Zomer in de Nijenburcht

rijswijk • Deze zomer blijft de Nijenburcht aan de Koperwiek 51 in Rijswijk geopend. Mensen zijn vrij om naar de diverse activiteiten te komen, of een kopje koffie te komen drinken op het buitenterras.

De zomervakantie start met de vertoning van dorpsfilms van Giessen en Rijswijk in de Nijenburcht. Dorpsfilms Giessen en Rijswijk. Onder het genot van een kopje koffie of thee, samen kijken en praten over vroeger en nu. Omdat de filmavonden georganiseerd worden door vrijwilligers, hoeft geen toegang te worden betaald, en slechts 0,50 euro voor een consumptie.

Op 9 juli wordt de film over Rijswijk getoond, op 13 augustus die over Giessen. Vanaf 19:00 uur is er inloop, om 19:30 uur start de film die ongeveer anderhalf uur duurt.

't Proathuis

't Proathuis is ook in de vakantie iedere maandagmiddag vanaf 14:00 open voor iedereen die zin heeft in een gezellige middag. Bij 't Proathuis kan gezellig worden geklets over van alles en nog wat, zijn er wat spelletjes, kan er een kaartje worden gelegd of worden gesjoeld. Er is ook een boekenruilkast, dus voor iedereen die van lezen houdt, hier kunnen gratis boeken worden geruild.

Bingo

Franny van Anrooij gaat in de zomermaanden door met de bingo. Op woensdag 17 juli en woensdag 21 augustus staan er speelrondes gepland. De bingo start om 14:00 uur, deelname kost 3 euro voor vier rondes. De prijs is inclusief koffie en thee.

SeniorWeb

Ook in de zomermaanden is er elke woensdagmiddag inloop bij SeniorWeb. Wie met vragen zit over pc, laptop, tablet of smartphone is welkom. Vrijwilligers zitten klaar te helpen. Loop gewoon even binnen tussen 13:30 en 16:00 uur.