Dag van de ouderen

woudrichem • Net als voorgaande jaren houdt Trema Welzijn een boottocht, in het kader van de Dag van de Ouderen. Het wordt een gezellige dag aan boord van de 'Zilvermeeuw'. Er wordt vanaf 9:00 uur ingescheept buiten de waterpoort in Woudrichem. De vaarroute is richting Heusden en via de sluis van Sint Andries weer terug naar Woudrichem, waar rond 16:30 uur weer wordt afgemeerd. Deelnemers worden verwelkomd met een kopje koffie of thee met gebak. Rond het middaguur wordt er een heerlijke lunch opgediend en 's middags is er een verloting met mooie prijzen. Deze dag zorgen de accordeonisten van Altena Musica voor de muzikale noot.

Deze boottocht is bedoeld voor de ouderen van voormalig gemeente Woudrichem, van 55 jaar en ouder. Wie gebruik maakt van een rolstoel of een rollator wordt gevraagd dit door te geven bij de boeking. Opgeven kan tot 13 september bij Trema Welzijn, 0183-408444 of receptie@trema.org. Op donderdag 19 september kunnen de kaarten tussen 10:00 en 11:00 uur worden opgehaald bij de Nijenburcht, Koperwiek 51 in Rijswijk; de Lemmenskamp, Weth. De Joodestraat 2 in Woudrichem; de Nieuwenaar, Antonialaan in Almkerk of de Ark, Burg. v.d. Schansstraat 51 in Andel. Deelname kost 30 euro, graag betalen bij het ophalen van de kaarten.


Altena tourtocht

almkerk • Stichting Altena Course houdt zaterdag 6 juli voor de 26ste keer de Altena Tourtocht voor klassieke voertuigen. Verzamelen kan al vanaf 9:00 uur bij 't Verlaat in Almkerk, waar om 11:15 uur gestart wordt. Voor kinderen zijn er diverse activiteiten. Een tussenstop wordt gehouden bij Boomkwekerij Udenhout BV in Udenhout. Om ongeveer 15:30 uur zullen de eerste deelnemers weer in Almkerk worden verwacht.

q www.altenatourtocht.nl


Woodstock 50th Anniversary

almkerk • Hollywoud in Almkerk houdt op zondag 18 augustus om 11:00 uur een eenmalige vertoning van Woodstock. Het is deze zomer precies vijftig jaar geleden dat het legendarische muziekfestival Woodstock, de moeder aller festivals, plaatsvond op een boerenveld in de buurt van Bethel, New York. Tijdens een regenachtig weekend in augustus 1969 was het 'Three Days of Peace and Music' waarbij ruim 400.000 mensen onvergetelijke optredens beleefden van onder meer Jimi Hendrix, Joe Cocker, Santana, The Who, Janis Joplin, Jefferson Airplane, Joan Baez en Crosby, Stills & Nash. Regisseur Michael Wadleigh was erbij en maakte een ruim drie uur durende muziekdocumentaire die in 1970 in de bioscoop te zien was en uiteindelijk werd bekroond met een Oscar in de categorie 'Beste Documentaire'. De documentaire bevat unieke sfeerbeelden, interviews en natuurlijk veel muziek.

q www.hollywoud.nl


Collecte Stichting Ontmoeting

veen/ wijk en aalburg • Vrijwilligers gaan van maandag 8 tot en met donderdag 11 juli met de collectebus op pad in Veen en Wijk en Aalburg. De opbrengst gaat naar Stichting Ontmoeting. Deze stichting zet zich in Nederland in voor dak- en thuislozen, maar ook is er opvang voor ex-gevangenen, hulp aan probleemjongeren en mensen met een psychische achtergrond.