Herinneringssteen van speksteen

werkendam • Een bijzondere workshop speksteen bewerken: onder deskundige begeleiding een symbolisch beeld maken als herinnering aan een persoon of gebeurtenis. Het maken van een beeld kan helpen om verdriet een plaats te geven. De dagworkshop begint donderdag 20 juni om 9:30 uur met koffie, thee en iets lekkers. Na de uitleg over de stenen en het programma kiezen de deelnemers een steen en gaan aan de slag.
De workshop eindigt rond 16:00 uur. Deelname kost 80 euro, inclusief koffie en thee, lunch, steen en gebruik van materialen. Met dieetwensen wordt rekening gehouden. de workshop wordt gehouden in Werkendam. Wie wel interesse heeft in een workshop, maar niet op 20 juni kan, kan altijd contact opnemen. Meer informatie en aanmelden: Nini Hakkers, 06-10157703, nini@vedere.nl of Corine de Jong, 06-26927051, info@corinedejonguitvaart.nl.

Speksteen is een zachte steen die bewerkt wordt met vijlen en schuurpapier. Hierna wordt de steen gepolijst en in de was gezet, waardoor hij glans krijgt en de kleur verdiept.