Uitslag Bruggenpuzzel

regio • Water genoeg in de regio, en dus ook bruggen genoeg. Lezers van de bijlage Rondje Regio van Kontakt Mediapartners en BDUmedia konden testen hoeveel van die oeververbindingen ze herkenden. De uitslag is nu bekend. Drie inzenders krijgen binnenkort een tegoedbon thuisgestuurd voor een high tea bij De Hoofdwacht in Gorinchem voor twee personen. Dat zijn Laura Jansen uit Gorinchem, Leandra van Vuuren uit Hardinxveld-Giessendam en H. Vink uit Kinderdijk. Drie andere gelukkigen vinden binnenkort een VVV-cadeaubon op hun deurmat. De namen van deze winnaars: Ali Koning uit Andel, Henri Verhoeven uit Nederhemert en Maria 't Lam-van der Ham uit Leerbroek.


Open tuinen in Sleeuwijk

sleeuwijk • De Nationale Tuinweek van Groei en Bloei staat voor de deur. Deze wordt gehouden in de week van 8 tot en met 16 juni. Daarom houdt de afdeling Gorinchem open tuinen in Sleeuwijk. De opengestelde tuinen zijn herkenbaar aan het Groei & Bloei bordje bij de ingang. Vier tuinen zijn geopend op zaterdag 15 juni van 10:00 tot 17:00 uur vier tuinen in Sleeuwijk: Smalle Vliet 7, Vijfmorgen 54, Oudeweg 4 en Rijksstraatweg 59. Ook zijn de circa negentig volkstuinen van de Volkstuinenvereniging op de Eikenlaan achter het Sovak in Sleeuwijk te bezoeken. Hier kunnen ook nog tuinen gehuurd worden.

q www.gorinchem.groei.nl


Garagesale in Genderen

genderen • Door heel Genderen wordt zaterdag 15 juni tussen 10:00 en 16:00 uur een grote garageverkoop gehouden. Op ruim 65 adressen kunnen bezoekers naar hartenlust snuffelen tussen de aangeboden spulletjes. Bij elk adres ligt een lijst van deelnemers zodat mensen zelf een route kunnen samenstellen. Deelnemende adressen zijn herkenbaar aan ballonnen bij het huis.


Kofferbakmarkt Woudrichem

woudrichem • Al jarenlang wordt in september op 't Rond in Woudrichem een kofferbakmarkt gehouden. Sinds vorig jaar is de organisatie daarvan in handen van Woudrichems Muziekvereniging Kunst Na Strijd. Dit jaar zal de kofferbakmarkt worden gehouden op zaterdag 7 september van 9:00 tot 13:00 uur. Op 't Rond zullen ongeveer 25 auto's verzamelen, van waaruit tweedehands spullen worden verkocht. Met de auto op 't Rond om spullen te verkopen? Inschrijven kan via kofferbakmarktkns@gmail.com. Het inschrijfgeld bedraagt 12,50 euro en 5 euro borg. Als de standplaats netjes opgeruimd wordt opgeleverd, komt de borg retour.


Bedevaart Kevelaer

dussen • Het laatste volle weekend van juli wordt er een Maria bedevaart naar Kevelaer gehouden. Dit jaar is het thema 'Heer, waar gaan we heen'. Aanmelden voor de bedevaart kan tot 1 juli 2019 via dussen.kevelaer@gmail.com. Op zaterdag 27 juli zal de bus tussen 9:30 uur en 10:00 uur vertrekken vanaf het Vrijheidsplein in Dussen. Ook is het mogelijk om aan te sluiten bij de fietsbedevaart die vanuit Dussen vertrekt. Dan is de start om 6:00 uur in Dussen of om 7:00 uur vanuit Vlijmen. Kosten voor de bedevaart bedragen ongeveer 100 euro per persoon.