen bij de eerste bijeenkomst. Het maximale aantal deelnemers is zes, dus gegadigden moeten er snel bij zijn. Aanmelden kan bij Heleen van der Hulst (heleenvanderhulst@st-welzijnproseniore.nl of 06-30279852).