GDC laat Brederodes op de blaren zitten

vianen • De ontknoping van het duel tussen Brederodes en GDC zaterdag was bizar. De bezoekers bogen een 3-2 achterstand in de slotfase om tot 3-4, en krijgen tegen Meerkerk de volgende kans op promotie naar de tweede klasse. Door treffers van René de Blok leidde de thuisclub binnen een kwartier met 2-0. De groengelen verzuimden op het halve uur om een beslissende voorsprong te nemen. Nog voor rust zorgde Wesley van de Wardt vanaf de stip voor aansluiting: 2-1. De Eethenaren begonnen prima aan het tweede bedrijf. Tegen de verhouding werd het in de elfde minuut echter 3-1. Tim van Rooijen, die sterk keepte, was kansloos op de inzet van Julian van Abkoude. GDC had even nodig om zich van die klap te herstellen. Toen Jelle Bouman er tien minuten voor tijd 3-2 van maakte zorgde dat voor extra krachten bij de gasten. Nadat verdediger Bowan de Bruin uit het veld was gestuurd, was het gedaan met de thuisclub. Via Maarten van Wijlen en Menno Schouten sloeg GDC keihard toe en won alsnog met 3-4.