Marskramer Sleeuwijk gaat dicht

sleeuwijk • De Marskramer in Sleeuwijk gaat dicht. De winkel in winkelcentrum De Nieuwe Es houdt sinds vrijdag totale leegverkoop met een korting van 20 procent op alle producten. Zaterdag 6 juli is de laatste dag dat de winkel geopend is. Wat er daarna in het winkelpand komt is nog niet bekend, zegt eigenaar Peter van Ballegooijen.


Plekken van plezier

werkendam • Het thema voor Open Monumentendag op 14 en 15 september 2019 is 'Plekken van plezier'. De organisatie van dit culturele evenement is in Altena in handen van Erfgoed Altena. Erfgoed Altena roept iedereen op om (foto) materiaal en verhalen aan te leveren voor een expositie over plekken van plezier. Dat kan op zaterdagmorgen 15 juni in het Andries Visserhuis, Slikstraat 15 in Werkendam. Er wordt gedacht aan cafés, discotheken en uitgaansgelegenheden in Werkendam zoals de Pijp, het Schuurtje of de Nutszaal. Maar bekend zijn ook plekken waar jongelui elkaar vroege ontmoetten, zoals de Hoogstraat in Werkendam. Ook Oranjefeesten en kermissen zijn plekken van plezier. Erfgoed Altena zoekt verhalen en foto's van de uitgaansgelegenheden, Oranjefeesten, kermissen, maar ook foto's voormalige cafés in Werkendam en de omliggende dorpen. Vroeger had ieder dorp zijn eigen café, soms zelfs meerdere cafés in een dorp. Wie kan daar nog verhalen over vertellen? Van alle materialen wordt een expositie samengesteld die tijdens Open Monumentendag te zien zal zijn. Informatie, verhalen en foto's zijn welkom bij Hannie Visser-Kieboom via hanviskie@gmail.com of zaterdagmorgen 15 juni in het Andries Visserhuis.


Oud papier

andel • Leden van het Andels Fanfare Corps gaan weer op pad om oud papier op te halen. Deze keer komen zij in wijk 2, Boveneind, Uitbreiding-Zuid, uitgebreid met andere straten. De precieze route is te vinden op onderstaande website.

q www.andelsfanfarecorps.nl


Summer School op Altena College

sleeuwijk • In een leuke, informele setting je Engelse vaardigheden bijspijkeren? Dat kan deze zomer op het Altena College. Van 26 tot en met 30 augustus organiseert de Sleeuwijkse school samen met Anglia English Academy Group Europe een English Summer School. Deze Summer School is voor iedereen van 8 tot en met 16 jaar. De lesdagen zijn van 09:30 tot 16:00 uur. Er wordt in de ochtenden klassikaal lesgegeven, maar 's middags worden er allerlei sport- en spelactiviteiten gedaan. Meer info: www.englishacademy.info/dutch/summer-experience.