donderdag 22 augustus

Koffiepraatje
10:00, Dussen, gereformeerde kerk. De kerkdeuren van gereformeerde kerk 'de Hoeksteen' in Dussen zijn in de vakantieperiode met enige regelmaat door de week open. Mensen zijn welkom om een praatje te komen maken onder het genot van een kopje koffie of thee. 'De Trefhoek' is open op 22 augustus, tussen 10:00 en 11:30 uur.

Genders buffet
17:30, Genderen, feesttent. Genders buffet. De kosten voor het eten zijn net als voorgaande jaren 5 euro voor een volwassenen en 2,50 euro voor kinderen tot 12 jaar. Aanmelden is gewenst en kan via zfg.eten@gmail.com.

Dorpsquiz Genderen
20:00, Genderen, feesttent. De tweede spelavond van de dorpsquiz, muzikaal omlijst door Corné Music.

Alzheimer Café Heusden
20:00, Vlijmen, Sint Janshof. De technologische ontwikkeling staat niet stil. Er zijn hulpmiddelen die het makkelijker maken bij dementie om met bepaalde situaties en omstandigheden om te kunnen gaan. Vaak is er een drempel om nieuwe technische mogelijkheden in te zetten. Tijdens Alzheimer Café Heusden wordt op een praktische manier kennis gemaakt met de ontwikkelingen. Ook zijn er tips en adviezen voor mantelzorgers en professionals over de inzet van nieuwe technologische middelen. Gastspreker is Corrie Aarts, werkzaam bij De Wever in Tilburg. Voor informatie: Sjef van Herpt, 06-37614842, alzheimercafeheusden@gmail.com.

vrijdag 23 augustus

Nacht van de Vleermuis
19:45, Giessen, Fort Giessen. Op Fort Giessen wordt de jaarlijkse Nacht van de Vleermuis gehouden. Bezoekers starten met een bezoek aan de winterverblijfplaats in het fort. Daar krijgen ze ook uitleg over de functie van het fort in het verleden en krijgen ze een kijkje waar de vleermuizen in de winter o.a. verblijven. Dan komt er een presentatie over vleermuizen, waarin, naast algemene informatie, ook de resultaten van de vleermuizeninventarisaties in de streek worden toegelicht. Na de presentatie is het tijd voor een rondje om het fort met een batdetector om te 'luisteren' welke soorten er vliegen. Inloop vanaf 19:30 uur.

Genderen Live
20:00, Genderen, feesttent. Genderen Live met een tribute to bans als AC/DC, Guns N'Roses en Pearl Jam. Kaarten kosten 10 euro en de tent is open vanaf 20:00 uur.

zaterdag 24 augustus

Kinderrommelmarkt
9:00, Genderen, feesttent. De kinderen kunnen vanaf 9:00 uur een plaatsje uitzoeken op het gras achter de tent, naast het terras, om hun koopwaar onder de aandacht te brengen. Bij slecht weer kunnen de kinderen natuurlijk plaats nemen in de tent.

Boerenerfdag
10:00, Hank, Kalversteeg 1. Ook dit jaar vindt er weer een Boerenerfdag plaats. Op 24 augustus is iedereen welkom bij Melkveehouderij Hank van familie De Gouw in Hank. Bartje en Carla de Gouw hebben daar een melkveebedrijf met 90 roodbonte koeien en 50 stuks jongvee. Het is een echt gezinsbedrijf: ook de kinderen Dirk, Koen en Lars helpen regelmatig mee op de boerderij. Het belooft weer een leerzame en gezellige Boerenerfdag te worden. Volg Puur uit Altena op Facebook om als eerste op de hoogte te zijn van alle nieuws rondom de Boerenerfdag! Puur uit Altena is een samenwerking tussen ZLTO Altena Biesbosch, ANV Altena Biesbosch en de Streekproducenten en heeft als doel boeren en burgers uit Altena dichter bij elkaar te brengen.

Toertocht met klassieke brommers
10:30, Genderen, feesttent. Toertocht met klassieke brommers. Deze toerrit is alleen te rijden met eigen vervoer. Er zullen twee ritten gereden worden. De eerste rit start om 10:30 uur en zal rond 12:00 uur afgelopen zijn. Na de lunch, rond de klok van 12:30 uur, zal de tweede rit starten. Deelname aan de toertocht kost 10 euro en is inclusief koffie met een koek en tussen de middag een lunch.

Finaledag Altena Cup
12:00, Giessen, sportpark Almbos. Finaledag van de eerste Altena Cup op het terrein van GRC 14. Eerste elftallen werken hier hun wedstrijden af. Meer info: www.altenacup.nl.

Hollandse avond
20:00, Genderen, feesttent. Hollandse avond met o.a. Sieneke, Jannes en Johnny Gold. Kaarten in de voorverkoop á 17,50 euro te verkrijgen bij Spar Roza, 't Hart van Genderen en Café 't Zwaantje. Aan de kassa kosten kaarten 20 euro.

zondag 25 augustus

Tentdienst
15:30, Genderen, feesttent. Op de laatste dag van de zomerfeesten in Genderen wordt in de feesttent een dienst gehouden. Spreker is Chris Snoep over het thema 'Wie is hij?'. De muzikale medewerking is door praiseband Inspiration. Toegang gratis.

maandag 26 augustus

Zwemvierdaagse Sleeuwijk
17:30, Sleeuwijk, zwembad Bijtelskil. Eerste avond van de zwemvierdaagse in zwembad Bijtelskil. Tot en met vrijdag 30 augustus kan er baantjes getrokken worden. Meer info via www.zwembadbijtelskil.nl.

maandag 2 september

Zwemvierdaagse Werkendam
18:00, Werkendam, zwembad Werkina. Eerste avond van de zwemvierdaagse in Werkendam. Baantjes trekken kan nog tot en met vrijdag 6 september. Meer informatie via Facebook of via www.zwembadwerkina.nl.

dinsdag 3 september

Avondvierdaagse Nieuwendijk
18:00, Nieuwendijk, dorpshuis Tavenu. Eerste avond van de veertiende avondvierdaagse in Nieuwendijk. Tot en met vrijdag 6 september kan er 3, 5, 10 of 15 kilometer gewandeld worden. Meer via www.avondvierdaagsenieuwendijk.nl.

Kleinkunst-hoppen
19:00, Werkendam, bistro Vrouwenhemel. Tweede editie van kleinkunst-hoppen in Werkendam. Op drie historische locaties treffen de bezoekers bijzondere artiesten aan. Bezoekers gaan in groepjes de locaties langs. De startlocatie is bistro Vrouwenhemel aan de Sasdijk 2. De inloop is vanaf 19:00 uur in bistro Vrouwenhemel en om 19:15 gaan de groepjes op pad. Rond 21:30 uur wordt iedereen terugverwacht in Vrouwenhemel. Deelname kost 4,50 euro, inclusief een kopje koffie of thee. Aanmelden kan bij Marcel Vaandrager: info@marcelvaandrager.nl. Vol is vol.

woensdag 4 september

Studieavond over tabernakel
19:30, Werkendam, Vlechtwerk. Eerste inspirerende studieavond van acht over de tabernakel: 'Blik op Gods beloften in Jezus Christus, bijbels perspectief en toepassing voor deze tijd', door Dick van Scharrenburg. Inloop vanaf 19:00 uur. Er is een collecte voor de onkosten.

vrijdag 6 september

Streekdagen Meeuwen
18:00, Meeuwen, Dorpsstraat. Eerste avond van de Streekdagen met truckpulling. Baan 1: 19:00 uur opening; 19:10 uur 5 ton supersport; 19.30 uur 9 ton sport. Baan 2: 19:00 uur opening; 19:30 uur 9 ton supersport kwalificatie; 20:30 uur 9 ton supersport wedstrijd. Meer via www.streekdagen.nl

Kermis Hank
18:30, Hank, onder de kerktoren. Op gezellige wijze wordt de kermis in Hank geopend. Alle aanwezige kinderen ontvangen ook dit jaar weer een leuke verrassing, voordat de kermis gaat beginnen en er zijn bovendien leuke prijzen te winnen die geschonken zijn door Jumbo Hank. Na de opening gaat de kermis in Hank vijf dagen los.