Fiets voor Iets

altena • Tijdens de Samenloop voor Hoop afgelopen weekend, stapten 122 deelnemers op fiets om mee te doen aan de actie 'Fiets voor Iets'. De opbrengst van deze actie, ruim 15.000 euro, was ook bedoeld voor de Samenloop voor Hoop.

André van Leeuwen, één van de organisatoren van 'Fiets voor Iets' kijkt tevreden terug op de tocht. "We hebben vier lussen gereden, het kleinst aantal deelnemers was zaterdagochtend om 5:00 uur, toen reden er 46 fietsers mee. De andere lussen deden er minimaal tachtig deelnemers mee en in de tweede rit van zaterdag zelfs 92 deelnemers." Van Leeuwen is vooral opgelucht dat er geen noemenswaardige ongelukken zijn gebeurd. "We hebben op 11 mei een generale repetitie gehouden, daar hebben we heel veel aan gehad. Onder meer de vaststelling dat we met twee groepen en dus twee verschillende snelheden gingen rijden. Dat heeft erg goed uitgepakt. We hebben niets dan lof gekregen van de fietsers, die echt het gevoel hadden met iets bijzonders bezig te zijn. En dat waren ze natuurlijk ook! Iedereen kon zijn eigen grenzen opzoeken en ongeveer twintig deelnemers en één deelneemster hebben 360 kilometer gereden."

Over een aantal weken zullen er op YouTube beelden te zien zijn van de tocht, inclusief opnames die met een drone zijn gemaakt.


Gein op 't Plein

nieuwendijk • In Nieuwendijk wordt vrijdag 5 juli vanaf 15:30 uur het leukste buurtfestival van Nieuwendijk gehouden: 'Gein op 't Plein'. Ouderen kunnen vanaf 13:30 uur al mee met een rondrit door Altena, met de Hank-O-Motief. Opstappen kan bij de Van der Stelt straat of het Jan Biesheuvel Dijkhuis. Opgeven via 06-12675384. Kinderen kunnen zich uitleven op springkussens of spelen in een berg zand, er is een kinderboerderij, maar een potje voetballen kan natuurlijk ook. Voor de inwendige mens wordt deze dag natuurlijk ook gezorgd. DJ Robin draait de plaatjes aan elkaar, zanger Dennis van der Stelt treedt op, net als de Raamsdonkveerse band 'De Fik Erin', vanaf 20:00 uur.

q www.geinoptplein.nl