Fiets voor iets

altena • De actie Fiets voor Iets, tijdens de Samenloop voor Hoop, heeft ruim 15.000 euro opgeleverd. Dat werd zaterdag 29 juni al bekend gemaakt, inmiddels is daar nog 200 euro bij gekomen. Ook is er inmiddels een film van ruim 22 minuten te zien op YouTube, deze is te vinden door te zoeken op 'Fiets voor Iets de movie' of via onderstaande link. Henk Szelech maakte de grondopnames en monteerde de film. Firma Wooms uit Giessen stelde belangeloos hun drones beschikbaar voor sfeervolle luchtopnames.

q https://www.youtube.com/watch?v=Tz031trlAVE


Klussendienst

altena • Soms wordt het voor ouderen die nog thuis wonen moeilijk om kleine werkzaamheden in en om huis zelf te doen. Dan kan iemand uit de omgeving om hulp worden gevraagd. Als niemand in de gelegenheid is om te helpen, kan de klussendienst mogelijk uitkomst bieden. De klussendienst bestaat uit een groep vrijwilligers die helpt met het uitvoeren van het klusje. De klussendienst is voor ouderen, chronisch zieken, mensen met een beperking of inwoners die tijdelijk in bijzondere omstandigheden verkeren. De kosten bedragen 5 euro voor het eerste uur, gevolgd door 2,50 euro per half uur. Dit wordt contant afgerekend. Voor het aanmelden van een klusje kan de klussendienst worden gebeld, er wordt gekeken of de aanvraag past binnen de dienstverlening. Als de aanvraag kan worden uitgevoerd neemt de vrijwilliger van de klussendienst contact op. Klussendienst Altena is bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 12:30 uur via 06-39585170.


Opbrengst collecte Ontmoeting

veen/ wijk en aalburg • Collectanten zijn vorige week langs de deuren geweest in Veen en Wijk en Aalburg en haalden 539,29 euro op met hun collecte. Het geld gaat naar Stichting Ontmoeting. Deze stichting zet zich op verschillende plaatsen in voor onder andere hulp aan dak- en thuislozen.