Seizoen klaar voor GRC 14

giessen-rijswijk • GRC 14 bood zaterdag goed weerstand in de opening van de nacompetitie tegen ARC. De gastheren in Alphen aan den Rijn trokken wel aan het langste eind. Na een kwartier kwam ARC op 1-0 na een kopbal van Jeroen Bosboom. Kort na de rust kwam GRC 14 langszij, nadat Wesley van den Oever spits Ousmane Traore een niet te missen kans bood voor de 1-1. Vijf minuten later was het echter al 2-1 voor ARC na een treffer van Leonel Frederik. Vervolgens raakte ARC nog twee keer de paal. GRC 14 was niet bij machte om het resultaat nog te keren en dus is het onverwachte toetje over.


Finale op De Zwaaier

werkendam • De nacompetitiefinale tussen Groot-Ammers en RFC, met als inzet een plaats in de derde klasse, wordt zaterdag 8 juni om 14:30 uur bij Kozakken Boys gespeeld. De clubs kwamen er onderling niet uit; Groot-Ammers had een voorkeur voor kunstgras, RFC voor natuurgras. Hierop hakte de KNVB de knoop door en werd De Zwaaier in Werkendam aangewezen als speellocatie.

Saillant detail: vorig seizoen stonden beide clubs ook in de nacompetitiefinale tegenover elkaar. RFC promoveerde toen naar de derde klasse. De fusieclub uit Raamsdonksveer speelt ditmaal voor lijfsbehoud, voor Groot-Ammers staat promotie op het spel.


GDC thuis tegen Meerkerk

eethen • Hoewel er aanvankelijk SV Meerkerk-GDC in het schema stond, is deze nacompetitiewedstrijd van zaterdag 8 juni inmiddels omgedraaid. GDC speelt dus thuis. Dit omdat het thuisrecht wordt toegekend aan de hoogst geklasseerde periodekampioen.

De winnaar van GDC-SV Meerkerk plaatst zich voor de finale van de nacompetitie, tegen de winnaar van De Zwerver-Zwaluwe. Deze wedstrijd wordt zaterdag 15 juni op neutraal terrein gespeeld en heeft als inzet een plek in de tweede klasse.