Sterkste man van Altena

altena • Stichting de Sterkste man van Altena houdt samen met de zesde sterkste man van de wereld, Fouad Hssaini, dit jaar weer het evenement 'de sterkste man van Altena'.

Het dorpsplein in Andel wordt 31 augustus tussen 13:00 en 19:00 uur het wedstrijdveld, met deelnemers van zowel binnen als buiten de regio. De stichting sterkste man van Altena is begonnen in 2018 en heeft als motto het naar buiten brengen van sport en het lichamelijk bezig zijn in de buitenlucht. Deelnemers, toeschouwers en sponsoren worden getrakteerd op een spetterend evenement met veel krachtvertoon en waar bovenal ook de mogelijkheid is om voor de toeschouwers zelf eens te voelen hoe zwaar de onderdelen zijn. Uiteraard zal Fouad Hssaini ook aanwezig zijn en een en ander uitleggen over de oefeningen bij de sterkste man van Nederland en de sterkste man van de wereld evenementen.

Tevens zal er dit jaar een horeca-voorziening zijn waar iedereen van een hapje en drankje kan worden voorzien.

Brandweer

De vrijwilliger brandweer geeft opnieuw een speciale tint aan het evenement, door middel van werving van brandweerlieden voor de gemeente Altena. Bij verschillende posten in de gemeente Altena is de Brandweer op zoek naar 'Parttime Hero's', hierover is deze dag meer informatie te verkrijgen. De vrijwillige brandweer zorgt er in Andel daarnaast voor dat de kinderen vermaakt worden.