Brand door blikseminslag

wijk en aalburg • Door een blikseminslag is vrijdagmorgen brand ontstaan in een woning aan de Tulpstraat in Wijk en Aalburg. De brandweer schaalde op naar middelbrand en rond 10:30 uur kon het sein brand meester gegeven worden. Er is veel schade aan de woning.


Nieuwe editie Slag om Altena

altena • De middeleeuwse tenten zullen volgend jaar weer opgeslagen worden om en nabij Slot Altena. De organisatie heeft dit weekend een nieuwe editie van de Slag om Altena aangekondigd op hun Facebookpagina. De exacte datum zal nog bekend worden gemaakt. Afgelopen weekend was het precies een jaar geleden dat de Slag om Altena nagespeeld werd, als onderdeel van Altena Bruist, een cultureel initiatief van de voormalige drie gemeentes om de nieuwe fusie te vieren. Onder het mom van de oude middeleeuwse gemeente Altena die de nieuwe gemeente Altena verwelkomt was er een groot middeleeuws festijn op de plek van het voormalige Slot Altena.

Het festival zou in de eerste plaats eenmalig zijn vanwege de speciale gebeurtenis van de fusie en het jubileum. Maar dankzij de positieve reacties van bezoekers en de betrokkenen is de organisatie toch gaan nadenken over een volgende editie.


Plezierboot raakt lek op Merwede

sleeuwijk • Een plezierboot heeft donderdag water gemaakt tijdens een vaartocht op de Boven-Merwede bij Sleeuwijk. Opvarenden waren zelf aan het hozen, voordat de hulpdiensten arriveerden. Uiteindelijk heeft de brandweer de oorzaak van de lekkage onderzocht en is het vaartuig veilig naar de kant gesleept.


Ex-partner aangehouden

sleeuwijk • Een 34-jarige man uit Woudrichem is zondagavond aangehouden omdat hij verdacht wordt zijn ex-partner, een inwoonster van Sleeuwijk, te hebben mishandeld. Bij het terugbrengen van de kinderen was er een conflict ontstaan.