donderdag 4 juli

Nooit Gedacht op de muziektent
19:30, Almkerk, Muziektent. Muziekvereniging Nooit Gedacht uit Almkerk heeft inmiddels enkele leuke concerten gegeven in Almkerk. Zij sluit af met een groot gezamenlijk optreden van het jeugdorkest, de fanfare én de slagwerkgroep op de muziektent. Bij slecht weer wordt het optreden verplaatst naar de Almzaal van Altenahove in Almkerk.

vrijdag 5 juli

Gein op 't Plein
15:30, Nieuwendijk. Tijd voor Gein op 't Plein, het leukste buurtfestival van Nieuwendijk, dat om 15:30 uur officieel wordt geopend. Ook dit jaar heeft de organisatie, met dank aan de vele sponsoren, haar uiterste best gedaan om voor iedereen een spetterend programma neer te zetten. Met natuurlijk de grote primeur, De Fik Erin. Kijk voor meer informatie op www.geinoptplein.nl.

Hippiefestival
20:00, Gorinchem, Buiten de Waterpoort. Op 5, 6 en 7 juli is het weer zover: het Gorcums Hippiefestival, de dertiende editie. Vrijdag start het programma om 20:00 uur, zaterdag en zondag om 13:00 uur. Meer informatie: www.hippiefestival.nl.

zaterdag 6 juli

Boekenmarkt
8:30, Werkendam, De Bron. Boekenmarkt tot 12:30 uur in De Bron aan de Kerkstraat 3 in Werkendam. Er zijn weer ontzettend veel boeken waaruit gekozen kan worden. De onderzalen zullen gevuld zijn met boeken en boven zullen schilderijen worden verkocht tegen elk aannemelijk bod. Er is gelegenheid om wat te drinken en er zullen cupcakes worden verkocht.

Garagesale
8:30, Woudrichem, diverse straten. Garage/ voortuinsale door bewoners van de straten Ravelijn, Schans, Bastion en Kazemat in Woudrichem. Tijdens de garage/ voortuinsale worden allerlei artikelen verkocht. Van kleding, woondecoratie, speelgoed, boeken, huishoudelijke artikelen en meubels tot doe-het-zelf materiaal, tuingereedschap en dergelijke. De bewoners verkopen deze aan huis, bijvoorbeeld vanuit de garage, oprit, voortuin.

Altena Tourtocht
9:00, Almkerk, 't Verlaat. 26ste editie van de Altena Tourtocht voor klassieke voertuigen. Georganiseerd door Stichting Altena Course. Verzamelen vanaf 9:00 uur, vertrek om 11:15 uur voor een mooie route door het Brabantse Land. Rond 15:30 uur zijn de voertuigen weer terug. Deelname is voor alle vrachtwagen, auto's en motoren vanaf 25 jaar of ouder.
www.altenatourtocht.nl

Open tuin en expositie
11:00, Sleeuwijk, 't Zand 37. Open tuin en expositie. Tijdens dit tuinweekend zijn bezoekers op zaterdag en zondag welkom in de schilderachtige tuin en boomgaard van de Aart Jongerden. In het atelier en in de tuin kan een expositie worden bezichtigd met schilderijen van Riet Scherff, sculpturen van Tim Zwijnenburg en keramiek van Stanny Breeden en Edith Léon. Johan Roodnat presenteert betonnen busten die onder zijn leiding, in het kader van een workshop, gerealiseerd kunnen worden. De toegang is gratis.

BBQ De Pomp
18:30, Almkerk, De Pomp. Het Pompseizoen traditiegetrouw af met een Barbecue. De kosten zijn 7,50 euro per persoon. Opgeven kan via: opgave@depomp.com. Vanaf zaterdag 6 juli start de zomerprogrammering. Net als vorig jaar wordt iedere vrijdag bekeken of De Pomp op zaterdag open zal zijn. Of en wanneer De Pomp open is, wordt gecommuniceerd via Whatsapp en Instagram (www.instagram.com/de.pomp.almkerk/).

Zomerzangavond
19:00, Veen, Grotestraat. De zending en evangelisatiecommissie van de hervormde gemeente Veen houdt een zomerzangavond. Deze bijeenkomst wordt gehouden op het gazon bij de kerktoren in Veen aan de Grotestraat (bij ongunstige weersomstandigheden wordt in de kerk ernaast gezongen). Er wordt vooral gezongen uit de bundel van Johannes de Heer, maar ook wat meer hedendaagse liederen komen voorbij.

zondag 7 juli

Kerkdienst Slot Loevestein
14:00, Poederoijen, Slot Loevestein. In samenwerking met slot Loevestein, houdt de hervormde gemeente van Poederoijen en Loevestein een aantal kerkdiensten in de Slotkapel van het kasteel. Deze zondag vindt de derde dienst van dit seizoen plaats, geleid door dominee W.P. van der Aa uit Waalwijk. Alleen zij die slecht ter been zijn of om organisatorische redenen aanwezig zijn, mogen doorrijden naar de tweede parkeerplaats.

dinsdag 9 juli

Repair Café
9:30, Almkerk, Kringloopcentrum. De zomer komt er weer aan, mooie dagen om er met de fiets er op uit te gaan. Mochten er kleine fietsreparaties uitgevoerd moeten worden, dan kan dat in het Repair Café. Iedere tweede dinsdag van de maand houdt Trema Welzijn samen met en in Kringloopcentrum Altena een Repair Café. Repair Café is samen kapotte spullen repareren, deskundig advies, ontmoeten en inspiratie opdoen. De koffie staat klaar. Kosten? Een vrijwillige bijdrage.

Dorpsfilm Rijswijk
19:30, Rijswijk, De Nijenburcht. Dorpsfilms over Rijswijk. Onder het genot van een kopje koffie of thee, samen kijken en praten over vroeger en nu. Toegang gratis, 0,50 euro voor een consumptie. Op 13 augustus is er een film over Giessen te zien.

woensdag 10 juli

Struintocht
14:00, Poederoijen, Munnikenland. Kom mee struinen in het Munnikenland. De struintocht start in de vesting van Slot Loevestein. De kosten zijn 3 euro voor kinderen en 5 euro voor volwassenen. Trek kleding aan die vies mag worden en vergeet ook de laarzen niet. Het terrein is niet geschikt voor kinderwagens. Aanmelden is niet nodig. Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/expeditieloevestein.

ONS op de Muziektent
19:00, Almkerk, Muziektent. Muziekvereniging ONS uit Nieuwendijk zal optreden op de muziektent. Het opleidingsorkest onder leiding van Monique Kruijdenberg en het groot orkest onder leiding van Anneke Konings-Kros zullen dan acte de présance geven. Er zullen bekende nummers worden gespeeld die ook voor iedereen mee te zingen zijn. Zoë van Wendel de Joode, 11 jaar, en Vera de Heus, 9 jaar, zullen ook meezingen.