• Melissa en Monique nemen de zaak over van Annemieke.
• Melissa en Monique nemen de zaak over van Annemieke.

'Sleeuwijks bloemenmeisje' stopt

sleeuwijk • Ze doet deze week alles voor het laatst, Annemieke van de Sleeuwijkse bloemenzaak 'Annemieke Bloem en Trend'. Vrijdagavond kunnen klanten afscheid nemen van haar en collega Danielle. Daarna sluit Annemieke met haar familie de winkel.

"Sleeuwijk was een beetje in shock toen bekend maakte te stoppen met de winkel. Ik ben dan ook al bijna 26 jaar 'het bloemenmeisje van Sleeuwijk'. Ik heb eerst tien jaar voor de toenmalige bloemist Kareltje gewerkt, daarna ruim 16 jaar in mijn eigen winkel." En dat terwijl Annemieke liever als boerin aan de slag was gegaan. "Het eerste bloemstukje dat ik maakte vond ik zo stom, ik dacht: dat ga ik dus nooit meer doen." Maar dat liep dus heel anders. "Werken in een bloemenzaak is zo dankbaar. Mensen kopen niet zomaar een bloemetje: daar zit een heel verhaal achter en dat wordt vaak gedeeld. En juist dat contact met klanten ga ik enorm missen." Hoewel Annemiek nog niet bekend kan maken wat ze precies gaat doen, kan ze de mensen wel gerust stellen. "Ik ga Sleeuwijk niet uit hoor. Ik kan wel kan verklappen dat ik iets samen met mijn gezin ga doen. Dat heeft voor mij ook de doorslag gegeven, want je doet niet zomaar een winkel weg waar je je ziel en zaligheid in hebt gelegd." Ook medewerker Danielle, die al 16 jaar met Annemieke werkt, stopt. "Zij zei meteen: als jij stopt, dan stop ik ook. We hebben het van het begin tot eind samen gedaan, zijn zo'n team. Wat de één denkt, zegt de ander." En dat is herkenbaar voor de nieuwe eigenaren van de winkel: Monique Schoep en dochter Melissa. Het duo wil voorlopig zoveel mogelijk bij het oude laten en heeft veel zin om van start te gaan. Waarbij Monique vooral het aanspreekpunt in Sleeuwijk zal zijn, terwijl Melissa veel te vinden is in haar bloemenwinkel in Nieuwendijk. "De stijl van Annemieke ligt dichtbij die van ons. De naam van de winkel zal veranderen naar 'Bloem en Trend', maar dat is het voorlopig. We blijven de Zusss collectie verkopen en ook het Piggy spaarsysteem blijft bestaan."

Vrijdagavond 28 juni kan er in de winkel afscheid worden genomen van Annemieke en Danielle. Zaterdag 29 juni is de winkel gesloten. Dinsdag 2 juli opent Bloem en Trend de deuren.