donderdag 20 juni

Het nieuwe eten
9:30, Gorinchem, Piazza Center. Gezond kiezen in de supermarkt, dat kan nog best lastig zijn. Hoe maak je DE bewuste keuze? Dat legt Marjolein Exalto van Food To Be Good By Marjolein graag uit tijdens deze tour op donderdag 20 of 27 juni om 9:30 uur of 11:45 uur. In samenwerking met Albert Heijn Gorinchem, Piazza Center gaan deelnemers langs diverse afdelingen. Ze leren gezonde producten herkennen en etiketten begrijpen waardoor ze zich uiteindelijk bewuster zijn van de keuzes die ze maken. De tour duurt anderhalf uur en is inclusief koffie/ thee. Deelname is gratis. Aanmelden is verplicht! De tour gaat door bij minimaal twee personen. Aanmelden kan via:
www.foodtobegood.nl.

Workshop speksteen bewerken
9:30, Werkendam. Een bijzondere workshop speksteen bewerken: onder deskundige begeleiding wordt een symbolisch beeld als herinnering aan een persoon of een gebeurtenis gemaakt. Het maken van een beeld kan helpen om verdriet een plaats te geven. Een dagworkshop begint om 9:30 uur met koffie/ thee en iets lekkers. Na de uitleg over de stenen en het programma kiezen de deelnemers een steen en gaan aan de slag. De workshop eindigt rond 16:00 uur. Kosten: 80 euro inclusief koffie/ thee met iets lekkers, lunch, steen en gebruik van materialen. Met dieetwensen wordt rekening gehouden. Overigens kan in overleg een extra workshop worden gepland. Meer informatie en aanmelden: Nini Hakkers, 06-10157703, nini@vedere.nl of Corine de Jong, 06-26927051, info@corinedejonguitvaart.nl.

Muziekschool van Oranje
19:00, Wijk en Aalburg, Willem van Oranjecollege. Muziekschool van Oranje presenteert een muziekavond in Wijk en Aalburg. Als afsluiting van het seizoen verzorgen leerlingen een afwisselende presentatie van piano-, gitaar-, viool- en dwarsfluitmuziek: een programma voor en door beginners en gevorderde leerlingen. Ook worden tijdens deze avond de diploma's uitgereikt aan leerlingen die examen hebben afgelegd. De toegang is vrij.

De Storm
19:00, Rijswijk, Almbos. Al enkele keren hebben de spelers van De Stuiter zich vastgebeten in een stuk van de historische toneelschrijver Shakespeare en dit jaar is er weer gekozen om een stuk van hem te gaan spelen. Onder leiding van Vincent van den Elshout speelt de theatergroep 'De Storm'. Een theatervoorstelling vol complotten, intriges en magische kunsten. Er wordt gespeeld op: 20, 21, 22, 26 (benefietavond voor Samenloop voor Hoop Altena) 27 en 29 juni. Meer informatie en kaarten: www.destuiter.nl.

vrijdag 21 juni

Bevertocht in Hank
19:30-22:00, Hank, Jachthaven Vissershang. Vaartocht o.l.v. een Biesboschgids. Met de fluisterboot geruisloos varen door de kreken van de Biesbosch en genieten van het mooie groene natuurgebied. Incl. koffie/thee en een beverborreltje. Reserveren: 0162-402450.
www.vissershang.nl

Bingo in Eethen
20:00, Eethen, dorpshuis Teratina. De zaal gaat om 19:00 uur open, het spel begint om 20:00 uur. In de pauze is er een verloting.

Nacht van gebed
21:00, Werkendam, Maranathakerk. Nacht van Gebed in Werkendam. Wereldwijd worden ruim 245 miljoen christenen vervolgd omdat ze geloven in de Here Jezus. Zij vragen keer op keer om gebed. Om daaraan gehoor te geven houdt Open Doors jaarlijks een Nacht van Gebed op diverse locaties in Nederland. Met opzet 's nachts omdat juist dan veel vervolgde christenen het extra zwaar hebben. Bezoekers kunnen er ook voor kiezen om een deel van de Nacht mee te bidden. Tijdens de Nacht zijn verhalen uit onder meer Noord-Korea, de Filipijnen, Noord-Afrika en Nigeria te horen en te zien en wordt er gebeden voor vervolgde christenen.

XGP Vinyl Café
21:300, Nieuwendijk, Xinix. Laatste XGP avond van het seizoen. Neem je favoriete elpees, 12-inches en/of singles mee (voorzien van een sticker met daarop je naam). Het belooft een gevarieerde avond te worden met o.a. Q'65, Nirvana, The Beegees, ZZ Top, Barry White en The Meteors. Toegang gratis.
www.xinix.nl

Nacht van gebed
22:00, Wijk en Aalburg, hervormde kerk. Wereldwijd worden meer dan 245 miljoen christenen vervolgd om hun geloof in Christus. Vervolgde christenen vragen altijd om gebed. Om daaraan gehoor te geven organiseert Open Doors jaarlijks een Nacht van Gebed. De Nacht van gebed vindt plaats in meer dan 200 plaatsen in Nederland. Iedereen is welkom vanaf 22:00 uur tot 00:30 uur in de hervormde kerk van Aalburg, Oude Kerkstraat 19a. Om 22:00 uur komt er een spreker van Open Doors. Die zal uit eigen ervaring spreken over de situatie van vervolgde christenen in een land waar hij/ zij zelf met Open Doors is geweest. Van 1:00 uur tot 5:00 uur wordt er gebeden in de hervormde kerk van Wijk, Grote Kerkstraat 26. Elk heel uur start er een korte inleiding over een land waar vervolging is en vervolgens bidden we voor specifieke situaties in dat betreffende land. Iedereen is vrij om op zijn/haar manier (mee) te bidden. Meer informatie: m.furster@solcon.nl of 0416-694192.

zaterdag 22 juni

Boekenmarkt Hank
10:00-15:00, Hank, Parochiezaal. Boekbank Hank houdt 22 en 23 juni weer een grote boekenmarkt. De opbrengst is bestemd voor Stichting De Toren. Basisschool De Bolderik maakt van de gelegenheid gebruik om er een aantal mooie gedichten van leerlingen van groep 7 en 8 te presenteren. De gedichten zijn gemaakt onder leiding van een dichteres, Femke Reuvers van Spelen-Met-Woorden uit Breda. Dit was een onderdeel van een kunstproject. Behalve op de boekenmarkt zullen de gedichten ook op andere plaatsen in Hank te lezen zijn.

Mantra's
10:30, Giessen. Ervaren van mantra's, maanchants en heartsongs. Samen met anderen genieten van uitgekozen video's. Meezingen mag uiteraard ook! Ervaring is niet nodig. Afgewisseld met een wandeling in de natuur en een eenvoudige vegetarische lunch. Een halve dag is ook mogelijk, eventueel inclusief de lunch. De dag is rond 15:30 uur weer afgelopen. Een vrije bijdrage gaat naar Rainforest Action Network (RAN). Opgeven voor vrijdag 21 juni. Meer informatie: Cornelis Vriens, 0183-440086/ 06-16652299 of corvri.@online.nl.

Circus in Almkerk
11:00, Almkerk, achter 't Verlaat. Ook om 13:30 en 15:30 uur. Circusvoorstelling van Sijm Circus & Events speciaal bedoeld voor ouderen en gehandicapten. Bijzondere mix van circus, theater en muziek. Georganiseerd door Stichting Vrienden Stromenland. Bewoners van Goezate, Lemmenskamp, Aernswaert, Antonia en Altenahove mogen gratis naar binnen. Voor familie en overige belangstellenden is de entree 5 euro.

Foodtruck Festival
16:00-21:00, Wijk en Aalburg, marktplein. Foodtruck Festival For ONE. Diverse eetgelegenheden en livemuziek van The Bowery en bands uit de regio zoals Bricks, One Desire en Brand New. Projectgroep ONE zoekt verbinding met en tussen buurtgenoten. Mensen die het financieel minder hebben, ontvangen gratis eet- en drinkbonnen, zodat het festival voor iedereen toegankelijk is. Meer informatie op facebookpagina: ProjectgroepOne

Kienen in Dussen
20:00, Dussen, De Dussenaar. De zaal is vanaf 19:00 uur open. Georganiseerd door CS de Klaitrappers.

Korenavond Almkerk
19:30, Almkerk, hervormde kerk. Met Kerkkoor Uitwijk-Waardhuizen o.l.v. Piet van de Meijden, christelijk gemengde zangvereniging De Lofstem uit Veen o.l.v. Anneke van Streek en met Greetje Hoevenaren op orgel, gemengde zangvereniging Con Amore uit Nieuwaal o.l.v. Piet van de Meijden en gemengde zangvereniging Sursum Corda uit Bruchem o.l.v. Nelly van de Broek en met Jelle van de Bogert op piano. Naast koorzang ook veel samenzang.

Bevertocht in Hank
19:30-22:00, Hank, Jachthaven Vissershang. Vaartocht o.l.v. een Biesboschgids. Met de fluisterboot geruisloos varen door de kreken van de Biesbosch en genieten van het mooie groene natuurgebied. Incl. koffie/thee en een beverborreltje. Reserveren: 0162-402450.
www.vissershang.nl

ZomerSTART
20:00, Hank, 't Uivernest. Popkoor Con Forza uit Hank houdt voor de vierde keer ZomerSTART. Hét evenement waarmee diverse koren uit de regio en daarbuiten de zomer openen. Zoals gebruikelijk bij ZomerSTART is er ook weer een daverende afterparty. Dit keer met 'The Pianoman & Friends'. Kaarten kosten 10 euro en zijn te koop bij 't Uivernest in Hank of via www.con-forza.eu.

zondag 23 juni

Boekenmarkt Hank
10:00-15:00, Hank, Parochiezaal. Boekbank Hank houdt weer een grote boekenmarkt in en rond de parochiezaal aan de Kerkstraat in Hank. De opbrengst is bestemd voor Stichting De Toren. Basisschool De Bolderik maakt van de gelegenheid gebruik om er een aantal mooie gedichten van leerlingen van groep 7 en 8 te presenteren. De gedichten zijn gemaakt onder leiding van een dichteres, Femke Reuvers van Spelen-Met-Woorden uit Breda. Dit was een onderdeel van een kunstproject. Behalve op de boekenmarkt zullen de gedichten ook op andere plaatsen in Hank te lezen zijn.

Zingevingsactiviteit
14:00, Giessen, Fort Giessen. Zingevingsactiviteit in Fort Giessen met 'Maakbaarheid' als thema. Er is ruimte voor ontmoeten, verdiepen, gesprek, doen, creëren en delen. Opgave via hankschuitmaker@waarmaker.com. Bijdrage voor deelname: volwassenen 5 euro, kinderen 2,50 euro.

Fluistertocht Biesbosch
14:00-15:30, Hank, Vissershang. Vaartocht o.l.v. de Biesboschgids. Reserveren: 0162-402450.
www.vissershang.nl

dinsdag 25 juni

Seizoenwandeling
19:00, Nederhemert, Speeltuin Nederhemert. Rijma de Ruiter (verlies- en rouwbegeleider) en Corine de Jong (uitvaartverzorger) houden een seizoenwandeling waarbij wandelend wordt stilgestaan bij verlies. Verlies kan met allerlei gebeurtenissen te maken hebben. De manier hoe je hiermee omgaat is voor iedereen anders. Tijdens deze avond maken deelnemers kennis met elkaar, wandelen zij 5 kilometer over onverharde paden, wordt er geluisterd luisteren naar een verhaal en de stilte ervaren. Voor de onkosten wordt een vrijwillige vergoeding gevraagd. Vragen en aanmelden: Rijma de Ruiter, info@verliesenherstel.nl, 06-25463729 of Corine de Jong, info@corinedejonguitvaart.nl, 06-26927051.

woensdag 26 juni

De Storm
19:00, Rijswijk, Almbos. Al enkele keren hebben de spelers van De Stuiter zich vastgebeten in een stuk van de historische toneelschrijver Shakespeare en dit jaar is er weer gekozen om een stuk van hem te gaan spelen. Onder leiding van Vincent van den Elshout speelt de theatergroep 'De Storm'. Een theatervoorstelling vol complotten, intriges en magische kunsten. Meer informatie en kaarten:
ww.destuiter.nl.

donderdag 27 juni

Het nieuwe eten
9:30, Gorinchem, Piazza Center. Zie donderdag 20 juni.

De Storm
19:30, Rijswijk, Almbos. De Stuiter speelt: De Storm. Nadat zijn broer Antonio hem als rechtmatige hertog van Milaan heeft afgezet, spendeert Prospero al zijn tijd op het eiland om zijn magische kunsten te vervolmaken. Na twaalf jaar studie is hij klaar om zijn vijanden te verslaan en wanneer het lot hun schip tot nabij de kust van het eiland brengt, ontketent Prospero met zijn magie een storm, waaraan het stuk zijn titel ontleent. Op een prachtige locatie waar natuur en theater samensmelten. Een groep van 15 spelers zal met veel plezier, onder leiding van Vincent van den Elshout, 'De Storm' van Shakespeare spelen.

vrijdag 28 juni

Zomermuziek
19:00, Sleeuwijk, Het Oude Kerkje. Traditionele muziekavond als afsluiting van het cursusjaar. Leerlingen van Marja van Heelsum, Henk van Andel en Herman des Bouvrie presenteren een afwisselend programma. Door beginners en gevorderde leerlingen. Nieuwe leerlingen zijn van harte welkom. De toegang is gratis.

Tennis met een Kennis
19:30, Sleeuwijk, TV Tios. Kennismaken met Tennisvereniging Tios tijdens het 'TENNIS met een KENNIS-toernooi'. Deze avond spelen leden, familie, vrienden en kennissen met elkaar. Aanmelden kan tot en met 23 juni via:
www.tvtios.nl

zaterdag 29 juni

Openstelling Fort Giessen
12:00-16:00, Giessen, Fort Giessen. Elke laatste zaterdag van de maand. Exposities over de geschiedenis van het fort en de streek tijdens WOI en over de natuur van het mooie Altena. Diverse films over de restauratie van het fort en de rol van de forten van Altena in de Hollandse Waterlinie. Toegang gratis.

Kijk voor meer activiteiten op: www.hetkontakt.nl