'Bewogen en bevlogen'

andel • Het thema voor de vijfde Christelijke Vrouwendag Altena op zaterdag 2 november is 'Bewogen en bevlogen'. Joke Verweerd neemt bezoekers aan de hand van Romeinen 13 vers 8 mee in dit thema. Naast Joke Verweerd zal ook Carla Vis op haar eigen wijze een bijdrage leveren aan deze dag. En verder: samenzang onder leiding van een samengestelde muziekgroep, stands en ontmoeting met elkaar. Deze dag heeft een speciaal tintje, vanwege het eerste lustrum van de Christelijke Vrouwendag Altena. De dag start om 9:30 uur in De Koningshof in Andel. Deelname kost 22,50 euro, inclusief koffie en thee en lunch. Om 16:00 uur wordt de dag afgesloten. Aanmelden kan via www.vrouwendag-altena.nl.

Joke Verweerd werd geboren in 1954 in Krimpen aan den IJssel. Na de middelbare school volgde zij de opleiding Middelbare Sociale Arbeid omdat ze graag met mensen wilde werken en benieuwd was naar wat zij kon betekenen in de samenleving. Na haar huwelijk en de geboorte van haar zoon en haar dochter is het schrijven langzamerhand een grotere rol in haar leven gaan spelen. Joke schrijft romans, verhalen en gedichten. Recent verscheen het boek 'Troostpleister' van haar hand. Joke was tot 2009 voorzitter van de protestants-christelijke auteursvereniging 'Schrijvenderwijs'. Ook werkte ze mee aan 'De Taalfontein', een taalmethode voor het basisonderwijs. Joke geeft veel lezingen over haar werk, bij bibliotheken, gemeente-avonden en vrouwenorganisaties en ze heeft regelmatig de leiding op koffieochtenden. Ook geeft zij graag gastcolleges op scholen.


Droom en Sporter Heusden bekend

heusden • Burgemeester Willemijn van Hees maakte zaterdag de laatste twee winnaars bekend van een Dromen. Doen. Heusden.–award. Het team studenten van het d'Oultremontcollege dat meedeed aan de Young Solar Challenge mochten de award voor Droom van 2018 in ontvangst nemen. Sterre van Loon won het goud in de categorie Sporter van de Doener-awards. Sterre is 10 jaar oud en turnt op het hoogste niveau bij de pupillen. In 2018 is zij geselecteerd voor Topturnen Zuid, een van de vijf landelijke talentencentra, met als doel het halen van de Olympische Spelen.