Auto brandt uit in Veen

veen • Een auto is zondagavond rond 23:20 uur volledig uitgebrand op op de kruising Witboomstraat/Mussentiend in Veen. De auto stond midden op de kruising. Zondagavond stonden zo'n honderd man rond de auto. Ook werd er zwaar vuurwerk afgestoken. De brandweer is niet in gevaar gekomen door het vuurwerk.


Annemieke stopt met Bloem & Trend

sleeuwijk • Annemieke Heemskerk stopt met Annemieke Bloem & Trend in Sleeuwijk. "Ruim zestien jaar lang hebben we met heel veel plezier Annemieke Bloem & Trend gerund", schrijft ze op Facebook. "Binnenkort komt er een einde aan een hele mooie periode. Nieuwe uitdaging, die we als gezin aan willen gaan, liggen aan de basis van dit weloverwogen besluit." Met ingang van 1 juli zal Annemieke Bloem en Trend verdergaan onder de naam Bloem & Trend Sleeuwijk. Moeder en dochter Monique Schoep en Melissa Schoep zullen de drijvende kracht achter deze nieuwe formule zijn. Klanten zijn vrijdagavond 28 juni welkom om het glas te heffen bij Bloem & Trend om zo 'iets moois' af te sluiten. In verband met de overdracht is de winkel op zaterdag 29 juni gesloten.


CDA: 'Bijdrage voor buurtpreventie'

altena • CDA Altena wil dat buurtpreventieteams in Altena kunnen rekenen op een kleine jaarlijkse bijdrage vanuit de gemeente. De teams houden de dorpen veilig en leefbaar en een vergoeding zou bovendien inwoners in andere dorpen stimuleren om ook een buurtpreventieteam op te zetten, betoogt CDA'er Hanno van Baast. "Nu wordt er vanuit de buurtteams ook eigen geld gestoken in de verspreiding van folders en het houden van wijkbijeenkomsten", schrijft hij in schriftelijke vragen aan het college. In Gorinchem krijgen teams al een eigen werkbudget en zaklantaarns en hesjes werden al door de gemeente Gorinchem beschikbaar gesteld. Zoiets spreekt in Altena ook erg aan, aldus het CDA. De partij wil van het college weten de gemeente bereid is om de buurtpreventieteams in Altena te ondersteunen en welke middelen er al zijn.