Rijswijk krijgt Parelplein

rijswijk • Het nieuwe winkelcentrum en bovenliggende appartementen krijgen 'Parelplein' als adres. "Deze naam past in de omgeving en is aangedragen door de ondernemersvereniging in Giessen-Rijswijk", zegt het college over de toekenning van de nieuwe straatnaam. In Rijswijk wordt een nieuw winkelcentrum met woningen gebouwd. Hierbij wordt ook een nieuwe weg aangelegd.


Merwedebrug 's nachts deels dicht

regio • Rijkswaterstaat gaat onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan het beweegbare deel van de Merwedebrug bij Gorinchem. Hiervoor wordt de rechterrijstrook richting Utrecht tot en met donderdag 18 juli 's nachts afgesloten. Van maandag 22 juli tot en met vrijdag 26 juli wordt de rechterrijstrook richting Breda afgesloten. Per rijrichting blijft dus telkens een van de twee rijstroken beschikbaar. De afsluiting is steeds tussen 21:00 en 05:00 uur.

De werkzaamheden worden voornamelijk uitgevoerd vanaf een ponton onder de brug. De vaargeul onder de klep van de brug is daarom gestremd. De vaargeul onder de vaste brug blijft beschikbaar voor de scheepvaart. De (vaar)weggebruikers worden hierover geïnformeerd via de gebruikelijke informatiekanalen.

q www.vanAnaarBeter.nl


Langer auto delen in Woudrichem

woudrichem • Gedeputeerde Annemarie Spierings bracht begin juli een mooie boodschap in Woudrichem. Vanwege het vele gebruik van de elektrische deelauto's en de goede publiciteit mogen de testrijders van de vesting Woudrichem nog vier maanden gebruik maken van de voertuigen. Zowel de testrijders als de provincie Noord-Brabant, Natuur & Milieu en de gemeente hebben veel geleerd van de proef. Als mensen hun tweede auto de deur uitdoen en een abonnement nemen op autodelen zijn ze goedkoper uit en komt er meer plek op straat voor terrassen, groen of speelplekken. De proef maakt ook duidelijk dat het openbaar vervoer onvoldoende is in de gemeente. 's Avonds en op zondag is er geen of nauwelijks vervoer. Vooral een treinstation wordt gemist. De vier maanden verlenging geven de mogelijkheid om nieuwe autodelers uit Woudrichem mee te laten doen aan de proef. Zij kunnen zich aanmelden bij een van de deelnemers. Meer informatie: bramveldhuis@onzeauto.com.


Oud papier

andel • Leden van het Andels Fanfare Corps gaan zaterdag 20 juli weer op pad om oud papier op te halen. Deze keer komen zij in wijk 2, Boveneind, Uitbreiding-Zuid en uitgebreid met andere straten. Meer informatie: www.andelsfanfarecorps.nl.