Niek Wolthuis wordt vijfde

hank • Onder tropische omstandigheden werd zondag het Bob Scholte jeugdomnium in Breda verreden.
Het omnium bestond uit een tijdrit, een puntenkoers en een rit in lijn. In het eindklassement werd Niek Wolthuis uit Hank vijfde in categorie 1. In categorie 5 Luuk Wolthuis, eveneens uit Hank achtste.


Volleyballers doen het goed

werkendam • Op het podium van de Eredivisie beachvolleybal in Heerenveen stonden afgelopen weekend Emi van Driel en Raisa Schoon als zilveren medaillewinnaars bij de dames, en Stefan Boermans en Dirk Boehlé als gouden medaillewinnaars bij de heren. Beide teams maken vele trainingsuren op de Copakadijk in Werkendam, net als de nummer vier bij de dames, Mexime van Driel en Iris Reinders.


Beachvoetvolley in Werkendam

werkendam • Op de Copakadijk in Werkendam worden weer trainingen beachvoetvolley gegeven. De trainingen, onder leiding van Philip den Haan, zijn twee keer per week op de volgende data: maandagen 17 en 24 juni en 1 en 8 juli, vrijdagen 21 en 28 juni en 5 en 12 juli. Totaal acht keer. Tijd van 17:30 uur tot 19:00 uur.

q www.bachsport.nl


Walking football in Kerkdriel

kerkdriel • Voetbalvereniging DSC gaat walking football aanbieden onder de naam DSC Old Stars. Selectiespelers van de Kerkdrielse club uit het seizoen 1978-1979 geven zaterdag de aftrap. Walking football is een relatief nieuwe spelvorm binnen de KNVB die steeds populairder wordt onder zestigplussers. Al ruim 250 clubs in Nederland zijn daarmee actief bezig, alleen binnen de gemeente Maasdriel en misschien wel binnen de gehele Bommelerwaard staat dit onderdeel nog in de kinderschoenen. Vandaar dat DSC dit nieuwe onderdeel uit wil gaan rollen.

q www.vvdsc.nl