Maritiem Altena op de kaart

werkendam • Een afvaardiging van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, van de provincie Noord-Brabant en van Waterschap Rivierenland heeft donderdagmorgen Werkendam bezocht. De gemeente Altena wilde de gasten namelijk graag meenemen in haar ambitieuze plannen op het gebied van scheepvaart, waterveiligheid en natuur. Het doel van het bezoek was om 'de gasten te inspireren, de unieke kansen te laten zien die Altena rijk is en samen op te trekken om nationaal en lokaal gestelde doelen, zoals innovatie en verduurzaming van de binnenvaart, te realiseren', aldus de gemeente. "Goed dat we Werkendam Maritiem landelijk op de kaart zetten", zegt wethouder Matthijs van Oosten. "Er gebeuren hier zoveel mooie dingen, daar moeten we niet te bescheiden in zijn. En tegelijkertijd liggen er ook nog zoveel kansen die we samen kunnen benutten. Kansen waar niet alleen Altena, maar waar ook de regio en zelfs heel Nederland de vruchten van kan plukken."


Werkendammer met harddrugs

werkendam/sleeuwijk • De politie heeft donderdagavond in Sleeuwijk een 31-jarige Werkendammer aangehouden, omdat hij harddrugs in zijn auto had liggen. Agenten zagen rond 20:25 uur een auto al slingerend over De Roef rijden. Ze gaven een stopteken en controleerden de automobilist en het voertuig op de parkeerplaats Transvaal. In de auto lagen een flesje met vermoedelijk ghb en enkele gripszakjes met vermoedelijk amfetamine. De bestuurder is aangehouden. Op het politiebureau heeft een arts bloed afgenomen om vast te stellen of de verdachte onder invloed van drugs reed. Daarna is hij ingesloten. De Werkendammer is vrijdag verhoord.


'Boxercise' in Werkendam

werkendam • Martine Braal uit Werkendam heeft haar diploma 'Advanced Boxercise Instructor' behaald. Er zijn in Nederland slechts vijftien instructeurs die deze kwalificatie in huis hebben. Braal kan niet wachten om aan de slag te gaan om Werkendam en omgeving de basis van het boksen te leren. De eigenaresse van het bedrijf Nooit op Dieet heeft achter haar huis aan de Sasdijk een intieme sportaccommodatie gebouwd met ruimte voor maximaal vier personen. Iedereen vanaf 16 jaar is van harte welkom.

Boxercise komt uit het Verenigd Koninkrijk en is opgericht door Andy Wake, een voormalig Olympisch bokscoach. De Nederlandse Boksbond heeft dit concept vervolgens naar Nederland gehaald. Boxercise is een methode om verantwoord, intensief, veilig, leuk en effectief te werken aan 'boxing skills', zonder dat je daarvoor direct in de boksring hoeft te stappen.

q www.nooitopdieet.nl