Breien en haken in Vlechtwerk

werkendam • Trema bekijkt of er een breiclub gestart kan worden in Vlechtwerk in Werkendam. Deelnemers van de breiclub kunnen van elkaar leren, tips uitwisselen en vooral ook de creatieve ideeën opdoen. In onderling overleg met de geïnteresseerden wordt de dag en de tijd van het groepje bepaald. Vrijblijvend aanmelden kan via fenna.vogelsang@trema.org of via 0183-408444. Mensen die niet willen breien, maar een ander idee hebben voor in het dorpshuis kunnen een mailtje sturen naar welkom@dorpshuisvlechtwerk.nl.


Nieuwe EHBO-cursus in Andel

andel • EHBO afdeling Andel start in oktober een nieuwe EHBO-cursus, inclusief AED. In twaalf lesavonden van twee uur leren deelnemers alles wat nodig is om mensen te kunnen helpen bij grote en kleine ongevallen. Mensen leren wat moet worden gedaan, maar ook wat ze juist niet moeten doen als ze eerste hulp verlenen. De lesavonden zijn op donderdagavond en starten steeds om 20:00 uur in hervormd centrum De Ark aan de Burgemeester van der Schansstraat 51 in Andel. Deelname aan deze cursus kost 150 euro. Daarvoor krijgen cursisten een lesboek, oefenmateriaal, AED-opleiding, reanimatie en verbandleer en nemen ze deel aan het examen voor het officieel erkende diploma. Inschrijven kan tot en met 1 oktober. Meer informatie bij Mariska Kwetters, 06-20343524 of ehboandel@gmail.com.


Pro-lifeavond in De Koningshof

andel • Om het werk van Er is Hulp en de Mars voor het Leven onder de aandacht te brengen, houdt pro-lifestichting Schreeuw om Leven ook dit jaar een aantal regioavonden. Zo ook op dinsdag 10 september in Andel. De avond vindt plaats in De Koningshof en duurt van 19:30 uur tot 21:45 uur. De avond zijn bedoeld voor ontmoeting en werkgroepen krijgen praktische instructies voor het organiseren van vervoer naar de Mars voor het Leven.


Alpha-cursus start weer in Genderen

genderen • In Genderen gaat op woensdag 11 september een nieuwe Alpha-cursus van start. Alpha is een introductie in het christelijk geloof. In tien interactieve bijeenkomsten ontdekken de deelnemers wat het christelijk geloof inhoudt. Elke avond begint met een maaltijd, hét moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen. Na de maaltijd wordt een onderwerp behandeld. De cursus is gratis en vrijblijvend en wordt gegeven van 19:00 uur tot 21:45 uur op Meerhoek 18 in Genderen. Meer informatie bij Hennie Bouman, 06-20575876 of alpha@gereformeerdekerkgenderen.nl.

q www.alpha-cursus.nl