donderdag 18 juli

Koffiepraatje
10:00, Dussen, gereformeerde kerk. De kerkdeuren van gereformeerde kerk 'de Hoeksteen' in Dussen zijn in de vakantieperiode met enige regelmaat door de week open. Mensen zijn welkom om een praatje te komen maken onder het genot van een kopje koffie of thee. 'De Trefhoek' is open op de donderdagen 18 juli, 8 augustus en 22 augustus, tussen 10:00 en 11:30 uur.

vrijdag 19 juli

Open tuindagen
10:00, Dussen, Munsterkerk 35. Familie Leenhouts houdt ook dit jaar weer de open tuindagen aan de Munsterkerk 35 in Dussen. René Leenhouts, hobbyist-fuchsiakweker, heeft ook dit jaar weer zo'n 150 fuchsia soorten opgekweekt, maar er is ook ruimte voor andere bloemen in de tuin. Die bloemenpracht wil de familie Leenhouts graag delen met belangstellenden. De open dagen zijn op 19, 20 en 21 juli, van 10:00 tot 18:00 uur. De toegang is gratis en de koffie en cake staan klaar, meer informatie: 06-53764430.

zaterdag 20 juli

Kinderworkshops Schatkist
13:00, Poederoijen, Slot Loevestein. Ook om 15:00 uur. 'Schatkist', Souvenierdoosje maken voor kinderen van 7 jaar en ouder. Deelname is gratis. Wel entree betalen voor het kasteel: 9,50 euro. Aanmelden: museumatelierzaltbommel@gmail.com.

Zomerbraderie
10:00, Sleeuwijk, De Nieuwe Es. In Winkelcentrum De Nieuwe Es wordt een zomerbraderie gehouden. Naast de marktkramen is er ook ruimte voor activiteiten als workshops en live muziek en kunnen sportverenigingen zich actief presenteren. Hapjes en drankjes maken de beleving compleet.

zondag 21 juli

Natuurwandeling
8:00, Heerewaarden, Buitenpolder. De Natuurwacht houdt een natuurwandeling in de Buitenpolder van Heerewaarden. De start is bij de ingang van de Buitenpolder in de bocht van de Heggeldijk en de Hogewaard. De excursie duurt twee uur.

Kinderworkshops Schatkist
13:00, Ammerzoden, Kasteel Ammersoyen. Ook om 15:00 uur. 'Schatkist', Souvenierdoosje maken voor kinderen van 7 jaar en ouder. Deelname is gratis. Wel entree betalen voor het kasteel: 5,25 euro. Aanmelden: museumatelierzaltbommel@gmail.com

woensdag 24 juli

Struintocht
14:00, Poederoijen, Munnikenland. Kom mee struinen in het Munnikenland. De gidsen van Staatsbosbeheer laten de kinderen beleven hoe leuk het is langs de rivier. Ze mogen speuren naar dierensporen, veertjes en stenen, schelpen zoeken of kleine bloemetjes en beestjes bekijken door een loepje. De struintocht begint om 14:00 uur en duurt ongeveer twee uur. De struintocht start in de vesting van Slot Loevestein. De kosten zijn 3 euro voor kinderen en 5 euro voor volwassenen. Betalen: bij de kassa van Slot Loevestein. Trek kleding aan die vies mag worden en vergeet ook de laarzen niet. Honden mogen mee, maar alleen als ze zijn aangelijnd en goed luisteren. Het terrein is niet geschikt voor kinderwagens. Aanmelden is niet nodig. Meer informatie en nog meer geplande struintochten zijn te vinden op www.staatsbosbeheer.nl/expeditieloevestein.

Avondwandeling
19:00, Neerijnen, Stroomhuis Neerijnen. De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren een avondwandeling op landgoed Waardenburg en Neerijnen. Deze stevige avondwandeling brengt de wandelaars door het Parkbos van het landgoed Waardenburg Neerijnen op de Waalbandijk. De wandeling start om 19:00 uur op het parkeerterrein van Stroomhuis Neerijnen. De excursie duurt zo'n 2,5 uur. Deelname kost 5 euro, voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar is dat 2,50 euro. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Meer informatie is te verkrijgen bij Jan Taat via 06-83086024 of Anton van der Velde via 06-16651048. Reserveren is noodzakelijk en kan via de onderstaande website. www.glk.nl/activiteiten

vrijdag 26 juli

Avondstruintocht
19:00-21:00, Poederoijen, Slot Loevestein. Buitengewone Belevenis van Staatsbosbeheer. Struintocht met de boswachter, langs de rivier in het ruige Munnikenland rond Slot Loevestein. Vertrek vanaf de grote parkeerplaats van Loevestein. Deelname kost 5 euro voor volwassenen, 3 euro voor kinderen t/m 12 jaar. Reserveren kan via:
www.staatsbosbeheer.nl

donderdag 8 augustus

Koffiepraatje
10:00, Dussen, gereformeerde kerk. De kerkdeuren van gereformeerde kerk 'de Hoeksteen' in Dussen zijn in de vakantieperiode met enige regelmaat door de week open. Mensen zijn welkom om een praatje te komen maken onder het genot van een kopje koffie of thee. 'De Trefhoek' is open op de donderdagen 8 en 22 augustus, tussen 10:00 en 11:30 uur.

dinsdag 13 augustus

Dorpsfilm Giessen
19:30, Rijswijk, De Nijenburcht. Dorpsfilm over Giessen. Onder het genot van een kopje koffie of thee, samen kijken en praten over vroeger en nu. Toegang gratis, 0,50 euro voor een consumptie.

zondag 18 augustus

Woodstock 50th Anniversary
11:00, Almkerk, Hollywoud. Eenmalige vertoning van Woodstock, precies vijftig jaar na het legendarische muziekfestival, in Hollywoud. Het is deze zomer precies vijftig jaar geleden dat het legendarische muziekfestival Woodstock, de moeder aller festivals, plaatsvond op een boerenveld in de buurt van Bethel, New York. Tijdens een regenachtig weekend in augustus 1969 was het 'Three Days of Peace and Music' waarbij ruim 400.000 mensen onvergetelijke optredens beleefden van onder meer Jimi Hendrix, Joe Cocker, Santana, The Who, Janis Joplin, Jefferson Airplane, Joan Baez en Crosby, Stills & Nash. Regisseur Michael Wadleigh was erbij en maakte een ruim drie uur durende muziekdocumentaire die in 1970 in de bioscoop te zien was en uiteindelijk werd bekroond met een Oscar© in de categorie ´Beste Documentaire´. De documentaire bevat unieke sfeerbeelden, interviews en natuurlijk veel muziek. Meer informatie www.hollywoud.nl of 0183-307286.

woensdag 21 augustus

Bingo
14:00, Rijswijk, De Nijenburcht. Ook in de zomervakantie gaat Franny van Anrooij door met de bingo in de Nijenburcht. Deelname kost 3 euro voor 4 rondes, inclusief koffie en thee.

donderdag 22 augustus

Koffiepraatje
10:00, Dussen, gereformeerde kerk. De kerkdeuren van gereformeerde kerk 'de Hoeksteen' in Dussen zijn in de vakantieperiode met enige regelmaat door de week open. Mensen zijn welkom om een praatje te komen maken onder het genot van een kopje koffie of thee. 'De Trefhoek' is open op 22 augustus, tussen 10:00 en 11:30 uur.

zaterdag 24 augustus

Boerenerfdag
10:00, Hank, Kalversteeg 1. Ook dit jaar vindt er weer een Boerenerfdag plaats. Op 24 augustus is iedereen welkom bij Melkveehouderij Hank van familie De Gouw in Hank. Bartje en Carla de Gouw hebben daar een melkveebedrijf met 90 roodbonte koeien en 50 stuks jongvee. Het is een echt gezinsbedrijf: ook de kinderen Dirk, Koen en Lars helpen regelmatig mee op de boerderij. Volg Puur uit Altena op Facebook om als eerste op de hoogte te zijn van alle nieuws rondom de Boerenerfdag!