donderdag 13 juni

Nooit Gedacht de wijk in
19:30, Almkerk, Nieuwenaar. Fanfare Nooit Gedacht geeft aan het einde van het seizoen een concertreeks op verschillende locaties in Almkerk. Vanavond een optreden in de 'Nieuwenaer' aan de Antonialaan, op 4 juli wordt de reeks afgesloten met een optreden op de muziektent van Almkerk.

Generaal Pardon!
20:00, Gorinchem, Het Zevende Huis. Na een turbulent en dynamisch jaar waarin energieke trainingen, voorstellingen en wedstrijden langs kwamen, sluit Generaal Pardon!, de improvisatietheatergroep uit Woudrichem en omstreken, het seizoen af met een wervelende improvisatietheatershow in Het Zevende Huis, Knipsteeg 7 in Gorinchem. Ze hebben 'Geen Idee' wat ze gaan spelen want dat bepaalt het publiek.

vrijdag 14 juni

Rommelmarkt
13:00, Nieuwendijk, Julianeweg. De Julianaweg in Nieuwendijk is vrijdag 14 en zaterdag 15 juni het toneel van de jaarlijkse rommelmarkt van de activiteitencommissie van de gereformeerde kerk. Vrijdag wordt er van 13:00 uur tot 21:00 uur verkocht en zaterdag van 9:00 tot 13:00 uur. Er is een keur aan rommel, maar ook tweedehands kleding, boeken, antiek & curiosa, speelgoed, meubels en elektronica. Voor inwendige mens is er koffie met pannenkoeken, zijn er slaatjes en broodjes hamburger.

Fortes Festival
15:00, Gorinchem. Fortes Festival viert zijn vierde editie met het thema 'VIER!'. Vrijdag 14 en zaterdag 15 juni komen alle jongeren van Gorinchem en omstreken weer samen. Tussen 15:00 en 20:00 uur barst het feest opnieuw los: bands, theater, foodtrucks, sport, graffiti wall, dance, dj's. Op dit festival komt alle talent samen.

Aqua Event
18:00, Sleeuwijk, zwembad Bijtelskil. Aqua Event in Zwembad Bijtelskil, voor het eerst ook voor kinderen. Een avond vol masterclasses door internationale 'top presenters'. Tussen 18:00 en 19:00 uur voor kinderen, tussen 19:00 en 22:00 uur voor volwassenen. Kaartjes zijn al te koop aan de kassa van het zwembad of via 0183-301461 of info@zwembadbijtelskil.nl.

Boekenbeurs Sleeuwijk
19:00, Sleeuwijk, Ontmoetingskerk. Op 14 en 15 juni wordt voor de 23ste keer de jaarlijkse Boekenbeurs in Sleeuwijk gehouden. De boekenbeurs is op vrijdag 14 juni van 19:00 tot 22:00 uur en op zaterdag 15 juni van 10:00 tot 15:00 uur. De opbrengst is dit jaar voor meerdere goede doelen: de World Servants Groep Sleeuwijk, het hospice in Gorinchem en Grace Village, een dorp voor weeskinderen in Ethiopië. Tevens zal er een bijdrage aan de Ontmoetingskerk worden gegeven voor de aanschaf van zonnepanelen.

Bingo
20:00, Wijk en Aalburg, Kantine NOAD'32. Bingo in de kantine van NOAD'32, Wijkse Bol 1 in Wijk en Aalburg.

zaterdag 15 juni

Garagesale
10:00, Genderen. Grote garageverkoop door heel Genderen van 10:00 tot 16:00 uur. Op ruim 65 adressen kunnen bezoekers naar hartenlust snuffelen tussen de aangeboden spulletjes. Bij elk adres ligt een lijst van deelnemers zodat mensen zelf een route kunnen samenstellen. Deelnemende adressen zijn herkenbaar aan ballonnen bij het huis.

Open tuinen Sleeuwijk
10:00, Sleeuwijk. Van 8 juni tot/met 16 juni is er de Nationale Tuinweek van Groei en Bloei, de afdeling Gorinchem organiseert daarom open tuinen in Sleeuwijk. Er zijn veel verschillende en inspirerende liefhebberstuinen te bekijken. Te bewonderen zijn borders, fruitbomen, vijvers, vaste planten, éénjarigen, hosta's, rozen en een prieel. De opengestelde tuinen zijn herkenbaar aan het Groei & Bloei bordje bij de ingang. Van 10:00 tot 17:00 uur zij er vier tuinen in Sleeuwijk open: Smalle Vliet 7, Vijfmorgen 54, Oudeweg 4 en Rijksstraatweg 59. Ook zijn de circa negentig volkstuinen op de Eikenlaan achter het Sovak in Sleeuwijk te bezoeken van de Volkstuinenvereniging. De tuinen zijn te bekijken, een tiental kan nog gehuurd worden. Meer informatie: www.gorinchem.groei.nl.

Openingsfeestje De Jager
11:30, Giessen, De Jager. Een aantal maanden geleden begon de HartenBrigade van Trema met hun avontuur rondom De Jager. Inmiddels staat een en ander als een huis en dus wordt het tijd voor een openingsfeestje. Na de officiële opening om 11:30 uur door wethouder Jorritsma is er tot en met 19:00 uur van alles te doen en te beleven in De Jager. Aanmelden voor de aanschuiflunch tussen 12:00 en 13:30 uur of Pan met Passie tussen 16:00 en 19:00 uur kan via info@dehartenbrigade.nl.

Duurzaam wonen
14:00, Hank,. Wie interesse heeft in duurzaam wonen kan in juni op bezoek bij een duurzaam huis. In samenwerking met provincie Noord-Brabant organiseert de Nationale Duurzame Huizen Route thematours. Huiseigenaren delen hun ervaringen met de bezoekers tijdens een rondleiding langs de duurzame maatregelen in hun woning. Chantal de Schepper uit Hank, winnaar van de verkiezing 'Duurzaamste huis van Noord-Brabant 2018', geeft een thematour over haar nul-op-de-meter-woning. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via duurzamehuizenroute.nl/thematours.

Schat zoeken
17:00, Woudrichem, Camping De Mosterdpot. Leuk voor kinderen. Leerzaam voor ouderen. Meditatief voor mensen die bewustzijn en rust nastreven. Schat zoeken met levenscoach Jos Korthout op het strandje nabij de camping. Deelnemers wordt gevraagd een afsluitbaar potje en een afvalzakje mee te nemen. De bijeenkomst wordt afgesloten bij Tante Bethje aan de Kerkstraat.

Zingend naar de zomer
19:30, Heusden, Grote- of St. Catharinakerk. Zingend naar de zomer, een zangavond voor het hele gezin met gemengd koor Comt nu met Sangh onder leiding van Reinier Korver en gemengd koor Zingt des Hoogsten lof onder leiding van Nico Vos. Orgel: Leendert Verduijn en Piet de Vries; vleugel: Rens de Winter; trompet: Wilco Offermans en Ivo van Gennip en spreker Elbert Verboom namens Spaanse Evangelische Zending,

'Wat ben ik blij'
20:00, Woudrichem, Grote kerk. 'Wat ben ik blij!', zo klinkt in gewoon Nederlands de uitroep 'Wie freudig ist mein Herz'. Maar wat is het gaaf om dit in het Duits te horen zingen, helemaal door een koor van jongenssopranen. Het Cantus Kamerkoor onder leiding van Sietse van Wijgerden houdt in Woudrichem een afwisselend cantateconcert, waaraan ook zijn Neander jongenskoor een paar bijdragen levert. De begeleiding wordt gevormd door strijkers, blazers en een organist. Tussendoor zijn er enkele korte prikkelende toelichtingen te horen. De toegang is 17,50 euro, tot 18 jaar 5 euro. Vooraf reserveren kan via: www.muziek-tussen-de-rivieren.weebly.com.

Schemerwandeling
21:30, Kaatsheuvel, café De Roestelberg. IVN Brabant houdt een spannende schemerwandeling in Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. Bewonder de sterrenhemel boven de donkere duinen, zoek naar vleermuizen, een uil of wellicht een schuwe das. Onder leiding van een duingids wandelen deelnemers naar één van de vele uitkijkpunten die het gebied rijk is. Om vervolgens te genieten van de nachtelijke geluiden maar ook van de rust, de ondergaande zon en de vergezichten. En wie weet loopt er nog wel een ree voorbij of laat een nachtzwaluw van zich horen. Aanmelden kan via: www.np-deloonseendrunenseduinen.nl. Vertrekpunt: parkeerplaats Café De Roestelberg, Roestelbergseweg 2 in Kaatsheuvel. deelname kost 5 euro voor volwassenen en 4 euro voor kinderen, vooraf aanmelden is nodig. Honden kunnen niet mee.

zondag 16 juni

Themadienst
9:30, Rijswijk, hervormde gemeente. Eind deze maand zal in de gemeente Altena de 'Samenloop voor hoop' plaatsvinden. Het initiatief van het KWF is bedoeld om samen met lotgenoten stil te staan bij kanker én het leven te vieren. Vanuit de hervormde gemeente Rijswijk wordt hier aansluiting bij gezocht in een kerkdienst. Het is niet zozeer de opzet om geld in te zamelen voor het goede doel,maar om een actueel onderwerp bespreekbaar te maken. We kennen allemaal wel iemand die kanker heeft of we hebben er zelf mee te maken. Waar haal je dan je kracht vandaan en hoe kun je nog blijven hopen? Daar zal het in de dienst over gaan. Psalm 84 wordt gelezen en het thema is 'Van kracht tot kracht!' Voorganger is dominee Lennart Hoftijzer. Na afloop is er gelegenheid elkaar te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of thee.

Muziekfestijn
13:00, Heusden, Vismarkt. Harmonie De Eendracht Heusden houdt voor de vijfde keer het jaarlijkse Vismarktconcert. Ook dit jaar is er weer een afwisselend programma samengesteld met naast Harmonie Heusden optredens van Bigband Waalwijk, Engelens Kadekoor en Blaaskapel Outblast. Bijzondere act dit jaar is een optreden van Marco 'Bruce' van Osta. Marco van Osta is de zanger van coverband The Boss Brothers-A tribute to Bruce Springsteen. Harmonie Heusden zal samen met hem vijf nummers van Bruce Springsteen ten gehore brengen.

Vervolgde Kerk
18:30, Genderen, gereformeerde kerk. Ook dit jaar houdt Open Doors op de zondag na Pinksteren de Zondag voor de Vervolgde Kerk. Wereldwijd lijden miljoenen christenen vanwege hun geloof in Jezus Christus. Een spreker van Open Doors die vervolgde christenen bezoekt, zal spreken over het thema 'Één in Hem' en praiseband Yada Yeshua verzorgt de muzikale begeleiding.

maandag 17 juni

Muziektent Almkerk
19:45, Almkerk, Muziektent. Fanfare Wilhelmina uit Dussen zal een leuk en verrassend optreden op de muziektent in Almkerk verzorgen. Deze fanfare onder leiding van hun enthousiaste dirigent Kobus Verheij, speelt van alles. Ze wisselen concoursmuziek, klassieke muziekstukken en speciaal gearrangeerde muziek voor fanfareorkesten af met de populaire muziek van nu en wat lichtere muziek die makkelijk in het gehoor ligt. Herkenbare filmmuziek maar ook de traditionele marsmuziek kunnen daarin natuurlijk niet ontbreken. Bij slecht weer wordt het optreden verplaatst naar de Almzaal van Altenahove in Almkerk.

woensdag 19 juni

Bingo
14:00, Rijswijk, De Nijenburcht. Gezellige bingomiddag van Trema met verschillende prijsjes. Deelname kost 3 euro voor vier rondes, inclusief koffie of thee.

donderdag 20 juni

Het nieuwe eten
9:30, Gorinchem, Piazza Center. Gezond kiezen in de supermarkt, dat kan nog best lastig zijn. Hoe maak je DE bewuste keuze? Dat legt Marjolein Exalto van Food To Be Good By Marjolein graag uit tijdens deze tour op donderdag 20 of 27 juni om 9:30 uur of 11:45 uur. In samenwerking met Albert Heijn Gorinchem, Piazza Center gaan deelnemers langs diverse afdelingen. Ze leren gezonde producten herkennen en etiketten begrijpen waardoor ze zich uiteindelijk bewuster zijn van de keuzes die ze maken. De tour duurt anderhalf uur en is inclusief koffie/ thee. Deelname is gratis. Aanmelden is verplicht! De tour gaat door bij minimaal twee personen. Aanmelden kan via www.foodtobegood.nl.

Herinneringssteen maken
9:30, Werkendam. Een bijzondere workshop speksteen bewerken: deelnemers maken onder deskundige begeleiding een symbolisch beeld als herinnering aan een persoon of gebeurtenis in hun leven. Het maken van een beeld kan helpen om verdriet een plaats te geven. Tijdens deze dag wordt gewerkt aan een eigen beeld en zijn deelnemers vrij om te vertellen over dat wat hen bezighoudt. Voorbeelden van een symbolische steen zijn: een hart, een omhelzing, ouder(s) met kind(eren), een engel, vogel … of iets wat zelf is bedacht. Na uitleg over de stenen en het programma kiezen de deelnemers een steen en gaan aan de slag. De workshop eindigt rond 16:00 uur. Deelname kost 80 euro, inclusief lunch. Andere data in overleg mogelijk. Meer informatie en aanmelden: Nini Hakkers, 06-10157703, nini@vedere.nl; Corine de Jong, 06-26927051, info@corinedejonguitvaart.nl.

Muziekschool van Oranje
19:00, Wijk en Aalburg, Willem van Oranjecollege. Muziekschool van Oranje presenteert een muziekavond in Wijk en Aalburg. Als afsluiting van het seizoen verzorgen leerlingen een afwisselende presentatie van piano-, gitaar-, viool- en dwarsfluitmuziek: een programma voor en door beginners en gevorderde leerlingen. Ook worden tijdens deze avond de diploma's uitgereikt aan leerlingen die examen hebben afgelegd. De toegang is vrij.

De Storm
19:30, Rijswijk, Almbos. De Stuiter speelt: De Storm. Nadat zijn broer Antonio hem als rechtmatige hertog van Milaan heeft afgezet, spendeert Prospero al zijn tijd op het eiland om zijn magische kunsten te vervolmaken. Na twaalf jaar studie is hij klaar om zijn vijanden te verslaan en wanneer het lot hun schip tot nabij de kust van het eiland brengt, ontketent Prospero met zijn magie een storm, waaraan het stuk zijn titel ontleent. 'De Storm' wordt gespeeld in het Almbos te Rijswijk. Een prachtige locatie waar natuur en theater samensmelten. Een groep van 15 spelers zal met veel plezier, onder leiding van Vincent van den Elshout, 'De Storm' van Shakespeare spelen.