donderdag 11 juli

Beverexcursie
19:30, Hank, Jachthaven Vissershang. Beverexcursie op elke dins-, donder- en zaterdag in juli. Vaartocht van 19:30 tot 22:00 uur, onder leiding van een Biesboschgids. De bevers zijn weer volop te zien in de Biesbosch. Met de fluisterboot, een authentieke rietaak voorzien van een door zonne-energie aangedreven elektro-motor wordt geruisloos door de kreken van de Biesbosch gevaren. Reserveren kan via http://www.vissershang.nl of 0162-402450.

Diabetescafé over hypo's
19:30, Gorinchem, De Bogerd. Diabetesvereniging Nederland houdt een Diabetescafé in Gorinchem. Jeroen Doorenbos geeft deze avond een presentatie over hypo's. De avond vindt plaats in gemeenschapshuis De Bogerd, Willem de Vries Robbéweg 100 in Gorinchem. Graag vooraf aanmelden per mail: diabetescafe.gorinchem@gmail.com of 0183-760521.

Uitvoering door leerlingen
19:30, Sleeuwijk, hervormde kerk. Jaarlijkse leerlingenavond. Leerlingen uit Muziekpraktijk Werkendam en het Neander jongenskoor zullen hun beste kunnen laten horen. Luisteraars horen een bonte mengeling van instrumenten, met onder andere orgel, piano, viool, dwarsfluit en zang. Er zijn solostukjes, maar ook speelse eigen arrangementen voor groepen. Muziekdocenten zijn Wanda en Sietse van Wijgerden. De avond start om 19:30 uur, rond 20:30 uur is er een pauze waarna het tweede gedeelte zal zijn. Het jongenskoor zingt na de pauze een paar Bacharia's. De avond vind plaats in de hervormde kerk te Sleeuwijk, Esdoornlaan 32

Zingen in de zomer
20:00, Werkendam, MFC Vlechtwerk. Samen Zingen in de Zomer. Het Bijbel Open Comité Werkendam houdt weer een midzomer-zangavond waarbij wordt gezongen vanuit onder andere de Johannes de Heer bundel.

vrijdag 12 juli

Open tuindagen
10:00, Dussen, Munsterkerk 35. Familie Leenhouts houdt ook dit jaar weer de open tuindagen aan de Munsterkerk 35 in Dussen. René Leenhouts, hobbyist-fuchsiakweker, heeft ook dit jaar weer zo'n 150 fuchsia soorten opgekweekt, maar er is ook ruimte voor andere bloemen in de tuin. Die bloemenpracht wil de familie Leenhouts graag delen met belangstellenden. De open dagen zijn 12, 13 en 14 juli en 19, 20 en 21 juli, van 10:00 tot 18:00 uur. De toegang is gratis en de koffie en cake staan klaar, meer informatie: 06-53764430.

Stroopwafelverkoop
18:00, Rijswijk en Giessen. Leden van muziekvereniging Kunst & Vriendschap komen langs de deur om stroopwafels te verkopen. Vanaf 18:00 uur komen de leden aan de deur in Rijswijk en Giessen.

Waterpoort Festival
20:00, Gorinchem, Buiten de Waterpoort. Twaalfde editie van het Waterpoort Festival op 12, 13 en juli, door Stichting METEC. De vrijdag staat in het teken van Blues. Route 61, Chitlin Crew en Flavium schitteren op het podium. Zaterdag 13 juli vanaf 16:00 staat in het teken van (Hard)Rock. Sunset Yellow, Blake Middle, La Bomba, Breakpoint Nine, Kid Harlequin, The Meadows en Anno Domini betreden dan het podium. Zondag 14 juli vanaf 13:30 staat in het teken van akoestische klanken van 3 Chords Down, The JNC. En van de ritmische gitaarklanken van The flying underpants en Neon Knights. En DJ Def Kees. Tevens zijn er ook, sportieve activiteiten voor de kinderen met onder andere een waterslide, verzorgd door Power Athletes. Alle drie de dagen is het festival gratis toegankelijk. Meer informatie: www.waterpoortfestival.nl.

zaterdag 13 juli

Kienen
20:00, Dussen, Dussenaar. Onvervalste kienavond door de Kliatrappers in de Dussenaar. De zaal is open om 19:00 uur.

zondag 14 juli

Kofferbakmarkt
12:00, Gorinchem, Parkeerplaats bij Mercon. Carbootsale Gorinchem is de grootste outdoor rommelmarkt in de regio Gorinchem, naast de Karwei in Gorinchem op het grote parkeerterrein van staalfabriek Mercon. Standhouders kunnen het marktterrein oprijden vanaf 9:00 uur tot uiterlijk 11:30 uur. De markt is officieel geopend voor bezoekers vanaf 12:00 uur. Het verlaten van het marktterrein door standhouders kan vanaf 17:00 uur.

Biesbosch Fluistertocht
14:00, Hank, Jachthaven Vissershang. Biesbosch Fluistertocht, een vaartocht van ruim anderhalf uur onder leiding van een Biesboschgids. Reserveren kan via: www.vissershang.nl of 0162-402450.

maandag 15 juli

Maasmaten op Muziektent
19:30, Almkerk, Muziektent. Meezingen en meedeinen met De Maasmaten op de muziektent in Almkerk. Dit koor van achttien mannen uit Altena is niet zo maar een koor, maar een koor dat via karaoke en beeld een heel divers repertoire van Nederlandse meezingers voor u ten gehore brengt. Dit gaat van Wim Zonneveld tot Nick en Simon. Het enthousiasme van de leden en de uitstraling van het koor tijdens de optredens zijn zo aanstekelijk dat het deze avond gegarandeerd uitmondt op een echt zomeravondfeest. Het is het laatste optreden dat door de stichting muziektent in 2019 zal worden gehouden.

dinsdag 16 juli

Nachtpremière
00:01, Almkerk, Hollywoud. In de nacht van dinsdag 16 op woensdag 17 juli houdt Hollywoud dé Nachtpremière van The Lion King Originele versie. Deze nachtpremière is zowel in 2D als in 3D te zien. In Disney's The Lion King neemt regisseur Jon Favreau kijkers mee naar de Afrikaanse savanne waar een toekomstige koning is geboren. De sterrencast bestaat uit Donald Glover als Simba, Beyoncé Knowles-Carter als Nala, Chiwetel Ejiofor als Scar, James Earl Jones als Mufasa, Billy Eichner als Timon en Seth Rogen als Pumbaa. The Lion King maakt gebruik van baanbrekende filmtechnieken om gekoesterde personages op een geheel nieuwe manier tot leven te brengen. Meer informatie en reserveren: www.hollywoud.nl of 0183-307286.

Apollo 11
19:30, Almkerk, Hollywoud. Een spectaculaire kijkervaring rond één van de meest monumentale historische gebeurtenissen van de vorige eeuw. Op 16 juli is het 50 jaar geleden dat de Apollo 11 werd gelanceerd richting de maan. In 1969 reisde een eerste bemande Amerikaanse raket naar de maan. De bemanning bestond uit Neil Armstrong, Buzz Aldrin en Michael Collins. 50 jaar na deze historische gebeurtenis komt regisseur Todd Douglas Miller (Dinosaur 13) met een documentaire waarbij hij gebruik maakte van recent ontdekt nog niet eerder vertoond 70 mm beeldmateriaal en meer dan 11.000 uur aan geluidsopnamen. Meer informatie: www.hollywoud.nl of 0183-307286.

woensdag 17 juli

Extra zomerverkoop
14:00, Wijk en Aalburg, Grote Kerkstraat 18. Extra zomer boekenverkoop door Zorgplein Maaswaarden. Er staan weer duizenden boeken te wachten om aan een nieuwe eigenaar te worden verkocht. De zomerverkoop is ook een mooie gelegenheid voor vakantiegangers die in de buurt op campings verblijven om gezellig een paart uurtjes te komen snuffelen tussen de vele boeken en vakantieleesvoer op te doen. De verkoop vindt plaats op de eerste etage bij van Bergeijk Mode & Wonen, Grote Kerkstraat 18 in Wijk en Aalburg. Meer informatie: Bert Noorloos, 0416-698400.

Bingo
14:00, Rijswijk, De Nijenburcht. Ook in de zomervakantie gaat Franny van Anrooij door met de bingo in de Nijenburcht. Deelname kost 3 euro voor 4 rondes, inclusief koffie en thee. Op 21 augustus wordt er ook bingo gespeeld in de Nijenburcht.